İletişim ve arkadaşlık harikadır ama seks öyle değildir.

Psikoloji, aşk, ilişkiler
Saç gömlek
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!
Total posts: 1066
Registered for: 1 year 10 months
Orientation: heteroseksüel
 Re: İletişim ve arkadaşlık harika ama seks yok.

Unread post by Saç gömlek »

Marinka: 18 Sep 2023, 17:29 Beyin ne kadar çok incelenirse, o kadar çok soru ortaya çıkıyor. Sanırım sen ve ben, bilim adamlarının beyin hakkında kesinlikle hiçbir şey bilmediğimizi dürüstçe söylediği zamanı görecek kadar yaşayacağız
Beyin hakkındaki düşüncelerimi buraya yazmaya başladım , ama sonra sıkıldım ve her şeyi sildim.
Ama doğru yazdın; beyin, özellikle de insan beyni en gizemli olanıdır.
Her şeyin sabit diskte nasıl depolandığını biliyoruz - ikili dosya matematik, sıfırlar ve birler. Bu temeldir ve her şey bunun üzerine inşa edilmiştir. Ancak tüm bunların beyinde nasıl çalıştığı tamamen belirsizdir. Hiçbir şeye bağlı olmayan hayaller nasıl doğar. Ne parmaklardan ne de vücudun diğer organlarından.

Bir şeyi hatırlamaya çalışıp hatırlayamadığımız halde hâlâ hatırlıyorsak ne olur? Arama nasıl ve hangi dizilerde yapılıyor? Sürekli hatırlanan, sonsuza kadar unutulan ve aslında "alt kortekse gönderilen" şey nedir?
Konuştuğumuz TÜM dilimizi tamamen hatırlamayı nasıl başarabiliriz?
Bir yazım sözlüğü alın, tembel olmayın. Herhangi bir sayfayı açın; neredeyse tüm kelimeleri biliyorsunuz ve anlamlarını biliyorsunuz.

Şimdi sözlüğün açıklamasına bakın, içinde kaç kelime var? Lanet olsun!!!
Üç veya dört cep telefonu numarasını arka arkaya hatırlamıyorsan hepsini nasıl hatırladın?
Ve burada evrende herhangi bir gizem aramana gerek yok. İnsanın kendisi, hakkında genel olarak hiçbir şey bilmediğimiz evrenin ta kendisidir. Böbreğin fonksiyonlarını yerine getirecek bir cihaz yapsak buzdolabı büyüklüğünde, hatta daha da büyük olur. Böbrek ise organik maddeden yapılmıştır ve küçüktür. Yeni doğmuş bir bebekte genellikle küçüktür. Ama işe yarıyor!!! NASIL????

Genel olarak, insanın kendisi en büyük gizemdir.
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım
Total posts: 6415
Registered for: 2 years 8 months

Unread post by Geçit »

Vasyanitsa: 18 Sep 2023, 22:25
Marinka: 18 Sep 2023, 17:29 Beyin üzerinde ne kadar çok çalışılırsa o kadar çok soru ortaya çıkıyor. Sanırım sen ve ben, bilim adamlarının beyin hakkında kesinlikle hiçbir şey bilmediğimizi dürüstçe söylediği zamanı görecek kadar yaşayacağız
Beyin hakkındaki düşüncelerimi buraya yazmaya başladım , ama sonra sıkıldım ve her şeyi sildim.
Her şeyin sabit diskte nasıl depolandığını biliyoruz - ikili dosya matematik, sıfırlar ve birler. Bu temeldir ve her şey bunun üzerine inşa edilmiştir. Ancak tüm bunların beyinde nasıl çalıştığı tamamen belirsizdir. Hiçbir şeye bağlı olmayan hayaller nasıl doğar. Ne parmaklardan ne de vücudun diğer organlarından.

Bir şeyi hatırlamaya çalışıp hatırlayamadığımız halde hâlâ hatırlıyorsak ne olur? Arama nasıl ve hangi dizilerde yapılıyor? Sürekli hatırlanan, sonsuza kadar unutulan ve aslında "alt kortekse gönderilen" şey nedir?
Bir yazım sözlüğü alın, tembel olmayın. Herhangi bir sayfayı açın; neredeyse tüm kelimeleri biliyorsunuz ve anlamlarını biliyorsunuz.

Üç veya dört cep telefonu numarasını arka arkaya hatırlamıyorsan hepsini nasıl hatırladın?
Ve burada evrende herhangi bir gizem aramana gerek yok. İnsanın kendisi, hakkında genel olarak hiçbir şey bilmediğimiz evrenin ta kendisidir. Böbreğin fonksiyonlarını yerine getirecek bir cihaz yapsak buzdolabı büyüklüğünde, hatta daha da büyük olur. Posta da organik maddeden yapılmış ve küçük. Yeni doğmuş bir bebekte genellikle küçüktür. Ama işe yarıyor!!! NASIL?????

n En önemli gizem bilincimizdir. Tek bir bilim adamı bunun ne olduğunu size açık ve anlaşılır bir şekilde açıklayamaz. Geri kalan organlar zaten vücudun çok karmaşık bir şey olduğu sonucuna varacak kadar iyi araştırıldı. Bir protein molekülünden evrimleşemeyecek kadar karmaşık. Ve bana göre bu molekülün rastgele ortaya çıkışı tesadüfi olamaz.
Ksenofon
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım
Total posts: 3155
Registered for: 2 years 2 months
Секс-знакомство: evet olası bir cinsel ilişki için seninle tanışmak isterim

Unread post by Ksenofon »

saç gömlek,
Ev , açık Bana göre asıl gizem, insanların bazen beyin fonksiyonlarını beşinci noktaya devretmeyi nasıl başardıklarıdır. İnsan özüne çözüm, tam da bu süreci inceleyerek başlamalıdır.
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Geçit »

