[quote=Serg_A post_id=233465 time=1690172732 user_id=18010] Bu başlıkta 14 yaşında birini nerede gördünüz? Görmek istediğinizi görüyor musunuz? [/quote] [quote=Marinka post_id=233267 time=1690129468 user_id=12161] 14 yaşındakiler hakkında ne tartıştıklarını bilmiyorum?! [/quote] [ quote=d3nan post_id=229378 time =1689521325 user_id=15171] Konu yeni olmasa da benim düşüncem eğer bir arkadaşımın oğlu zaten yeterince büyükse.. 14 yaşından itibaren neden olmasın. [/quote] Artık tartışmanın nerede başladığı açık mı?
Serg_A: ↑24 Jul 2023, 07:25
Bu başlıkta 14 yaşında birini nerede gördünüz? Görmek istediğinizi görüyor musunuz?
Marinka: ↑23 Jul 2023, 19:24
14 yaşındakiler hakkında ne tartıştıklarını bilmiyorum?!
d3nan: ↑16 Jul 2023, 18:28
Konu yeni olmasa da benim düşüncem eğer bir arkadaşımın oğlu zaten yeterince büyükse.. 14 yaşından itibaren neden olmasın.
Artık argümanın nerede başladığı açık mı?
d3nan, kendisi adına konuştu ve bu onun için harikaydı (yani deneyimi). Neden kızgınsın? Belki artık kendini kötü hissettiğini ona kanıtlayabilirsin? Senin için hiçbir şeyin yoluna gireceğini sanmıyorum. Arkadaşlarım arasında da böyle insanlar vardı, kimse bundan sonra bunalıma girmedi, kimse içki içmeye başlamadı, kimse delirmedi.
Ve Marinka şunu söyledi: burada bu konuyu tartışacak bir şey yok, dikkat etmediysen konu bununla ilgili değil.
These users thanked the author Serg_A for the post:
[quote=vvm post_id=233467 time=1690173086 user_id=18147] [quote=Serg_A post_id=233465 time=1690172732 user_id= 18010] Bu başlıkta 14 yaşında birini nerede gördünüz? Görmek istediğinizi görüyor musunuz? [/quote] [quote=Marinka post_id=233267 time=1690129468 user_id=12161] 14 yaşındakiler hakkında ne tartıştıklarını bilmiyorum?! [/quote] [ quote=d3nan post_id=229378 time =1689521325 user_id=15171] Konu yeni olmasa da benim düşüncem eğer bir arkadaşımın oğlu zaten yeterince büyükse.. 14 yaşından itibaren neden olmasın. [/quote] Artık argümanın nerede başladığı açık mı? [/quote] [ref =#804000]d3nan[/ref], kendisi adına konuştu ve bu onun için harikaydı (yani deneyimi). Neden kızgınsın? Belki artık kendini kötü hissettiğini ona kanıtlayabilirsin? Senin için hiçbir şeyin yoluna gireceğini sanmıyorum. Arkadaşlarım arasında da böyle insanlar vardı, kimse bundan sonra bunalıma girmedi, kimse içki içmeye başlamadı, kimse delirmedi. Ve [ref=#bf0000]Marinka[/ref] şunu söyledi: burada bu konuyu tartışacak bir şey yok, dikkat etmediysen konu bununla ilgili değil.
Serg_A: ↑24 Jul 2023, 07:25
Bu başlıkta 14 yaşında birini nerede gördünüz? Görmek istediğinizi görüyor musunuz?
Marinka: ↑23 Jul 2023, 19:24
14 yaşındakiler hakkında ne tartıştıklarını bilmiyorum?!
d3nan: ↑16 Jul 2023, 18:28
Konu yeni olmasa da benim düşüncem eğer bir arkadaşımın oğlu zaten yeterince büyükse.. 14 yaşından itibaren neden olmasın.
Artık tartışmanın nerede başladığı açık mı?
Bu konuyu şu adresten okursanız: en başında göreceksiniz ki ben oradayım. Yaşını sordular, ben de öğrenci olduğunu yazdım. Sonra konu burada sık sık olduğu gibi yanlış yöne gitti ve ben buna hiç önem vermedim. Dün burada bilerek yapılan pedo temaları hakkında söylenmeye başladıkları için müdahale ettim. Bu bir pedo meselesi değil. Ve en büyük oğlum da 14 yaşında ve halihazırda 182 cm boyunda ve 78 kg ağırlığında. Çocuklar farklıdır. Bazıları zaten hem görünüş hem de karakter olarak oldukça olgun, bazıları ise 30 yaşında küçük bir çocuk gibi olacak.
Anlıyorum ki bir kanun var. Ancak tüm bu kanunlar insanlar için yazılmamıştır. Siz bir doktor olarak bana 18 yaşının nereden geldiğini açıklayamazsınız. Vücudun tam gelişimi ortalama 25 yıla kadar gerçekleşir. Ergenlik ortalama olarak kızlarda 16 yaşında, erkeklerde ise 19 yaşında sona ermektedir. 18 yaşında reşit olma yaşı nereden geldi?!
These users thanked the author Geçit for the post (total 7):
[quote=vvm post_id=233467 time=1690173086 user_id=18147] [quote=Serg_A post_id=233465 time=1690172732 user_id= 18010] Bu başlıkta 14 yaşında birini nerede gördünüz? Görmek istediğinizi görüyor musunuz? [/quote] [quote=Marinka post_id=233267 time=1690129468 user_id=12161] 14 yaşındakiler hakkında ne tartıştıklarını bilmiyorum?! [/quote] [ quote=d3nan post_id=229378 time =1689521325 user_id=15171] Konu yeni olmasa da benim düşüncem eğer bir arkadaşımın oğlu zaten yeterince büyükse.. 14 yaşından itibaren neden olmasın. [/quote] Artık tartışmanın nerede başladığı açık mı? [/quote]
Bu konuyu şu adresten okursanız: en başında göreceksiniz ki ben oradayım. Yaşını sordular, ben de öğrenci olduğunu yazdım. Sonra konu burada sık sık olduğu gibi yanlış yöne gitti ve ben buna hiç önem vermedim. Dün burada bilerek yapılan pedo temaları hakkında söylenmeye başladıkları için müdahale ettim. Bu bir pedo meselesi değil. Ve en büyük oğlum da 14 yaşında ve halihazırda 182 cm boyunda ve 78 kg ağırlığında. Çocuklar farklıdır. Bazıları zaten hem görünüş hem de karakter olarak oldukça olgun, bazıları ise 30 yaşında küçük bir çocuk gibi olacak. Anlıyorum ki bir kanun var. Ancak tüm bu kanunlar insanlar için yazılmamıştır. Siz bir doktor olarak bana 18 yaşının nereden geldiğini açıklayamazsınız. Vücudun tam gelişimi ortalama 25 yıla kadar gerçekleşir. Ergenlik ortalama olarak kızlarda 16 yaşında, erkeklerde ise 19 yaşında sona ermektedir. 18 yaşında reşit olma yaşı nereden geldi?!
Marinka: ↑24 Jul 2023, 09:09
bu yasaların tümü insanlar için yazılmamıştır.
Böyledir.
Siz bir doktor olarak bana açıklayamazsınız Burada Alınan yaş 18 idi. Vücudun tam gelişimi ortalama 25 yıla kadar gerçekleşir. Ergenlik ortalama olarak kızlarda 16 yaşında, erkeklerde ise 19 yaşında sona ermektedir. Erişkinlik yaşı nereden geliyor 18?!
Bazı İngilizcelerde- Konuşulan ülkelerde reşit olma yaşı hala 21’in üzerindedir. Ancak reşit olma yaşı ile cinsel rıza yaşını karıştırmayın. Farklı ülkelerde farklı şekilde kurulur. Toplumun geleneklerine bağlı olarak yasa koyucuların hamamböcekleri, dini baskılar vb. Rusya’da - 16, Almanya ve eski Yugoslavya ülkelerinde - 14, Japonya’da - 13, Türkiye’de - 18. Doktorların görüşleri, kmk, hiçbir yerde dikkate alınmıyor.
These users thanked the author Kral Kuş for the post (total 2):
[quote=Marinka post_id=233503 time=1690178956 user_id=12161] bu yasaların tümü insanlar için yazılmamıştır. [/quote] Böyledir. [quote=Marinka post_id=233503 time=1690178956 user_id=12161] Siz bir doktor olarak bana açıklayamazsınız Burada Alınan yaş 18 idi. Vücudun tam gelişimi ortalama 25 yıla kadar gerçekleşir. Ergenlik ortalama olarak kızlarda 16 yaşında, erkeklerde ise 19 yaşında sona ermektedir. Erişkinlik yaşı nereden geliyor 18?! [/quote] Bazı İngilizcelerde- Konuşulan ülkelerde reşit olma yaşı hala 21’in üzerindedir. Ancak reşit olma yaşı ile cinsel rıza yaşını karıştırmayın. Farklı ülkelerde farklı şekilde kurulur. Toplumun geleneklerine bağlı olarak yasa koyucuların hamamböcekleri, dini baskılar vb. Rusya’da - 16, Almanya ve eski Yugoslavya ülkelerinde - 14, Japonya’da - 13, Türkiye’de - 18. Doktorların görüşleri, kmk, hiçbir yerde dikkate alınmıyor.
bu yasaların tümü insanlar için yazılmamıştır.
Böyledir.
nSen Bir doktor olarak 18 yaşının nereden geldiğini bana açıklayamazsın. Vücudun tam gelişimi ortalama 25 yıla kadar gerçekleşir. Ergenlik ortalama olarak kızlarda 16 yaşında, erkeklerde ise 19 yaşında sona ermektedir. Erişkinlik yaşı nereden geliyor 18?!
Bazı İngilizcelerde- Konuşulan ülkelerde reşit olma yaşı hala 21’in üzerindedir. Ancak reşit olma yaşı ile cinsel rıza yaşını karıştırmayın. Farklı ülkelerde farklı şekilde kurulur. Toplumun geleneklerine bağlı olarak yasa koyucuların hamamböcekleri, dini baskılar vb. Rusya’da - 16, Almanya ve eski Yugoslavya ülkelerinde - 14, Japonya’da - 13, Türkiye’de - 18. Doktorların görüşleri, kmk, hiçbir yerde dikkate alınmıyor.
Bu, insanları manipüle etmenin yollarından biridir. Kanunlar, çocukların büyüyüp yetişkinlikte karşılaşacakları kısıtlamaları şimdiden hissedecekleri şekilde benimseniyor. Büyüdük ve alıştık. Yasaklara ve suçluluk duygularına.
These users thanked the author Geçit for the post (total 4):
[quote="Kral Zogu" post_id=233574 time=1690187550 user_id=10833] [quote=Marinka post_id= 233503 time=1690178956 user_id=12161] bu yasaların tümü insanlar için yazılmamıştır. [/quote] Böyledir. [quote=Marinka post_id=233503 time=1690178956 user_id=12161] nSen Bir doktor olarak 18 yaşının nereden geldiğini bana açıklayamazsın. Vücudun tam gelişimi ortalama 25 yıla kadar gerçekleşir. Ergenlik ortalama olarak kızlarda 16 yaşında, erkeklerde ise 19 yaşında sona ermektedir. Erişkinlik yaşı nereden geliyor 18?! [/quote] Bazı İngilizcelerde- Konuşulan ülkelerde reşit olma yaşı hala 21’in üzerindedir. Ancak reşit olma yaşı ile cinsel rıza yaşını karıştırmayın. Farklı ülkelerde farklı şekilde kurulur. Toplumun geleneklerine bağlı olarak yasa koyucuların hamamböcekleri, dini baskılar vb. Rusya’da - 16, Almanya ve eski Yugoslavya ülkelerinde - 14, Japonya’da - 13, Türkiye’de - 18. Doktorların görüşleri, kmk, hiçbir yerde dikkate alınmıyor. [/quote]
Bu, insanları manipüle etmenin yollarından biridir. Kanunlar, çocukların büyüyüp yetişkinlikte karşılaşacakları kısıtlamaları şimdiden hissedecekleri şekilde benimseniyor. Büyüdük ve alıştık. Yasaklara ve suçluluk duygularına.
Serg_A: ↑24 Jul 2023, 07:50[quote=Serg_A post_id=233470 time=1690174235 user_id=18010]
d3nan, kendisini harika hissettiğini (deneyimini kastederek) söyledi. Neden kızgınsın?
Arkadaşının oğlunun yeterince büyük olduğunu söyledi...14 yaşından itibaren, neden olmasın... n- bir şeyi mi karıştırdım? Burada kendisi hakkında mı yazdı?
Onun açıklamasıyla ilgili fikrimi belirttim - bu bir şekilde forumdaki iletişim kurallarını ihlal ediyor mu? Deli miyim? Belki de davranışımı değerlendirmeye çalışırken sinirlendin?
Serg_A: ↑24 Jul 2023, 07:50
Ve Marinka burada bu konunun tartışılacak bir şey olmadığını, eğer fark etmediyseniz konusunun bununla ilgili olmadığını söyledi.
Görünüşe bakılırsa Marinka’nın bunu hiç söylemediğini fark etmemişsiniz
Ne dediklerini bilmiyorum’ 14 yaşındaki çocuklar hakkında mı tartışıyorsunuz?
Açıkladım.
Ve en büyük oğlum da 14 yaşında, halihazırda 182 cm boyunda ve 78 kg ağırlığında. Çocuklar farklıdır
Marina, anlıyorum büyüdüm ama henüz orada erkek yok, yüzü çocuksu. Yetişkin kadınlar için değil. Bazılarının hâlâ otuz yaşındaki çocuklar gibi olduğu doğru. Tartışmıyorum. O zaman 18 yaşında bir çocuk hakkında mı yazdın? Bu yaşa karşı hiçbir şeyim yok. Bu başlıkta sizden nasıl böyle bir tepki uyandırabildiğimi anlamıyorum. Kimseyi pedofili ile suçlamadım, sadece fikrimi ifade ettim ve aynı fikirde olmayanlara tutarlı bir şekilde yanıt verdim. Her şey forumun içindedir.
12 dakika 50 saniye sonra gönderildi: n
18 yaşında reşit olma yaşı nereden geldi?!
Burada her şey basit ve insani, genç bir adam 18 yaşında tamamlıyor ortaöğretim ve "yetişkinler" kategorisine girer. Askerlik görevini üstlenir, çalışabilir, aile kurabilir vb.
Bu yaşın nesi var?
[quote=Serg_A post_id=233470 time=1690174235 user_id=18010] d3nan, kendisini harika hissettiğini (deneyimini kastederek) söyledi. Neden kızgınsın? [/quote]
Arkadaşının oğlunun yeterince büyük olduğunu söyledi...14 yaşından itibaren, neden olmasın... n- bir şeyi mi karıştırdım? Burada kendisi hakkında mı yazdı? Onun açıklamasıyla ilgili fikrimi belirttim - bu bir şekilde forumdaki iletişim kurallarını ihlal ediyor mu? Deli miyim? Belki de davranışımı değerlendirmeye çalışırken sinirlendin? [quote= Serg_A post_id=233470 time=1690174235 user_id=18010] Ve Marinka burada bu konunun tartışılacak bir şey olmadığını, eğer fark etmediyseniz konusunun bununla ilgili olmadığını söyledi. [ /quote] Görünüşe bakılırsa Marinka’nın bunu hiç söylemediğini fark etmemişsiniz [quote]Ne dediklerini bilmiyorum’ 14 yaşındaki çocuklar hakkında mı tartışıyorsunuz?[/quote ] Açıkladım. [quote=Marinka post_id=233503 time=1690178956 user_id=12161] Ve en büyük oğlum da 14 yaşında, halihazırda 182 cm boyunda ve 78 kg ağırlığında. Çocuklar farklıdır [/quote] Marina, anlıyorum büyüdüm ama henüz orada erkek yok, yüzü çocuksu. Yetişkin kadınlar için değil. Bazılarının hâlâ otuz yaşındaki çocuklar gibi olduğu doğru. Tartışmıyorum. O zaman 18 yaşında bir çocuk hakkında mı yazdın? Bu yaşa karşı hiçbir şeyim yok. Bu başlıkta sizden nasıl böyle bir tepki uyandırabildiğimi anlamıyorum. Kimseyi pedofili ile suçlamadım, sadece fikrimi ifade ettim ve aynı fikirde olmayanlara tutarlı bir şekilde yanıt verdim. Her şey forumun içindedir.