Ksenofont: 18 Sep 2023, 22:41 saç gömleği,
nBana göre asıl gizem, insanların bazen beynin işlevlerini beşinci noktaya nasıl emanet edebildikleridir. İnsan özüne çözüm tam da bu süreçle başlamalıdır.
Bir yerinde bız bulunmayanlar. Her zaman oldukça monoton olmasa da uzun bir hayat yaşarlar. Her zaman öyledir. İstikrarın elbette avantajları var ama benim sorunlarım var ve bu nedenle istikrar beni tehdit etmiyor. Evet ve onunla bir fic. Bu adil.
These users thanked the author Geçit for the post (total 2):
Ksenofon, Murena0314
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!
Total posts: 1970

Unread post by Serg_A »

Marinka: 18 Sep 2023, 22:35
Marinka: 18 Sep 2023, 17:29 Beyin üzerinde ne kadar çok çalışma yapılırsa o kadar çok soru ortaya çıkar. Sanırım sen ve ben, bilim adamlarının beyin hakkında kesinlikle hiçbir şey bilmediğimizi dürüstçe söylediği zamanı görecek kadar yaşayacağız

Ve burada evrende herhangi bir gizem aramana gerek yok. İnsanın kendisi, hakkında genel olarak hiçbir şey bilmediğimiz evrenin ta kendisidir. Böbreğin fonksiyonlarını yerine getirecek bir cihaz yapsak buzdolabı büyüklüğünde, hatta daha da büyük olur. Posta da organik maddeden yapılmış ve küçük. Yeni doğmuş bir bebekte genellikle küçüktür. Ama işe yarıyor!!! NASIL?????

n En önemli gizem bilincimizdir. Tek bir bilim adamı bunun ne olduğunu size açık ve anlaşılır bir şekilde açıklayamaz. Geri kalan organlar zaten vücudun çok karmaşık bir şey olduğu sonucuna varacak kadar iyi araştırıldı. Bir protein molekülünden evrimleşemeyecek kadar karmaşık. Ve bu molekülün tesadüfen ortaya çıkması bana göre tesadüf olamaz.
Neden Rab’be dua edelim 😁
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Geçit »

Serg_A: 18 Sep 2023, 23:11
Marinka: 18 Sep 2023, 22:35
Beyin hakkındaki düşüncelerimi buraya yazmaya başladım ama sonra sıkıldım ve her şeyi sildim.
Ama doğru yazmışsın - beyin, özellikle beyin insan beyni, gizemli olan en muhteşem şeydir.
Her şeyin sabit diskte nasıl saklandığını biliyoruz - ikili hesaplamalar, sıfırlar ve birler. Bu temeldir ve her şey bunun üzerine inşa edilmiştir. Ancak tüm bunların beyinde nasıl çalıştığı tamamen belirsizdir. Hiçbir şeye bağlı olmayan hayaller nasıl doğar. Ne parmaklardan ne de vücudun diğer organlarından.

n En önemli gizem bilincimizdir. Tek bir bilim adamı bunun ne olduğunu size açık ve anlaşılır bir şekilde açıklayamaz. Geri kalan organlar zaten vücudun çok karmaşık bir şey olduğu sonucuna varacak kadar iyi araştırıldı. Bir protein molekülünden evrimleşemeyecek kadar karmaşık. Ve bu molekülün tesadüfen ortaya çıkması bana göre tesadüf olamaz.
Neden Rabbimize dua edelim 😁
))) Bunu siz yazdınız. ben değilim)))
These users thanked the author Geçit for the post:
Serg_A
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by Serg_A »

Serg_A: 18 Sep 2023, 23:11 Ve bence bu molekülün rastgele ortaya çıkışı tesadüfi olamaz
Peki bunu kim yazdı, ben falan mı?
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Geçit »

Serg_A: 18 Sep 2023, 23:16
Serg_A: 18 Sep 2023, 23:11 Ve bana göre bu molekülün tesadüfen ortaya çıkması tesadüf olamaz
Peki bunu kim yazdı, ben falan mı ?
))) Bunlar sesli düşüncelerdir. Benim evrim teorisine dair büyük şüphelerim var ve sanırım sizin de var)))
Serg_A, -AlexNova-
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by Serg_A »

Marinka: 18 Sep 2023, 23:19
Serg_A: 18 Sep 2023, 23:16
Serg_A: 18 Sep 2023, 23:11 Ve bence bu molekülün rastgele görünümü tesadüfi olamaz
Peki bunu kim yazdı , Ben bir şey miyim?
))) Bunlar sesli düşüncelerdir. Evrim teorisi hakkında büyük şüphelerim var ve seni de düşünüyorum)))
Yani her şey hakkında şüphelerim var. Ancak bu, bunların tamamen yanlış olduğu anlamına gelmez. Diğer birçok bilimsel şey gibi Darwin’in teorisi de herkes tarafından anlaşılamaz. Einstein’ın aynı görelilik teorisi...
These users thanked the author Serg_A for the post:
-AlexNova-
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Geçit »

Serg_A: 18 Sep 2023, 23:32
Serg_A: 18 Sep 2023, 23:16 Peki bunu kim yazdı, ben mi yoksa başka bir şey mi?
))) Bu düşünce yüksek sesle. Evrim teorisi hakkında büyük şüphelerim var ve seni de düşünüyorum)))
Yani her şey hakkında şüphelerim var. Ancak bu, bunların tamamen yanlış olduğu anlamına gelmez. Diğer birçok bilimsel şey gibi Darwin’in teorisi de herkes tarafından anlaşılamaz. Einstein’ın görelilik teorisinin aynısı....
Darwin’in buna inandığını okudum. Çok dindardı ve yaşamının sonuna doğru neredeyse teorisinden vazgeçmişti. Ve kuantum fiziğinin ortaya çıkışından sonra Einstein çok üzgündü çünkü hiçbir fiziksel yasanın işlemediği bir fizik dalı ortaya çıktı
These users thanked the author Geçit for the post (total 3):
Serg_A, -AlexNova-, Murena0314
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by Serg_A »