[size=85] [color=green]12 dakika 50 saniye sonra gönderildi:[/color][/size] n [quote=Marinka post_id=233503 time=1690178956 user_id=12161] 18 yaşında reşit olma yaşı nereden geldi?! [/quote] Burada her şey basit ve insani, genç bir adam 18 yaşında tamamlıyor ortaöğretim ve "yetişkinler" kategorisine girer. Askerlik görevini üstlenir, çalışabilir, aile kurabilir vb. Bu yaşın nesi var?
vvm: ↑24 Jul 2023, 17:43
Burada her şey basit ve insani, genç bir adam 18 yaşında ortaöğretimi bitiriyor ve "yetişkin" kategorisine geçiyor. Askerlik görevini üstleniyor, çalışabilir, aile kurabilir, vb.
Bu yaşta sevilmeyen ne var?
I 16 yaşında evlendi. Her şey yolunda.
18 yaşından önce de çalışabilirsiniz.
14 yaşında pasaport bile veriyorlar.
Bu rakamın nereden geldiğini merak ediyorum? Neden 18?
Daha önce yetişkinlere yönelik filmlerde sınır 16 yıldı. Yaş neden arttı? Daha sonra mı olgunlaşmaya başlıyoruz? Size tam tersini söyleyeceğim, artık ivme var. Fetüs büyüdü, yeni doğanlar daha büyük, daha erken olgunlaşıyor ve daha uzun boylu oluyor. Çocuklarımız bizden daha akıllıdır. Seks yaşını neden yükselttiler?
These users thanked the author Geçit for the post (total 2):
[quote=vvm post_id=233803 time=1690209788 user_id=18147] Burada her şey basit ve insani, genç bir adam 18 yaşında ortaöğretimi bitiriyor ve "yetişkin" kategorisine geçiyor. Askerlik görevini üstleniyor, çalışabilir, aile kurabilir, vb. Bu yaşta sevilmeyen ne var? [/quote]
I 16 yaşında evlendi. Her şey yolunda. 18 yaşından önce de çalışabilirsiniz. 14 yaşında pasaport bile veriyorlar. Bu rakamın nereden geldiğini merak ediyorum? Neden 18? Daha önce yetişkinlere yönelik filmlerde sınır 16 yıldı. Yaş neden arttı? Daha sonra mı olgunlaşmaya başlıyoruz? Size tam tersini söyleyeceğim, artık ivme var. Fetüs büyüdü, yeni doğanlar daha büyük, daha erken olgunlaşıyor ve daha uzun boylu oluyor. Çocuklarımız bizden daha akıllıdır. Seks yaşını neden yükselttiler?
[ref=#bf0000]Marinka[/ref], ve eğer adam [url=viewtopic.php?t=6128]bakire[/url] 14 yaşında bir fahişenin yanına geldi ve deneyim kazanmak mı istiyor? ahlaksız mı? kapıdan mı atılacak?
SeRg !$!: ↑24 Jul 2023, 17:58Marinka ,
ve eğer adam bakire[/url] 14 yaşında bir fahişenin yanına geldiniz ve deneyim kazanmak mı istiyorsunuz? ahlaksız mı? kapıdan mı atılacak?
Nereden bileceğim? Ondan pasaportunu isteyeceğini mi sanıyorsun? Evet sorarsa pasaportunu gösterecek mi?
Yaşlı mastürbasyon yapanların reşit olmayan kişilermiş gibi davrandığı yer yalnızca burada, forumda. Ve gerçek hayatta 18+ olduğunu söylerse kontrol etmek imkansız olacaktır.
[quote="SeRg !$!" post_id= 233817 time=1690210718 user_id=14975] [ref=#bf0000]Marinka[/ref] , ve eğer adam [url=viewtopic.php?t=6128]bakire[/url] 14 yaşında bir fahişenin yanına geldiniz ve deneyim kazanmak mı istiyorsunuz? ahlaksız mı? kapıdan mı atılacak? [/quote]
Nereden bileceğim? Ondan pasaportunu isteyeceğini mi sanıyorsun? Evet sorarsa pasaportunu gösterecek mi? Yaşlı mastürbasyon yapanların reşit olmayan kişilermiş gibi davrandığı yer yalnızca burada, forumda. Ve gerçek hayatta 18+ olduğunu söylerse kontrol etmek imkansız olacaktır.
Marinka: ↑24 Jul 2023, 17:52
Ben size tam tersini söyleyeyim, artık ivme var. Fetüs büyüdü, yeni doğanlar daha büyük, daha erken olgunlaşıyor ve daha uzun boylu oluyor. Çocuklarımız bizden daha akıllıdır. Seks yaşını neden yükselttiler?
Daha akıllı olup olmadığı tartışılabilir. Beden büyür ama beyin küçülür. Bu benim görüşüm değil, bilim adamlarının beyanıdır.
Neden yaşı yükseltmişler? Bu soru beni hiçbir zaman rahatsız etmedi. Sınıf arkadaşımın 17 yaşında çocuğu oldu, birisi 15 yaşında doğum yaptı. Kanunda cinsiyetle ilgili bir yorum olduğundan şüpheliyim.
Her konuda yetişkinlik yaşını 18. yaş gününe getirmek oldukça mantıklı. Filmlerin 16+ değil de 18+ olması gerçekten kimseyi incitebilir mi?
[quote=Marinka post_id=233814 time=1690210350 user_id=12161] Ben size tam tersini söyleyeyim, artık ivme var. Fetüs büyüdü, yeni doğanlar daha büyük, daha erken olgunlaşıyor ve daha uzun boylu oluyor. Çocuklarımız bizden daha akıllıdır. Seks yaşını neden yükselttiler? [/quote] Daha akıllı olup olmadığı tartışılabilir. Beden büyür ama beyin küçülür. Bu benim görüşüm değil, bilim adamlarının beyanıdır. Neden yaşı yükseltmişler? Bu soru beni hiçbir zaman rahatsız etmedi. Sınıf arkadaşımın 17 yaşında çocuğu oldu, birisi 15 yaşında doğum yaptı. Kanunda cinsiyetle ilgili bir yorum olduğundan şüpheliyim. Her konuda yetişkinlik yaşını 18. yaş gününe getirmek oldukça mantıklı. Filmlerin 16+ değil de 18+ olması gerçekten kimseyi incitebilir mi?
Size şunu söyleyeyim, tam tersine artık ivme var. Fetüs büyüdü, yeni doğanlar daha büyük, daha erken olgunlaşıyor ve daha uzun boylu oluyor. Çocuklarımız bizden daha akıllıdır. Seks yaşını neden yükselttiler?
Daha akıllı olup olmadığı tartışılabilir. Beden büyür ama beyin küçülür. Bu benim görüşüm değil, bilim adamlarının beyanıdır.
Neden yaşı yükseltmişler? Bu soru beni hiçbir zaman rahatsız etmedi. Sınıf arkadaşımın 17 yaşında çocuğu oldu, birisi 15 yaşında doğum yaptı. Kanunda cinsiyetle ilgili bir yorum olduğundan şüpheliyim.
Her konuda yetişkinlik yaşını 18. yaş gününe getirmek oldukça mantıklı. Filmlerin 16+ değil de 18+ olması gerçekten kimseyi üzebilir mi?
Seksle ilgili her şey artık 18+.
Peki Bilim adamlarının görüşleri hakkında bir bağlantı istemeyeceğim. Böyle bir görüşün olmadığını biliyorum. Kafa büyüyor ve jinekologlar yakında fetüsün doğal doğum kanalından geçemeyeceğinden ve herkesin sezaryen yaptırmak zorunda kalacağından şikayet ediyorlar. Bu birincisi ve ikincisi, beynin ağırlığının zekayı etkilememesidir. Bu kanıtlanmış bir gerçektir.
Bana mantığınızı açıklayın, neden 18 anlamadım? Bir kişinin okuldan mezun olduğu gerçeğinden bahsediyorsanız, o zaman çoğunluk hala kolejlerde, üniversitelerde okuyor ve aynı zamanda mali olarak ebeveynlerine bağımlı. Hepsi değil, çoğunluk ve aynı zamanda. Bazıları 9. sınıftan sonra okulda veya üniversitede okurken çalışıyor ve geçimini sağlıyor. Fiziksel gelişim 18 yaşında tamamlanmaz ve tüm bunlar o kadar bireyseldir ki akranlar arasındaki gelişim farkı bir takvim yılı veya daha fazla olabilir. Kızlar erkeklerden yaklaşık iki yıl daha erken olgunlaşır. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak.
Neden 18 yaşını seçtiklerini açıklayabilecek hiçbir şey yok.
[quote=vvm post_id=233823 time=1690211430 user_id=18147] [quote=Marinka post_id=233814 time=1690210350 user_id= 12161] Size şunu söyleyeyim, tam tersine artık ivme var. Fetüs büyüdü, yeni doğanlar daha büyük, daha erken olgunlaşıyor ve daha uzun boylu oluyor. Çocuklarımız bizden daha akıllıdır. Seks yaşını neden yükselttiler? [/quote] Daha akıllı olup olmadığı tartışılabilir. Beden büyür ama beyin küçülür. Bu benim görüşüm değil, bilim adamlarının beyanıdır. Neden yaşı yükseltmişler? Bu soru beni hiçbir zaman rahatsız etmedi. Sınıf arkadaşımın 17 yaşında çocuğu oldu, birisi 15 yaşında doğum yaptı. Kanunda cinsiyetle ilgili bir yorum olduğundan şüpheliyim. Her konuda yetişkinlik yaşını 18. yaş gününe getirmek oldukça mantıklı. Filmlerin 16+ değil de 18+ olması gerçekten kimseyi üzebilir mi? [/quote]
Seksle ilgili her şey artık 18+. Peki Bilim adamlarının görüşleri hakkında bir bağlantı istemeyeceğim. Böyle bir görüşün olmadığını biliyorum. Kafa büyüyor ve jinekologlar yakında fetüsün doğal doğum kanalından geçemeyeceğinden ve herkesin sezaryen yaptırmak zorunda kalacağından şikayet ediyorlar. Bu birincisi ve ikincisi, beynin ağırlığının zekayı etkilememesidir. Bu kanıtlanmış bir gerçektir. Bana mantığınızı açıklayın, neden 18 anlamadım? Bir kişinin okuldan mezun olduğu gerçeğinden bahsediyorsanız, o zaman çoğunluk hala kolejlerde, üniversitelerde okuyor ve aynı zamanda mali olarak ebeveynlerine bağımlı. Hepsi değil, çoğunluk ve aynı zamanda. Bazıları 9. sınıftan sonra okulda veya üniversitede okurken çalışıyor ve geçimini sağlıyor. Fiziksel gelişim 18 yaşında tamamlanmaz ve tüm bunlar o kadar bireyseldir ki akranlar arasındaki gelişim farkı bir takvim yılı veya daha fazla olabilir. Kızlar erkeklerden yaklaşık iki yıl daha erken olgunlaşır. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak. Neden 18 yaşını seçtiklerini açıklayabilecek hiçbir şey yok.
Marinka: ↑24 Jul 2023, 18:23
Peki, bilim adamlarının görüşleri hakkında bir bağlantı istemeyeceğim. Böyle bir görüşün olmadığını biliyorum. Kafa büyüyor ve jinekologlar yakında fetüsün doğal doğum kanalından geçemeyeceğinden ve herkesin sezaryen yaptırmak zorunda kalacağından şikayet ediyorlar. Bu birincisi ve ikincisi, beynin ağırlığının zekayı etkilememesidir. Bu kanıtlanmış bir gerçektir
Beyin küçülmesiyle ilgili bir arama motoru yazmanız yeterli, gözleriniz çılgına dönecek.
Ama jinekologların görüşü için bir bağlantı isteyeceğim.
Beynin ağırlığı ne kadar fazlaysa, o kadar çok nöron, o kadar çok nöron, ne kadar çok bağlantı oluşturabilirler, ne kadar çok bağlantı olursa, potansiyel de o kadar yüksek olur zeka seviyesi. Bu potansiyelin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, bulunduğu koşullara bağlıdır.
Bu açık bir mantıktır.
Zeka hakkında yazıyorlar:
Ulster Üniversitesi’nden psikolog Richard Lynn (Richard Lynn), bir keresinde geçmiş yılların IQ testlerinin sonuçlarını güncel olanlarla karşılaştırarak Amerikalılar, Avrupalılar ve Avustralyalılar hakkındaki arşiv verilerini "yükseltmişti".
Bilim insanı, yıllara göre dünya zeka seviyelerinin ortalama değerlerini belirledi. Ve 2014 yılına gelindiğinde IQ’nun 1950’deki seviyesine göre neredeyse 3 puan düştüğünü buldu. Ve eğer aptallık bu hızla devam ederse, 2110 yılında insanlığın IQ’su 84 puanın altına düşecek. Bu da zihinsel olarak vasat hale geleceği anlamına gelecek.
Bernt Bratsberg ve Ole Rogeberg, Ragnar Frisch Ekonomik Araştırma Merkezi’nden Norveçli bilim insanları) - daha fazla endişe verici veri. 1970’den 2009’a kadar yapılan 730 bin IQ testinin sonuçlarını incelediler. Ve deneklerin zekasının nesil başına ortalama 7 puan oranında azaldığını buldular.
Norveçliler, her geçen yıl daha da kötüleşen çevre, gıda, sağlık hizmetleri ve eğitimin bozulmasından suçlu. yıl. Bu da sonuçta zeka kazanma arzusunu hiç teşvik etmiyor. Ve bunun sonucunda entelektüel düzeyde bir düşüşe yol açar. Ama belki de bunun nedeni kolektif aklın "zaferidir"?
Neden 18 yaşını seçtiklerini açıklayabilecek hiçbir şey yok.
Ve bir de bunun bir tür olumsuz etkisi var mı?
17 yaşında çocuklarımız var, kızımız 10. sınıfı tamamladı, oğlumuz teknik okulda okuyor. Sınıflarında çok az insanın ilişkisi var ve bu ilişkilerin mutlaka seks, "arkadaşlık" olması gerekmiyor.
İşte bu, uyuyakaldım, saat 12...
[quote=Marinka post_id=233831 time=1690212226 user_id=12161] Peki, bilim adamlarının görüşleri hakkında bir bağlantı istemeyeceğim. Böyle bir görüşün olmadığını biliyorum. Kafa büyüyor ve jinekologlar yakında fetüsün doğal doğum kanalından geçemeyeceğinden ve herkesin sezaryen yaptırmak zorunda kalacağından şikayet ediyorlar. Bu birincisi ve ikincisi, beynin ağırlığının zekayı etkilememesidir. Bu kanıtlanmış bir gerçektir [/quote] Beyin küçülmesiyle ilgili bir arama motoru yazmanız yeterli, gözleriniz çılgına dönecek. Ama jinekologların görüşü için bir bağlantı isteyeceğim. Beynin ağırlığı ne kadar fazlaysa, o kadar çok nöron, o kadar çok nöron, ne kadar çok bağlantı oluşturabilirler, ne kadar çok bağlantı olursa, potansiyel de o kadar yüksek olur zeka seviyesi. Bu potansiyelin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, bulunduğu koşullara bağlıdır. Bu açık bir mantıktır. Zeka hakkında yazıyorlar: [quote]Ulster Üniversitesi’nden psikolog Richard Lynn (Richard Lynn), bir keresinde geçmiş yılların IQ testlerinin sonuçlarını güncel olanlarla karşılaştırarak Amerikalılar, Avrupalılar ve Avustralyalılar hakkındaki arşiv verilerini "yükseltmişti".