Marinka: 18 Sep 2023, 23:35 Darwin’in inanan biri olduğunu okudum. Çok dindardı ve hayatının sonuna doğru neredeyse teorisinden vazgeçmişti
Bu sadece ölüm korkusuyla güçlenen insanın zayıflığıdır. Ve yaşlandıkça maalesef zihinsel yetenekler bozuluyor...
Üstelik bir yaratıcının olduğu teorisi aslında bize hiçbir şey kazandırmıyor.
Marinka: 18 Sep 2023, 23:35 Einstein kuantum fiziğinin ortaya çıkışından sonra çok üzüldü, çünkü fiziğin hiçbir fiziksel yasanın işlemediği bir bölümü ortaya çıktı
Orada her şey çalışıyor, sadece diğer etkileşimler. Ve Einstein genel olarak her zaman kötü bir matematikçi olduğundan ve kendi oluşturduğu denklemleri çözmenin onun için zor olduğundan şikayet ediyordu. Ve kendi kara deliklerini anlatmakta zorluk çekiyordu. Ve sonra yaşlılığında aklına yeni bir teori geldi; o sadece kuantum mekaniğini anlamıyordu.
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Geçit »

Serg_A: 18 Sep 2023, 23:46 Ve Einstein her zaman şikayet ederdi
Einstein’ın karısı onun için her şeyi yaptı. Vasat biriydi ve tüm teorileri ona aitti.

Yaratıcı hakkında tek kelime etmedim. Dünyadaki tüm yaşamın yaratıcısı muhtemelen gerçekten zeki yaşamdır. Protein değil.
Serg_A, Murena0314
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by Serg_A »

Marinka: 18 Sep 2023, 23:50 Einstein için her şeyi karısı yaptı. Vasat biriydi ve tüm teorileri ona aitti
Bunu ilk kez duyuyorum ama tartışmayacağım, her şey mümkün.
-AlexNova-
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by Serg_A »

Marinka: 18 Sep 2023, 23:50 Eh, yaratıcı hakkında tek kelime etmedim. Dünyadaki tüm yaşamın yaratıcısı muhtemelen gerçekten zeki yaşamdır. Protein değil
Bu bizim işimizi kolaylaştırmıyor)
-AlexNova-
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Geçit »

Serg_A: 18 Sep 2023, 23:52
Marinka: 18 Sep 2023, 23:50 Einstein’ın karısı onun için her şeyi yaptı. Vasat biriydi ve tüm teorileri ona aitti
Bunu ilk kez duyuyorum ama tartışmayacağım, her şey mümkün.
YouTube’da arama yapın, bu konuyla ilgili ilginç bir video var. Bakmak. Doğumundan itibaren tüm hayatını anlatıyor.
Serg_A, Murena0314
vesaire
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!
Total posts: 1439

Unread post by vesaire »

Marinka: 18 Sep 2023, 19:52
vvm: 18 Sep 2023, 18:47 Marina, eğer bir şey biliyorsan daha spesifik olarak yaz.
Bu soruyu kendin yanıtladın
n
vvm: 18 Sep 2023, 18:47 Diğer bir konu da beyin bozukluklarının tedavisidir. Burada evet, insanlık çalışabilir ve çalışabilir.
Yani soru şuydu: işlev , işlev bozukluğuyla ilgili değil))).
Ama sizin için bilerek bir yanıt buldum).
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Geçit »

vvm: 19 Sep 2023, 08:56
Marinka: 18 Sep 2023, 19:52
vvm: 18 Sep 2023, 18:47 Marina, eğer bir şey biliyorsan daha spesifik olarak yaz.
Bu soruyu kendin yanıtladın
Diğer bir konu da beyin bozukluklarının tedavisidir. Burada evet, insanlık çalışabilir ve çalışabilir.
Yani soru şuydu: işlev , işlev bozukluğuyla ilgili değil))).
Ama sizin için bilinçli olarak bir yanıt buldum).
) )) Şimdi kim her şeyi bildiğimizi iddia etmeye başladığında, Dünya’nın bir kaplumbağanın üzerinde duran üç filin üzerinde durduğuna inanan eski bilim adamlarını her zaman hatırlıyorum. Daha sonra diğer bilim adamları Güneş’in Dünya’nın etrafında döndüğünü savundu. Sadece bunu iddia etmediler. Matematik ve astronomi o dönemde zaten vardı ve bir şekilde formüllerini ve hesaplamalarını bu ifadelere göre ayarladılar ve Giordano Bruno bunun aksini iddia ettiği için kazığa bağlanarak yakıldı. Bilim insanları için bu o kadar basit değil. Bugün bazıları bir şey söylüyor, yarın başkaları başka bir şey söylüyor.
vesaire
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by vesaire »

Marinka: 19 Sep 2023, 10:17 ))) Artık birileri her şeyi bildiğimizi iddia etmeye başladığında, aklıma hep, Dünya’nın bir kaplumbağanın üzerinde duran üç fil tarafından desteklendiğine inanan eski bilim adamları gelir. Daha sonra diğer bilim adamları Güneş’in Dünya’nın etrafında döndüğünü savundu. Sadece bunu iddia etmediler. Matematik ve astronomi o dönemde zaten vardı ve bir şekilde formüllerini ve hesaplamalarını bu ifadelere göre ayarladılar ve Giordano Bruno bunun aksini iddia ettiği için kazığa bağlanarak yakıldı. Bilim insanları için bu o kadar basit değil. Bugün bazıları bir şeyi iddia ederken, yarın başkaları başka bir şey iddia edecek.
Evet, deneyim ve teknoloji, modern bilim adamlarının bu tür açıklamalar yapmasına olanak tanıyor. Özellikle eğitim fırsatı varsa ve SSCB’de eğitim fırsatı varsa. Hatta mahkumları deneysel denek olarak kullanan, belirli bir bölgeye elektrotlar yerleştiren ve buranın neyden sorumlu olduğuna dair sonuçlar çıkaran Alman bilim adamlarının deneyimi bile.
Biz sıradan insanlar, bilim adamlarının hiçbir şey bilmediğine dair yüksek sesle açıklamalar yapmaktan kaçınsak iyi olur.
Giardano Bruno bilim adamları tarafından yakılmadı. O zaman bulunacak bilim adamı yoktu.
These users thanked the author vesaire for the post:
Serg_A
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Geçit »