Bilim insanı, yıllara göre dünya zeka seviyelerinin ortalama değerlerini belirledi. Ve 2014 yılına gelindiğinde IQ’nun 1950’deki seviyesine göre neredeyse 3 puan düştüğünü buldu. Ve eğer aptallık bu hızla devam ederse, 2110 yılında insanlığın IQ’su 84 puanın altına düşecek. Bu da zihinsel olarak vasat hale geleceği anlamına gelecek.
Bernt Bratsberg ve Ole Rogeberg, Ragnar Frisch Ekonomik Araştırma Merkezi’nden Norveçli bilim insanları) - daha fazla endişe verici veri. 1970’den 2009’a kadar yapılan 730 bin IQ testinin sonuçlarını incelediler. Ve deneklerin zekasının nesil başına ortalama 7 puan oranında azaldığını buldular.
Norveçliler, her geçen yıl daha da kötüleşen çevre, gıda, sağlık hizmetleri ve eğitimin bozulmasından suçlu. yıl. Bu da sonuçta zeka kazanma arzusunu hiç teşvik etmiyor. Ve bunun sonucunda entelektüel düzeyde bir düşüşe yol açar. Ama belki de bunun nedeni kolektif aklın "zaferidir"?[/quote]
[quote=Marinka post_id=233831 time=1690212226 user_id=12161] Cinsiyetle ilgili her şey artık 18+. [ /quote] [quote=Marinka post_id =233831 time=1690212226 user_id=12161] Neden 18 yaşını seçtiklerini açıklayabilecek hiçbir şey yok. [/quote] Ve bir de bunun bir tür olumsuz etkisi var mı?
17 yaşında çocuklarımız var, kızımız 10. sınıfı tamamladı, oğlumuz teknik okulda okuyor. Sınıflarında çok az insanın ilişkisi var ve bu ilişkilerin mutlaka seks, "arkadaşlık" olması gerekmiyor. İşte bu, uyuyakaldım, saat 12...
Bize Çocuklar 17 yaşında, kızı 10. sınıfı bitirmiş, oğlu ise teknik okulda okuyor. Sınıflarında çok az kişinin ilişkisi var ve bu ilişkilerin mutlaka seks, "arkadaşlık" olması gerekmiyor.t...
Arkadaşlar neden burada? alıntılar. Ve sınıfta seks nadiren tartışılır. her durumda, herkesin bilmesi gerekmez. Bu çağ ilişkilerde çok acımasız olduğundan kimsenin risk almayacağı açık.
These users thanked the author Tanya for the post (total 4):
Bize Çocuklar 17 yaşında, kızı 10. sınıfı bitirmiş, oğlu ise teknik okulda okuyor. Sınıflarında çok az kişinin ilişkisi var ve bu ilişkilerin mutlaka seks, "arkadaşlık" olması gerekmiyor.t... [/quote]
Arkadaşlar neden burada? alıntılar. Ve sınıfta seks nadiren tartışılır. her durumda, herkesin bilmesi gerekmez. Bu çağ ilişkilerde çok acımasız olduğundan kimsenin risk almayacağı açık.
vvm: ↑24 Jul 2023, 19:38
Ulster Üniversitesi’nden psikolog Richard Lynn, bir keresinde geçmiş yıllardaki IQ testlerinin sonuçlarını güncel olanlarla karşılaştırarak Amerikalılar, Avrupalılar ve Avustralyalılar hakkındaki arşiv verilerini "yükseltmişti".
Bir kişinin hiçbir dayanağı olmadan tartışma yürütmesi güzel bir şey. Kesinlikle okuyacağım. Üniversitede hızlanmadan bahsettim. Belki bu döngüsel bir süreç ve yükselişin ardından düşüş yaşanıyor.
Beynin ağırlığı ne kadar fazlaysa, o kadar çok nöron, o kadar çok nöron, ne kadar çok bağlantı oluşturabilirler, ne kadar çok bağlantı olursa, potansiyel düzeyi de o kadar yüksek olur. istihbarat. Bu potansiyelin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, bulunduğu koşullara bağlıdır.
Yenidoğanların az sayıda sinir bağlantısı vardır. Yaşam boyunca ortaya çıkarlar. Potansiyelin her zaman gerçekleşmediğini doğru yazdınız. Çoğu zaman uygulanmadığını da eklemek isterim. Dolayısıyla zeka, kişinin beyin kütlesine bağlı değildir. Tabii bilim insanı olmadıkları sürece.
Bunun olumsuz bir etkisi var mı?
Çeşitli yasaklar var. Ceza gerektiren suçlar dahil.
17 yaşında çocuklarımız var, kızımız 10. sınıfı bitirdi, oğlumuz teknik okulda okuyor. Sınıflarında çok az kişinin ilişkisi var ve bu ilişkilerin mutlaka seks, "arkadaşlık" olması gerekmiyor.
İşte bu, uykuya dalıyorum, saat 12...
Bunun hakkında size yazdım Tania, yukarıda ve ben de ona katılıyorum. Ebeveynler büyük ihtimalle çocuklarının ilişkilerinin farkında değillerdir.
Ne olursa olsun, seninle konuşmak çok güzel. Bu forumda ifadelerinize kanıt sunan ilk kişi sizsiniz. Ve beyin büzülmesini okumaktan mutluyum. Belki benim için bile faydalı olacaktır.
These users thanked the author Geçit for the post (total 5):
[quote=vvm post_id=233849 time=1690216720 user_id=18147] Ulster Üniversitesi’nden psikolog Richard Lynn, bir keresinde geçmiş yıllardaki IQ testlerinin sonuçlarını güncel olanlarla karşılaştırarak Amerikalılar, Avrupalılar ve Avustralyalılar hakkındaki arşiv verilerini "yükseltmişti". [/quote]
Bir kişinin hiçbir dayanağı olmadan tartışma yürütmesi güzel bir şey. Kesinlikle okuyacağım. Üniversitede hızlanmadan bahsettim. Belki bu döngüsel bir süreç ve yükselişin ardından düşüş yaşanıyor.
[alıntı =vvm post_id=233849 time=1690216720 user_id=18147] Beynin ağırlığı ne kadar fazlaysa, o kadar çok nöron, o kadar çok nöron, ne kadar çok bağlantı oluşturabilirler, ne kadar çok bağlantı olursa, potansiyel düzeyi de o kadar yüksek olur. istihbarat. Bu potansiyelin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, bulunduğu koşullara bağlıdır. [/quote]
Yenidoğanların az sayıda sinir bağlantısı vardır. Yaşam boyunca ortaya çıkarlar. Potansiyelin her zaman gerçekleşmediğini doğru yazdınız. Çoğu zaman uygulanmadığını da eklemek isterim. Dolayısıyla zeka, kişinin beyin kütlesine bağlı değildir. Tabii bilim insanı olmadıkları sürece.
[quote =vvm post_id=233849 time=1690216720 user_id=18147] Bunun olumsuz bir etkisi var mı? [/quote]
Çeşitli yasaklar var. Ceza gerektiren suçlar dahil.
[quote=vvm post_id=233849 time =1690216720 user_id=18147] 17 yaşında çocuklarımız var, kızımız 10. sınıfı bitirdi, oğlumuz teknik okulda okuyor. Sınıflarında çok az kişinin ilişkisi var ve bu ilişkilerin mutlaka seks, "arkadaşlık" olması gerekmiyor. İşte bu, uykuya dalıyorum, saat 12... [/quote]
Bunun hakkında size yazdım [ref=#bf0000]Tania[/ref], yukarıda ve ben de ona katılıyorum. Ebeveynler büyük ihtimalle çocuklarının ilişkilerinin farkında değillerdir.
Ne olursa olsun, seninle konuşmak çok güzel. Bu forumda ifadelerinize kanıt sunan ilk kişi sizsiniz. Ve beyin büzülmesini okumaktan mutluyum. Belki benim için bile faydalı olacaktır.
Tania: ↑24 Jul 2023, 20:07
Arkadaşlar neden tırnak içinde
Çünkü kendine tam olarak inanmıyor.