vvm: 19 Sep 2023, 11:08SSCB’de çalışma fırsatı vardı
SSCB’de genetik uzun süre sahte bir bilim olarak kabul edildi.
Biz sıradan insanlar, bilim adamlarının hiçbir şey bilmediğine dair yüksek sesli ifadelerden kaçınmak daha iyidir.
Ben bilmiyordum’ Bilim adamlarının hiçbir şey bilmediğini yazmayın. Ne kadar çok öğrenirsek o kadar çok soru ortaya çıkar diye yazdım.
Hemorajik felç sonrası beyin hasarı neredeyse %70 olan bir hastam var. İki ay geçti ve her şeyi tamamen iyileşti. Bir yandan bu bir mucize olarak adlandırılabilir ve bilmediğimiz çok şey olduğunu akla getirir. 20 yılı aşkın şizofreni öyküsü var. Beyninin hiç ve özel bir modda çalışmadığına dair bir varsayımım var, bu yüzden felçle bu kadar kolay başa çıktı. Genel olarak şizofreni üzerine çok az çalışma yapılmıştır. Daha doğrusu, konuyu iyi incelediler, ancak çok az ayrıntı vardı. Çoğunlukla sadece tahmin.
Bilim insanları teoride her şeyi harika bir şekilde incelediler, ancak iş pratiğe gelince, kurallarda her türlü nüans ve istisna ortaya çıkıyor.
vesaire, Serg_A
Saç gömlek
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Ksenofont: 18 Sep 2023, 22:41 Bana göre asıl gizem, insanların bazen beynin işlevlerini beşinci noktaya nasıl emanet edebildikleridir. İnsan özüne çözüm, tam da bu süreci inceleyerek başlamalıdır.
Peki, beşinci nokta da ne demek! Peki sen neden bahsediyorsun!? Kimin ne yaptığı çok göreceli. Bazıları için bu normdur, bazıları için ise tamamen kabul edilemez.

Örneğin...
"Eş arkadaş" terimi hakkında bir şey duydunuz mu? Kuzey halklarımızda (hala var olup olmadığından emin değilim) karınızı siken bir arkadaşınız olduğunda ve siz de onun karısını siktiğinizde böyle bir uygulama vardı. Eğer ona sahipse. Sanki bir arkadaşın varmış gibi. Yani mahallede bir yerlerde dolaşıp, örneğin sürüden kaçan geyikleri arıyordu. Kampınızın yanından geçerken size baktım. Elbette sana baktı. Isın, yemek ye ve tabii ki geceyi orada geçirmesi için onu bıraktın ve geceleri karını sikiyor. Belki senden sonra, belki senden önce, sonra da sen. Ya da belki hiç orada değildiniz, iş için bir yere gittiniz.

Modern toplum için bu elbette vahşiliktir. Atalarımız, devrimden önce bile Kuzey’in keşfi sırasında tüm bunlarla karşı karşıya kaldıklarında hayranlık içindeydiler. Özellikle yerel bir Çukçi, ailesi ve çocuklarıyla birlikte Kuzey’de çalışmaya gelen ve oldukça ciddi bir şekilde karısının arkadaşı olmayı teklif eden soylu bir memurun evine geldiğinde. İnsanların hayret içinde olduğunu söylemek hiçbir şey söylememek demektir. :-)

Konuya dön...
Şu anda bir kişinin, birinin görüşüne göre bazı eylemlerinden bahsetmiyoruz. , mantıksız ve mantıksızdır. Artık genel olarak zeka denilen şeye sahip bir insandan bahsediyoruz. Mesela bir inek bu hayatta çarpım tablosunu asla öğrenemeyecek. Ancak evcil bir kedi asla Rusça veya başka bir dil öğrenmeyecektir. Ve bir at asla kendi portresini çizemez.
Daha fazlasını söyleyeceğim - yukarıdaki hayvanların tümü bu hayatta sayma kavramını asla anlayamayacaklar. Bu iki artı iki dört. Bunlar aslında beyin fonksiyonları için temel şeylerdir.

Marinka, yukarıda doğru bir şekilde insanın kökeninin bu Dünya gezegeninde gizemli olduğunu yazıyor. Tıpkı hayvanlar gibi yapılandırılmıştır - uzuvlar vardır, benzer iç organlar vardır - kalp, akciğerler, böbrekler, mide. Ancak tüm gezegende yalnızca insan zekaya sahiptir ve başka hiç kimsede zeka yoktur. Gerçi hayvan çeşitliliği çok fazla.

Neden öyle olsun ki? Kimin ihtiyacı vardı? Tüm hayvan çeşitliliğine rağmen dünya, insanlar olmadan da gayet iyi idare edebilirdi. Bu gerekli değil. Onu buraya kim ve neden koydu? Hangi amaçla?
vesaire
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by vesaire »

Marinka: 19 Sep 2023, 14:19 SSCB’de uzun süre genetik sahte bir bilim olarak görülüyordu
Genetiğin bununla ne alakası var? Beyin, dünyada başka hiç kimsenin olmadığı gibi incelendi.
Ne kadar çok öğrenirsek o kadar çok soru ortaya çıkar diye yazdım
Yani beyin patolojileri ile ilgili daha fazla soru
Saç gömlek
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Marinka: 19 Sep 2023, 10:17 ))) Artık birileri her şeyi bildiğimizi iddia etmeye başladığında, aklıma hep, Dünya’nın bir kaplumbağanın üzerinde duran üç fil tarafından desteklendiğine inanan eski bilim adamları gelir. Daha sonra diğer bilim adamları Güneş’in Dünya’nın etrafında döndüğünü savundu. Sadece bunu iddia etmediler. Matematik ve astronomi o dönemde zaten vardı ve bir şekilde formüllerini ve hesaplamalarını bu ifadelere göre ayarladılar ve Giordano Bruno bunun aksini iddia ettiği için kazığa bağlanarak yakıldı. Bilim insanları için bu o kadar basit değil. Bugün bazıları bir şeyi iddia ederken, yarın başkaları da başka bir şey iddia edecek.
Lütfen elektriğin oldukça yakın bir zamanda keşfedildiğini, üzerinden yalnızca yüz yıldan biraz fazla zaman geçtiğini unutmayın. Ve insanlık birkaç bin yıldır var. En azından insanlık hakkında bildiklerimize göre. Periyodik tablo oldukça yakın zamanda derlendi. Ve genel olarak, yaklaşık yüz yıl önce, bilim ve teknolojinin kelimenin tam anlamıyla tüm alanlarında bir tür atılım yaşandı.