Ama aslında onu şimdi anlıyorum. . Hatırladığım kadarıyla vvm, bir yere yazmıştım köpeğinin çıldırmaması için asla "çözmediği" bir bull terrier’i vardı. Bu yüzden çözülmemeleri için çocuklara göz kulak oluyor. Burada şikayet edilecek bir şey yok, çünkü:"Eğer benim bakmakla yükümlü olduğum kişiyseniz lütfen kurallara uyun, kıyafet kuralına uyun ve aşk gibi her türlü şeyi yapın havuç , bağımsız hale gelip kendi geçimini sağladığında senin için olacak." Ancak vvm, bunu asla kabul etmek istemiyor kendisi için en önemli şeyin herkesin kendi kurallarına uyması olduğu bir despottur. Aslında despotizmini çocuklara duyduğu sevgi ve ilgiyle örtüyor.
[quote=Tania post_id=233857 time=1690218446 user_id=10913] Arkadaşlar neden tırnak içinde [/quote] Çünkü kendine tam olarak inanmıyor. Ama aslında onu şimdi anlıyorum. . Hatırladığım kadarıyla [ref=#804000]vvm[/ref], bir yere yazmıştım köpeğinin çıldırmaması için asla "çözmediği" bir bull terrier’i vardı. Bu yüzden çözülmemeleri için çocuklara göz kulak oluyor. Burada şikayet edilecek bir şey yok, çünkü:"Eğer benim bakmakla yükümlü olduğum kişiyseniz lütfen kurallara uyun, kıyafet kuralına uyun ve [b]aşk gibi her türlü şeyi yapın havuç [/b], bağımsız hale gelip kendi geçimini sağladığında senin için olacak." Ancak [ref=#804000]vvm[/ref], bunu asla kabul etmek istemiyor kendisi için en önemli şeyin herkesin kendi kurallarına uyması olduğu bir despottur. Aslında despotizmini çocuklara duyduğu sevgi ve ilgiyle örtüyor.
Marinka: ↑24 Jul 2023, 21:07
Ve beyin küçülmesiyle ilgili haberleri okumaktan mutluluk duyacağım. Hatta belki işime bile yarar
Evet, ne yazık ki modern insanların beyinleri öyle. Cro-Magnonlar ve Neandertallerin ise daha büyükleri vardı, 1600-1650 gram. Ortalama bir Avrupalının ağırlığı 1350 gramdır.
[quote=Marinka post_id=233872 time=1690222040 user_id=12161] Ve beyin küçülmesiyle ilgili haberleri okumaktan mutluluk duyacağım. Hatta belki işime bile yarar [/quote] Evet, ne yazık ki modern insanların beyinleri öyle. Cro-Magnonlar ve Neandertallerin ise daha büyükleri vardı, 1600-1650 gram. Ortalama bir Avrupalının ağırlığı 1350 gramdır.
Ve beyin küçülmesiyle ilgili haberleri okumaktan mutluluk duyacağım. Hatta belki işime bile yarar
Evet, ne yazık ki modern insanların beyinleri öyle. Cro-Magnonlar ve Neandertallerin ise daha büyükleri vardı, 1600-1650 gram. Ortalama bir Avrupalının ağırlığı 1350 gramdır.
))) Ahah, burada bir mağazadayız gibi) Her şey gram cinsinden)))
I Etrafıma baktığımda sıklıkla şunu düşünüyorum: Doğa bize neden böyle bir beyin verdi? Kesinlikle etrafımızdaki her şeyi ve kendimizi nasıl yok edeceğimizi çözebilmemiz için değil.
[quote=Serg_A post_id=233887 time=1690224721 user_id=18010] [quote=Marinka post_id=233872 time=1690222040 user_id= 12161] Ve beyin küçülmesiyle ilgili haberleri okumaktan mutluluk duyacağım. Hatta belki işime bile yarar [/quote] Evet, ne yazık ki modern insanların beyinleri öyle. Cro-Magnonlar ve Neandertallerin ise daha büyükleri vardı, 1600-1650 gram. Ortalama bir Avrupalının ağırlığı 1350 gramdır. [/quote]
))) Ahah, burada bir mağazadayız gibi) Her şey gram cinsinden))) I Etrafıma baktığımda sıklıkla şunu düşünüyorum: Doğa bize neden böyle bir beyin verdi? Kesinlikle etrafımızdaki her şeyi ve kendimizi nasıl yok edeceğimizi çözebilmemiz için değil.
Beynin ağırlığı arttıkça, nöron sayısı arttıkça, nöron sayısı arttıkça, daha fazla bağlantı oluşturulabilir, daha fazla bağlantı, potansiyel zeka düzeyi de artar. Bu potansiyelin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, bulunduğu koşullara bağlıdır.
Bu açık bir mantıktır.
Bunda bariz bir kusur vardır. bariz mantığınız: beynin ağırlığı, potansiyeli tam olarak kullanıldığında ve daha fazla gelişme için ek nöronlara ihtiyaç duyulduğunda, önemli bir etkileyici faktör olacaktır. Olağanüstü yüksek IQ’ya, olağanüstü belleğe ve çeşitli süper yetenekli insanlara sahip bilinen vakalara bakarsanız, kafa boyutlarının sıradan insanlardan farklı olmadığını görürsünüz.
Ulster Üniversitesi’nden psikolog Richard Lynn Lynn, bir keresinde geçmiş yıllardaki IQ testleri ile şimdiki IQ testlerinin sonuçlarını karşılaştırarak Amerikalılar, Avrupalılar ve Avustralyalılar hakkındaki arşiv verilerini "yükseltmişti".
Bilim adamı şunu belirledi: ortalama değerler - yıllara göre dünya zeka seviyeleri. Ve 2014 yılına gelindiğinde IQ’nun 1950’deki seviyesine göre neredeyse 3 puan düştüğünü buldu. Ve eğer aptallık bu hızla devam ederse, 2110 yılında insanlığın IQ’su 84 puanın altına düşecek. Bu da zihinsel olarak vasat hale geleceği anlamına gelecek.
Ragnar Frisch Ekonomik Araştırma Merkezi’nden Norveçli bilim insanları Bernt Bratsberg ve Ole Rogeberg’e göre veriler daha endişe verici. 1970’den 2009’a kadar yapılan 730 bin IQ testinin sonuçlarını incelediler. Ve deneklerin zekasının nesil başına ortalama 7 puan oranında azaldığını buldular.
Norveçliler, her geçen yıl kötüleşen çevre, gıda, sağlık hizmetleri ve eğitimin bozulmasından suçlu. Bu da sonuçta zeka kazanma arzusunu hiç teşvik etmiyor. Ve bunun sonucunda entelektüel düzeyde bir düşüşe yol açar. Ama belki de bunun nedeni kolektif aklın "zaferidir"?
Çevirinin gazetecilere özgü yeniden anlatımını değil, orijinal makaleleri okuyun ve şunları bulacaksınız: "hasarlı bir telefon." Ayrıca nüfusun ortalama IQ’su "hastanedeki ortalama sıcaklık" ile aynıdır. Medeniyetin ilerleyişi ortalama zihinler tarafından yönlendirilmez.
Öte yandan, pek çok ülkede eğitim sisteminin son yarım yüzyılda büyük ölçüde bozulduğunu da kabul etmemiz gerekiyor. Savaş sonrası istihbarat ve teknokrasi kültünün yerini eğitimin siyasallaşması aldı ve liberal kalkınma eğilimlerinin yerini neo-muhafazakar eğilimler aldı. Eğer yüksek öğretim birçok yerde hâlâ geçerliyse, gerçekten iyi kamu orta öğretim sistemlerine sahip ülkeler bir tarafta sayılabilir. Bu sitenin konusuna ek olarak, içinde bulunduğumuz “cinsel karşı-devrim” döneminin de bu bozulmanın bir tezahürü olduğunu söylemek isterim.
Last edited by üçgen on 24 Jul 2023, 22:07, edited 1 time in total.