Bundan önce insanlar, atalarının yaşadığı gibi günlük yaşamda yaşıyorlardı. Ve hayat üç ya da dört yüz yıl öncesinden pek de farklı değildi. Eh, sadece kıyafetler değişti, barutun icadıyla silahlar da biraz değişti.
Eski ders kitaplarını severim, konuyu çok güzel anlatırlar. Benim düşünceme göre, bu tür ders kitapları, modern ders kitaplarından daha çok konunun bağımsız çalışmasına odaklanmaktadır. Örneğin aynı Kiselev’i ele alalım. Bu konudaki tüm Sovyet ders kitapları onun aritmetik ders kitaplarına dayanmaktadır:

https://i.postimg.cc/mgMxdxxm/12345.png

Так вот в этом его еще дореволюционном учебнике есть упоминание о других системах счисления кроме десятичной. И в его учебнике системам счисления выделено всего полстраницы. Да и то на примере не двоичного счисления а пятиричного. Я пытался постичь эту игру ума но так и не смог осмыслить как же это долны выглядеть обычное количество чего то там в пятиричной системе. То есть мы имеем 100 долларов. Вроде все понятно - вот бумажка в 100 долларов. Понятно что если ты у кого то купил что то за 20 долларов то он должен тебе дать сдачи 80 долларов. Вроде все понятно и даже не нужен калькулятор чтобы это понять.

А теперь представим все тоже самое в двоичной системе счисления. Где существуют только две цифры 0 и 1. И тут наступает пиздец. Мозг не справляется с этой кучей нолей и единиц и с точки зрения нормального человека это невозможно как то использовать в реальной практической плоскости. И видимо именно поэтому всем разнообразным видам счисления, двоичным, троичным, пятиричным в дореволюционном учебнике Киселева отведено всего страница.

Но именно двоичная система счисления произвела просто революцию в нашей жизни. Все что мы знаем и все что нас окружает, ну кроме может быть чистой механики как двигатель внутреннего сгорания, все работает на двоичной системе счисления. Практически вся автоматика, компутеры, холодильники, микроволновки, калькуляторы, программирование в целом.

Я это пишу к тому что Киселев как ученый никого не обманывал, и двоичная система счисления не перевернула все наши знания в арифметке. Она просто из второстепенной области которая существовала просто как игра ума стала первостепенной. И на ней щас строится вся наша жизнь. На ней летают самолеты, работает бытовая техника и работает все что связано с компутерами.

Просто возможно когда то может быть еще через сто лет, а может через тысячу нас видимо ждет еще один прорыв в научной области который произошел в начале двадцатого века. И какое то случайное изобретение чего то там вызовет точно также лавинообразные открытия в других смежных областях. И может быть мы (нет, уже не мы) узнаем что такое телепортация, что это такое когда садишься за комп, одеваешь специальные датчики, запускаешь програму - и вот через минуту ты уже знаешь японский язык! :-)

А ведь когда то тоже кто то в своих мечтах и в сказках ездил верхом на теплой русской печке. Ну и выгляните в окошко - вон они, ездят по дорогам. Теплые русские печки. В них тепло и комфортно. :-)
Last edited by Saç gömlek on 19 Sep 2023, 16:36, edited 1 time in total.
vesaire
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by vesaire »

Marinka: 19 Sep 2023, 14:19 Beyninin tam olarak ve özel bir modda çalışmadığına dair bir varsayımım var, bu yüzden felçle bu kadar kolay başa çıktı
I Savelyev, yanılabilir, diye anlattı, bir adam bir kazadan sonra Sklifasovsky Enstitüsü’ne gitti, sol tarafında ön lobunun olmadığı ortaya çıktı. Ve normal yaşadı. Ayrıca beynin bu sorunlarla nasıl başa çıktığını da açıklıyor.
https://m.youtube.com/watch? v =l7TFO6QzMU0
These users thanked the author vesaire for the post (total 2):
Geçit, Serg_A
Saç gömlek
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

vvm: 19 Sep 2023, 15:54 Yani beyin patolojileriyle ilgili daha fazla soru var
Soruyu daha iyi inceleyin. Sadece Sovyet döneminde Lenin bir nevi İsa’ydı. Aslında yeni bir dinin bir tür kurucusu. Ve Lenin’in kutsallığına dair bir tür kanıta ihtiyaç vardı. İsa orada her türlü mucizeyi gerçekleştirdi, körleri gördü, bir grup insanı tek parçayla doyurdu falan. Hâlâ suyun üzerinde yürüyordum.

Peki ya Lenin? İhtiyaç duyulan şey onun sıradışılığının ve diğer herkesten farklı olduğunun bir şekilde doğrulanmasıydı. Lenin’in beyninin milyonlarca küçük katmana bölündüğünü okudum. Bu, bir veya başka bir iç organı incelemek amacıyla kadavralarla (kusmaktan korkmuyorsanız Google ne demektir) yapılır. Bundan sonra uzun bir süre boyunca, yani Sovk’un neredeyse tüm varlığı boyunca insanlar Lenin’in beynini incelediler ve onunla uğraştılar. Birisi onların sadece şarlatan olduğunu ve aktifmiş gibi görünerek devletin parasını boşa harcadığını söyleyecektir.

Ve birisi de bu alanda ciddi bir ilerleme kaydettiklerini ancak incelenen tüm alanların sınıflandırıldığını söyleyecektir. . Neden? Veya belki de her ihtimale karşı, çünkü bir şeye rastladılar ve bunu kamuoyuna açıklamanın zamanı olmadığına karar verdiler. Teknik alanda yaklaşmakta olan atılım hakkında size söylediklerimi hatırlıyor musunuz?

Ve şimdi Kendi kendinize Rus bilim adamlarımızın ışınlanmayı icat ettiğini hayal edin. Gerçek ve aptallar olmadan. Burası bir telefon kulübesi. Moskova’da girdim ve New York’ta bıraktım. Sizce böyle bir buluş kamuoyuna açıklanırsa ülkemizin durumu ne olur?

Ülkemizin canı cehenneme diye düşünüyorum. Ve hepimiz de. Çünkü kimsenin petrole ihtiyacı olmayacak. Artık arabalara, uçaklara ve diğer ulaşım araçlarına ihtiyaç kalmayacak. Ve petrolümüzle dünyayı dolaşacağız. :-)
KGB memurlarının bunu şu anda çocuklukta icat eden bilim adamını basitçe boğacağını düşünüyorum. Araplar da onlara bu konuda yardım edecek. :-)
Автор темы
romantizm kitabı
Penetrasyon
Penetrasyon
Total posts: 269
Registered for: 2 years 11 months

Unread post by romantizm kitabı »

Nedir bu; aşk mı yoksa tutku mu?

AŞK
TUTKUS

SEVGİ
1. Bir başkasının çıkarları için özverili kaygı.

TUTKUL
1. Bencildir, hareket özgürlüğünden mahrumdur. İnsan şöyle düşünüyor: “Bu bana ne verecek?”
2. Romantik duygular yavaş yavaş, belki birkaç ay, hatta yıllar içinde ortaya çıkar.
2. Romantik duygular hızla, belki saatler veya günler içinde ortaya çıkar.
3. O kişinin karakterine ve manevi niteliklerine ilgi duydunuz.
3. Karşınızdaki kişinin görünümünden derinden etkileniyor veya etkileniyorsunuz (“İnanılmaz gözleri var!”, “Harika bir figürü var!”).

4. İlişkileriniz sizi daha iyi bir insan yapar.
4. Her şey alt üst oluyor, hayatın olağan ritmi bozuluyor.

5. Bir insanı tüm eksiklikleriyle olduğu gibi algılarsınız ama yine de onu seversiniz.
5. Gerçeklikle bağlantınız kopmuş durumda. Kişi sana mükemmel görünüyor. Onun ciddi eksikliklerinden kaynaklanan şüpheleri bir kenara atıyorsunuz.

6. Anlaşmazlıklarınız var ama sorunları tartışıp çözmeyi başarıyorsunuz.
6. Sık sık tartışıyorsunuz. Sorunlar aslında çözümsüz kalıyor. Bir öpücükle pek çok şey "çözülür".

7. Başka birine bir şeyler verme, onunla paylaşma arzunuz var.
7. Özellikle cinsel arzuları tatmin etme konusunda almayı ve almayı daha çok düşünüyorsunuz.
vesaire
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by vesaire »

Vlasyanitsa: 19 Sep 2023, 16:34 Soruyu daha iyi inceleyin. Sadece Sovyet döneminde Lenin bir nevi İsa’ydı. Aslında yeni bir dinin bir tür kurucusu. Ve Lenin’in kutsallığına dair bir tür kanıta ihtiyaç vardı. İsa orada her türlü mucizeyi gerçekleştirdi, körleri gördü, bir grup insanı tek parçayla doyurdu falan. Hâlâ suyun üzerinde yürüyordum
Arduvaz gibi sessizce hışırdayan çatı yavaşça hareket ediyor...
These users thanked the author vesaire for the post:
Serg_A
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by Serg_A »

vvm: 19 Sep 2023, 16:27
Marinka: 19 Sep 2023, 14:19 Beyninin tam olarak ve özel bir modda çalışmadığına dair bir varsayımım var, bu yüzden felçle bu kadar kolay başa çıktı
Yanılıyor olabilirim, Savelyev bir kaza sonrasında Sklifasovsky Enstitüsü’ne gelen bir adam hakkında bir hikaye anlattı ve onun sol tarafında ön lobunun olmadığı ortaya çıktı. Ve normal yaşadı. Ayrıca beynin bu sorunlarla nasıl başa çıktığını da açıklıyor.
https://m.youtube.com/watch? v =l7TFO6QzMU0
Hatırladığım kadarıyla yarıkürenin tamamı kayıptı. Ama yine hatırladığım kadarıyla soldaki normalden daha büyüktü.
vesaire
Saç gömlek
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

vvm: 20 Sep 2023, 09:34 Arduvaz sessizce hışırdıyor, çatı yavaşça hareket ediyor...
Uzun süre ailemde babamı gözlemlemenin mutluluğunu yaşadım. Kendisi askeri bir adamdı. Ordu’da görev yaptı. Bir zamanlar Moskova’daki akademiden mezun oldu. Evimizin duvarındaki raflarda V.I. Lenin’in tüm eserleri vardı.
Babam mevcut hükümeti çok ciddiye alırdı. Tüm memurlar gibi o da CPSU’nun bir üyesiydi, üstelik birimde parti organizatörüydü. Bu alandaki bilgisizliğimden kaynaklandığını düşünüyorum. Yani, Lenin’in öğretilerini, Lenin ve Parti’nin öğretileri olarak adlandırılan tüm bu kafa karışıklığını ciddiye alıyordu.

Ve uzun kış akşamlarında babam raftan herhangi bir cildi alırdı. Lenin’in tüm eserlerinden ve her yerden okuyun. Oturdum, okudum, kendime notlar aldım, not defterime bir şeyler yazdım. Anladığım kadarıyla o, Lenin’in eserlerinden yola çıkarak belirli yılların bazı tarihi olaylarını incelemiş. Yani her şeyin nasıl ortaya çıktığı ve her şeyin nasıl gerçekleştiği, ona göre görünüşe göre harika ve uyumlu bir sisteme, yani Sovkom’a dönüştü.

Ve her şey İyiydim ama daha sonra ben hayatımda din alanında insanlarda farklı tezahürlerle karşılaştım. Orada bir şeyler iddia eden insanları gördüm ve gözlemledim. Ve beni şaşırtan şey, babamın kendi zamanında tıpkı şu anda bir tür dine mensup olan bu insanlar gibi davranmasıydı. Her şey aynı, tamamen aynı, iz üstüne iz. Ve o zaman bile kendi adıma şaşırdım; ama babam tam bir inanandı. Ancak herhangi bir din ile ilgili olarak değil, SBKP ve Lenin ile Partinin öğretileri ile ilgili olarak.