[quote=vvm post_id=233849 time=1690216720 user_id=18147] Beynin ağırlığı arttıkça, nöron sayısı arttıkça, nöron sayısı arttıkça, daha fazla bağlantı oluşturulabilir, daha fazla bağlantı, potansiyel zeka düzeyi de artar. Bu potansiyelin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, bulunduğu koşullara bağlıdır. Bu açık bir mantıktır.[/quote]
Bunda bariz bir kusur vardır. bariz mantığınız: beynin ağırlığı, potansiyeli tam olarak kullanıldığında ve daha fazla gelişme için ek nöronlara ihtiyaç duyulduğunda, önemli bir etkileyici faktör olacaktır. Olağanüstü yüksek IQ’ya, olağanüstü belleğe ve çeşitli süper yetenekli insanlara sahip bilinen vakalara bakarsanız, kafa boyutlarının sıradan insanlardan farklı olmadığını görürsünüz.
[quote]Ulster Üniversitesi’nden psikolog Richard Lynn Lynn, bir keresinde geçmiş yıllardaki IQ testleri ile şimdiki IQ testlerinin sonuçlarını karşılaştırarak Amerikalılar, Avrupalılar ve Avustralyalılar hakkındaki arşiv verilerini "yükseltmişti". Bilim adamı şunu belirledi: ortalama değerler - yıllara göre dünya zeka seviyeleri. Ve 2014 yılına gelindiğinde IQ’nun 1950’deki seviyesine göre neredeyse 3 puan düştüğünü buldu. Ve eğer aptallık bu hızla devam ederse, 2110 yılında insanlığın IQ’su 84 puanın altına düşecek. Bu da zihinsel olarak vasat hale geleceği anlamına gelecek. Ragnar Frisch Ekonomik Araştırma Merkezi’nden Norveçli bilim insanları Bernt Bratsberg ve Ole Rogeberg’e göre veriler daha endişe verici. 1970’den 2009’a kadar yapılan 730 bin IQ testinin sonuçlarını incelediler. Ve deneklerin zekasının nesil başına ortalama 7 puan oranında azaldığını buldular. Norveçliler, her geçen yıl kötüleşen çevre, gıda, sağlık hizmetleri ve eğitimin bozulmasından suçlu. Bu da sonuçta zeka kazanma arzusunu hiç teşvik etmiyor. Ve bunun sonucunda entelektüel düzeyde bir düşüşe yol açar. Ama belki de bunun nedeni kolektif aklın "zaferidir"?[/quote]
Çevirinin gazetecilere özgü yeniden anlatımını değil, orijinal makaleleri okuyun ve şunları bulacaksınız: "hasarlı bir telefon." Ayrıca nüfusun ortalama IQ’su "hastanedeki ortalama sıcaklık" ile aynıdır. Medeniyetin ilerleyişi ortalama zihinler tarafından yönlendirilmez. Öte yandan, pek çok ülkede eğitim sisteminin son yarım yüzyılda büyük ölçüde bozulduğunu da kabul etmemiz gerekiyor. Savaş sonrası istihbarat ve teknokrasi kültünün yerini eğitimin siyasallaşması aldı ve liberal kalkınma eğilimlerinin yerini neo-muhafazakar eğilimler aldı. Eğer yüksek öğretim birçok yerde hâlâ geçerliyse, gerçekten iyi kamu orta öğretim sistemlerine sahip ülkeler bir tarafta sayılabilir. Bu sitenin konusuna ek olarak, içinde bulunduğumuz “cinsel karşı-devrim” döneminin de bu bozulmanın bir tezahürü olduğunu söylemek isterim.
[quote=Marinka post_id=233893 time=1690225503 user_id=12161] ))) Ahah, burada bir mağazadayız gibi) Her şey gram cinsinden))) [/quote] Ne kadar önemli bir kayıp.
[quote=Serg_A post_id=233912 time=1690226853 user_id=18010] [quote=Marinka post_id=233893 time=1690225503 user_id= 12161] ))) Ahah, burada bir mağazadayız gibi) Her şey gram cinsinden))) [/quote] Eh, böyle önemli bir kayıp. [/quote]
))) Ahah. Ama internet ve bu forum var ama onların sadece pireleri vardı
Marinka: ↑24 Jul 2023, 22:05
Etrafa baktığımda çoğu zaman doğanın bize neden böyle bir beyin verdiğini düşünüyorum. Kesinlikle etrafımızdaki her şeyi ve kendimizi nasıl yok edeceğimizi çözebilmemiz için değil
Beynimiz sayesinde sadece çevremize uyum sağlamayı öğrenmedik. ancak bu yaşam alanını yavaş yavaş kendinize uyacak şekilde uyarlayın (değiştirin). Elbette dış ortamdaki bu değişimin iki tarafı olacak: olumlu ve olumsuz.
[quote=Marinka post_id=233893 time=1690225503 user_id=12161] Etrafa baktığımda çoğu zaman doğanın bize neden böyle bir beyin verdiğini düşünüyorum. Kesinlikle etrafımızdaki her şeyi ve kendimizi nasıl yok edeceğimizi çözebilmemiz için değil [/quote] Beynimiz sayesinde sadece çevremize uyum sağlamayı öğrenmedik. ancak bu yaşam alanını yavaş yavaş kendinize uyacak şekilde uyarlayın (değiştirin). Elbette dış ortamdaki bu değişimin iki tarafı olacak: olumlu ve olumsuz.
Marinka: ↑24 Jul 2023, 22:05
))) Ahah, burada bir mağazada gibiyiz) Her şey gram cinsinden)))
Çok büyük bir kayıp.
))) Ahah. Ama internet ve bu forum var ve onların yalnızca pireleri vardı
Dikkat - çevre dostu pireler. Ancak çevre dostu pirelere, çevre dostu yırtıcı hayvanlara ve diğer birçok iyi koşullara rağmen, tuhaf bir şekilde kısa bir süre yaşadılar.
[quote=Marinka post_id=233915 time=1690226994 user_id=12161] [quote=Serg_A post_id=233912 time=1690226853 user_id= 18010] [quote=Marinka post_id=233893 time =1690225503 user_id=12161] ))) Ahah, burada bir mağazada gibiyiz) Her şey gram cinsinden))) [/quote] Çok büyük bir kayıp. [/quote]
))) Ahah. Ama internet ve bu forum var ve onların yalnızca pireleri vardı [/quote] Dikkat - çevre dostu pireler. Ancak çevre dostu pirelere, çevre dostu yırtıcı hayvanlara ve diğer birçok iyi koşullara rağmen, tuhaf bir şekilde kısa bir süre yaşadılar.
Serg_A: ↑24 Jul 2023, 22:27
Ne kadar da önemli bir kayıp.
Dikkat - çevre dostu pireler. Ancak çevre dostu pirelere, çevre dostu yırtıcı hayvanlara ve diğer birçok iyi koşullara rağmen, garip bir şekilde kısa bir süre için yaşadılar.
Biliyorsunuz Zaman makinesini icat etselerdi onlara uçup orada kalırdım.
))) Ahah. Ama internet ve bu forum var ve onların yalnızca pireleri vardı [/quote] Dikkat - çevre dostu pireler. Ancak çevre dostu pirelere, çevre dostu yırtıcı hayvanlara ve diğer birçok iyi koşullara rağmen, garip bir şekilde kısa bir süre için yaşadılar. [/quote]
Biliyorsunuz Zaman makinesini icat etselerdi onlara uçup orada kalırdım.
Dikkat - çevre dostu pireler. Ancak çevre dostu pirelere, çevre dostu yırtıcı hayvanlara ve diğer birçok iyi koşullara rağmen, garip bir şekilde kısa bir süre için yaşadılar.
Biliyorsunuz , eğer zaman makinesini icat etselerdi onlara uçardım ve orada kalırdım.
Birkaç saat uçabilirsin çünkü hepsi güçlü, genç ve güzel ama orada kalmak tam bir aptallık. Sonuçta, sizin yaşınızda onlar için zaten yaşlı bir kadınsınız. Sonuçta 30, en fazla 35 yaşına kadar yaşadılar.
))) Ahah. Ama internet ve bu forum var ve onların yalnızca pireleri vardı [/quote] Dikkat - çevre dostu pireler. Ancak çevre dostu pirelere, çevre dostu yırtıcı hayvanlara ve diğer birçok iyi koşullara rağmen, garip bir şekilde kısa bir süre için yaşadılar. [/quote]
Biliyorsunuz , eğer zaman makinesini icat etselerdi onlara uçardım ve orada kalırdım. [/quote] Birkaç saat uçabilirsin çünkü hepsi güçlü, genç ve güzel ama orada kalmak tam bir aptallık. Sonuçta, sizin yaşınızda onlar için zaten yaşlı bir kadınsınız. Sonuçta 30, en fazla 35 yaşına kadar yaşadılar.