Anıtkabirdeki Lenin nedir? Bunlar azizlerin emanetleri değil mi?
Genel olarak şaka yapmamalısınız. İşte böyle.
özenli1
Penetrasyon
Penetrasyon
Total posts: 271

Unread post by özenli1 »

romanbon: 19 Sep 2023, 19:40 Bu nedir; aşk mı tutku mu?
Neden böyle bir konu açtın? Bir seks dükkanından alınan plastik bebek veya yapay yapay penisin nasıl yapılacağı hakkında yazdığımda, senin için neyin önemli olduğunu anladım...
Sadece (gerçek) aşk hakkında yazacağım - kendini iyi hissettiğin zamandır çünkü sevdiğiniz kişi kendini iyi hissediyor.
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by Serg_A »

Vasyanitsa: 20 Sep 2023, 16:44 Lenin mozolede mi? Bunlar azizlerin kutsal emanetleri değil mi?
Genel olarak boşuna şaka yapıyorsunuz. İşte böyle.
Bu başkası için. Ortalama beyinler için bunlar bir azizin kutsal emanetleridir. Mesela benim için bu bir müze sergisi, bir anıt.
vesaire
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by Serg_A »

Vasyanitsa: 20 Sep 2023, 16:44[quote=Vasyanitsa post_id=259448 time=1695217461 user_id=20537] Anladığım kadarıyla babanın zekasının varlığını inkar ediyorsun, yani sen artık kilisede akılsızca kafalarını yere vuranlarla aynı seviyedesin. Lenin’i kendiniz okumayı denediniz mi? Belki babanızla birkaç cilt okudunuz, ona konularla ilgili sorular sordunuz ve okuduğunu anlamadığını fark ettiniz? Anlamıyor ama sadece inanıyor mu? Hayır, sen böyle bir şey yapma zahmetine girmedin, şimdi sadece "bir nevi" düşündüğün gerçeğinin tadını çıkarıyorsun, ama seni hayal kırıklığına uğratacağım, sen de izin verildi gri kütle. Daha fazla değil, daha az değil.
vesaire
Saç gömlek
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Serg_A: 20 Sep 2023, 20:52 Anladığım kadarıyla babanızın zekasının varlığını inkar ediyorsunuz, yani onu kilisede akılsızca yere vuranlarla aynı kefeye koymuşsunuz. Lenin’i kendiniz okumayı denediniz mi? Belki babanızla birkaç cilt okudunuz, ona konularla ilgili sorular sordunuz ve okuduğunu anlamadığını fark ettiniz? Anlamıyor ama sadece inanıyor mu? Hayır, sen böyle bir şey yapma zahmetine girmedin, şimdi sadece "bir nevi" düşündüğün gerçeğinin tadını çıkarıyorsun, ama seni hayal kırıklığına uğratacağım, sen tam olarak gri kütlelere izin verildiği gibi düşünüyorsun. Ne eksik ne fazla.
Bu tür konularda saldırganlık ve yabancı düşmanlığı kabul edilemez. Din ve inanç meselesi olduğunda herkesin çok dikkatli davranması boşuna değil. "Kilisede akılsızca kafalarını yere vuranlar" dediklerini yazıyorsunuz. Mendeleev çok dindar bir adamdı, düzenli olarak kiliseye gidiyordu ve görünüşe göre yüzünü buruşturmadı ve bunu ciddiye aldı. Ve siz yazarken akılsızca değil, kafasını yere çarptı. Buna rağmen kendi adıma bu masayı oluşturdum.

Katolikler genellikle inanç konularında daha uzlaşmazdır. Latin Amerika’da bu tür sözleri söylediğiniz için parçalanacaksınız. Müslümanlar hakkında konuşmaya bile değmez ve bu anlaşılabilir bir durumdur. Bu yüzden din hakkında bir şeyler yazarken gözünüz piyasayı takip ediyor. Bunlara bir daha dokunmamak ve dedikleri gibi müminlerin duygularını kırmamak gelenekseldir. Ancak bu mesaj kişisel olarak benden değildir. Başınız belaya girebilir ve deneyimlerime dayanarak şu veya bu inanç hakkındaki fikrinizi kendinize saklamanın daha iyi olduğunu biliyorum; bu şekilde sizin için daha sakin ve daha güvenli olacaktır.

Hiçbir saldırganlık göstermeden babam hakkında yazdım. Senin aksine. Ona hakaret etmediğimi ve ona aptal ya da bir tür aptal demediğimi unutmayın. Tüm dikkatimi buna verdim ve bana öyle geldi ki bu, devrimden önce var olan dinin yerini alan dinin ta kendisiydi. Evet, Rusya’da doğmadan önce toplumu güçlendiren kiliseydi. Ortodoks olmayan bir kişi herhangi bir resmi görevde bulunamazdı. Asker olamadım. Diğer milletlere kâfirlerden başka bir şey denilmedi. Ve herhangi bir hükümet görevine atanmadan önce Hıristiyanlığa geçmeleri gerekiyordu. O zamanlar çok sayıda vaftiz edilmiş Tatarımız ve diğer Volga halklarımız vardı.

Lenin’in eserleri hakkında. Bilginiz olsun diye, bunun gibi[/url] kesinlikle imkansızdı. Kapalı, eksiksiz bir eser koleksiyonuydu. Bu belgeyi yalnızca parti çalışanları ve devletin bazı üst kademeleri verebilirdi. Gazetecilik bölümünde okudum. Orada güzel bir kütüphane vardı. Orada Lenin’in eserlerinin tamamını görmedim. Bir uzmana sordum.
Şu anda hatırladığım kadarıyla elimizde yüz cilt varmış gibi görünüyordu. Evimizin tüm duvarını kaplıyordu; yerden tavana kadar duvara çivilenmiş raflar vardı, bu ciltler camın arkasındaydı.

Bazen bir şeyler alıp sırf ilgimden okudum. . Farklı zamanlara ait her türlü farklı belge, herhangi biriyle yazışmaları, çeşitli yayınlarda yer alan makaleleri ve belirli konulardaki diğer çalışmaları burada yayınlandı. Fotoğrafı çekilen ve metne çevrilen herkese çok sayıda not ve sipariş var. Örneğin, şu ya da bu şehirde tüm din adamlarını, tüccar sınıfının temsilcilerini, üst sınıfların soylularını toplayıp onları açıkça vurduğunun basitçe elle yazılmış olduğu birçok belge var.

Ben de bunu iki değil birden fazla kez gördüm. Bu notları gazetecilik bölümünde okurken ve bununla ilgili basında bir yerlerde Lenin’in ne tür bir kanlı cellat olduğuna dair bilgiler çıktığında bulmuştum. Doğru sayfada, doğru ciltte arama yapmak faydalı oldu ve evet. Böyle bir şey var. Kendi eliyle yazdığı notlar var. Ve tüm bunlar bu komple toplantıda Sovka’nın çöküşünden hâlâ çok uzaktaydı. Yani evet bu eser koleksiyonu kapatılmıştı ve içinde hiçbir şey gizli değildi. Her şey olduğu gibi toplandı. Tabiri caizse dahili kullanım için.
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by Serg_A »

Vasyanitsa: 21 Sep 2023, 02:27 Mendeleev çok dindar bir adamdı, düzenli olarak kiliseye gidiyordu ve görünüşe göre yüzünü buruşturmuyordu ve ciddiye alıyordu
O, ilk sıradaydı hepsi akıllı bir insandı ve eğer ilgili kurumları ziyaret etmezse ilgili otoriteler tarafından dikkate alınacağını biliyordu.
Vasyanitsa: Bu yüzden din hakkında bir şeyler yazarken piyasayı izliyorsunuz. Bunlara bir daha dokunmamak ve dedikleri gibi müminlerin duygularını kırmamak gelenekseldir. Ancak bu mesaj kişisel olarak benden değildir. Başınız belaya girebilir ve deneyimlerime dayanarak şu veya bu inanç hakkındaki fikrinizi kendinize saklamanın daha iyi olduğunu biliyorum - bu şekilde sizin için daha sakin ve daha güvenli olacaktır
Çul, teşekkürler sen ve ben çarşıyı uzun zamandır takip ediyorum ve çevremde böyle bir şey söylemiyorum çünkü ben takip etmezsem başkası beni takip eder. Uzun zamandır varlığın inkarına karşılık gelen yazılar var... Ve etrafımda sadece düşündüklerini değil, gerekli olanı da söyleyen insanları zaten fark ettim.
Fotoğrafı çekilen ve metne çevrilen herkese çok sayıda not ve sipariş geliyor. Örneğin, şu ya da bu şehirde tüm din adamlarını, tüccar sınıfının temsilcilerini, üst sınıfların soylularını toplayıp onları açıkça vurduğunun basitçe elle yazılmış olduğu birçok belge var.

Ben de bunu iki değil birden fazla kez gördüm. Bu notları gazetecilik bölümünde okurken ve bununla ilgili basında bir yerlerde Lenin’in ne tür bir kanlı cellat olduğuna dair bilgiler çıktığında bulmuştum. Doğru sayfada, doğru ciltte arama yapmak faydalı oldu ve evet. Böyle bir şey var. Kendi eliyle yazılmış notlar var
İşte buradasınız, piyasayı dikkatle izliyor, gerekenleri yazıyorsunuz...
Saç gömlek
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Serg_A: 21 Sep 2023, 07:03 Her şeyden önce zeki bir insandı ve eğer ilgili kurumları ziyaret etmezse ilgili otoriteler tarafından hafife alınacağını biliyordu
Bu onun senin için olduğunu söyledin mi?
Serg_A: 21 Sep 2023, 07:03 Ayrıca çevremde düşündüklerini değil, gerekli olanı söyleyen insanları zaten fark ettim.
Siz kendiniz şu anda ne düşündüğünüzü söylemiyorsunuz. Bunun nesi bu kadar özel? Yaygın uygulama.
Serg_A: 21 Sep 2023, 07:03 Vasyanitsa: ↑Bugün, 02:27
Fotoğrafı çekilen ve metne çevrilen herkese çok sayıda not ve emir var. Örneğin, şu ya da bu şehirde tüm din adamlarını, tüccar sınıfının temsilcilerini, üst sınıfların soylularını toplayıp onları açıkça vurduğunun basitçe elle yazılmış olduğu birçok belge var.

Ben de bunu iki değil birden fazla kez gördüm. Bu notları gazetecilik bölümünde okurken ve bununla ilgili basında bir yerlerde Lenin’in ne tür bir kanlı cellat olduğuna dair bilgiler çıktığında bulmuştum. Doğru sayfada, doğru ciltte arama yapmak faydalı oldu ve evet. Böyle bir şey var. Eliyle yazılmış notlar var
İşte buradasınız, piyasayı dikkatle izliyor ve ihtiyacınız olanı yazıyorsunuz...
Peki ben neyim Bu metninizde kışkırtıcı bir şey mi yazdınız? Genel olarak bir yazı işleri bürosunda çalıştığınızda, kendi sansürünüz olursunuz ve şu veya bu yayında kabul edilen veya kabul edilmeyenler çerçevesinde yazmaya hızla alışırsınız. Bu yüzden yukarıdaki metinde özel bir şey yazmadım.

İcra edilen notlar hakkında mı? Dolayısıyla bu bilinen bir gerçektir. Hatta bu eserlerin tamamında orada fotoğraflanmışlar. Daha fazlasını söyleyeceğim - eserlerin bu koleksiyonunun tamamı şu anda Avito’dan ücretsiz olarak satın alınabilir:
www.avito.ru/moskva/knigi_i_zhurnaly/po ... 2935944722

https://i.postimg.cc/x8XPQCYb/00000000.webp

Ну и что же такого я написал ужасного?
Serg_A
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!

Unread post by Serg_A »

Vasyanitsa: 21 Sep 2023, 17:30 Ben bu metnimde kışkırtıcı bir şekilde ne yazdım?
Köstekleyici bir şey yok, olması gerekeni yazmışsınız.
Post Reply Previous topicNext topic

Quick Reply

Change Text Case:  Translit: 

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Psikoloji”