Serg_A: ↑24 Jul 2023, 22:39
Not - çevre dostu pireler. Ancak çevre dostu pirelere, çevre dostu yırtıcı hayvanlara ve diğer birçok iyi koşullara rağmen, garip bir şekilde kısa bir süre için yaşadılar.
Biliyorsunuz , eğer zaman makinesini icat etselerdi onlara uçardım ve orada kalırdım.
Birkaç saat uçabilirsin çünkü hepsi güçlü, genç ve güzel ama orada kalmak tam bir aptallık. Sonuçta, sizin yaşınızda onlar için zaten yaşlı bir kadınsınız. Sonuçta 30 yaşına kadar, yani en fazla 35 yaşına kadar yaşadılar.
Hâlâ otuz yaşındayım, sonra da bakmazlar pasaportumda ve on sekiz yaşında olduğum konusunda yalan söyleyeceğim)))
Not - çevre dostu pireler. Ancak çevre dostu pirelere, çevre dostu yırtıcı hayvanlara ve diğer birçok iyi koşullara rağmen, garip bir şekilde kısa bir süre için yaşadılar. [/quote]
Biliyorsunuz , eğer zaman makinesini icat etselerdi onlara uçardım ve orada kalırdım. [/quote] Birkaç saat uçabilirsin çünkü hepsi güçlü, genç ve güzel ama orada kalmak tam bir aptallık. Sonuçta, sizin yaşınızda onlar için zaten yaşlı bir kadınsınız. Sonuçta 30 yaşına kadar, yani en fazla 35 yaşına kadar yaşadılar. [/quote]
Hâlâ otuz yaşındayım, sonra da bakmazlar pasaportumda ve on sekiz yaşında olduğum konusunda yalan söyleyeceğim)))
Biliyorsunuz, zaman makinesi icat etselerdi onlara uçar ve orada kalırdım.
Birkaç saatliğine uçabilirsin çünkü hepsi güçlü, genç ve güzel ama orada kalmak tam bir aptallık. Sonuçta, sizin yaşınızda onlar için zaten yaşlı bir kadınsınız. Sonuçta 30 yaşına kadar, yani en fazla 35 yaşına kadar yaşadılar.
Orada bir güzellik kraliçesi olacağından hiç şüphem yok. Mesele farklı. İnsan doğal koşullarda uzun süre yaşamaz; biz buna göre tasarlanmadık.
Biliyorsunuz, zaman makinesi icat etselerdi onlara uçar ve orada kalırdım. [/quote ] Birkaç saatliğine uçabilirsin çünkü hepsi güçlü, genç ve güzel ama orada kalmak tam bir aptallık. Sonuçta, sizin yaşınızda onlar için zaten yaşlı bir kadınsınız. Sonuçta 30 yaşına kadar, yani en fazla 35 yaşına kadar yaşadılar. [/quote]
Hâlâ otuz yaşındayım, sonra da bakmazlar pasaportumda ve on sekiz yaşında olduğum konusunda yalan söyleyeceğim))) [/quote] Orada bir güzellik kraliçesi olacağından hiç şüphem yok. Mesele farklı. İnsan doğal koşullarda uzun süre yaşamaz; biz buna göre tasarlanmadık.
vvm: ↑24 Jul 2023, 17:43
18 yaşında bir genç ortaöğretimi tamamlayarak "yetişkin" kategorisine girer. Askerlik görevini üstleniyor, çalışabilir, aile kurabilir vb.
Hangi ülkede yaşıyoruz canım? İnsanlar Rusya Federasyonu’nda 14 yaşından itibaren iş bulabilirler, ancak anlaşılabilir kısıtlamalarla. 16 yaşında evlenme sorununu çözmek de sorun değil. 16 yaşındakilerle evlenmeden de sevişebilirsin. Elbette birileri askerlik yaşını düşürmekten mutluluk duyacaktır (tabii ki kendilerine ait olmayan çocuklar için), ancak bu hala büyük bir sorudur. Doğru, mağazada votka ve şarap 18 yaşına kadar satılmayacak ama ben bu çıtayı Amerika’da olduğu gibi 21 yaşına kadar yükseltirim.
Cinsiyetle ilgili her şey artık 18+.
Hayır. Rusya Federasyonu’nda cinsel rıza yaşı 16+’dır. Aynı şeyi ne kadar yapabilirsin? Kendisi 16 yaşında evlendi. Evlenmek seksi de içeriyor, değil mi? Yoksa Türkiye’de misiniz?
Marinka: ↑24 Jul 2023, 22:45
Biliyorsunuz zaman makinesi icat etselerdi onlara uçar ve orada kalırdım.
Birkaç dakika sonra Haftalar boyunca alışılmadık yiyeceklerden, kaynatılmamış sudan ve antibiyotiksiz kaldığında vücutta geri dönüşü olmayan değişiklikler başlayacaktı. Ve birkaç ay sonra mikroplar ve parazitler işlerini yapmış olacaklardı. Uyumsuzluklar yalnızca kötü bilim kurgularda olur.
These users thanked the author Kral Kuş for the post:
[quote=vvm post_id=233803 time=1690209788 user_id=18147] 18 yaşında bir genç ortaöğretimi tamamlayarak "yetişkin" kategorisine girer. Askerlik görevini üstleniyor, çalışabilir, aile kurabilir vb. [/quote] Hangi ülkede yaşıyoruz canım? İnsanlar Rusya Federasyonu’nda 14 yaşından itibaren iş bulabilirler, ancak anlaşılabilir kısıtlamalarla. 16 yaşında evlenme sorununu çözmek de sorun değil. 16 yaşındakilerle evlenmeden de sevişebilirsin. Elbette birileri askerlik yaşını düşürmekten mutluluk duyacaktır (tabii ki kendilerine ait olmayan çocuklar için), ancak bu hala büyük bir sorudur. Doğru, mağazada votka ve şarap 18 yaşına kadar satılmayacak ama ben bu çıtayı Amerika’da olduğu gibi 21 yaşına kadar yükseltirim.[quote=Marinka post_id=233831 time=1690212226 user_id=12161] Cinsiyetle ilgili her şey artık 18+. [/quote] Hayır. Rusya Federasyonu’nda cinsel rıza yaşı 16+’dır. Aynı şeyi ne kadar yapabilirsin? Kendisi 16 yaşında evlendi. Evlenmek seksi de içeriyor, değil mi? Yoksa Türkiye’de misiniz?[quote=Marinka post_id=233928 time=1690227916 user_id =12161] Biliyorsunuz zaman makinesi icat etselerdi onlara uçar ve orada kalırdım. [/quote] Birkaç dakika sonra Haftalar boyunca alışılmadık yiyeceklerden, kaynatılmamış sudan ve antibiyotiksiz kaldığında vücutta geri dönüşü olmayan değişiklikler başlayacaktı. Ve birkaç ay sonra mikroplar ve parazitler işlerini yapmış olacaklardı. Uyumsuzluklar yalnızca kötü bilim kurgularda olur.
[quote="Kral Zogu" post_id=234023 time=1690255350 user_id=10833] 16 yaşındaki çocuklarla evlenmeden de sevişebilirsin [/quote] Fakat burada bazı nüanslar var gibi görünüyor...
[quote="Kral Zogu" post_id=234023 time=1690255350 user_id=10833] Rusya Federasyonu’nda 14 yaşından itibaren iş bulabilirler ancak açık kısıtlamalarla [/quote] Evet, çocuk işçiliği yakında 12 yaşında uygulamaya başlayacak. Ama hayır, bu farklı, her şey çocuklara bakmakla ilgili 🤣😁😁
16 yaşındaki çocuklarla evlenmeden de sevişebilirsin
Ancak burada bazı nüanslar var gibi görünüyor ..
Maalesef bu nüanslar mevcut. Hukuki olayların temeli de budur. Bir kızı siktin. Pasaportunu gösterip şöyle diyor: 16 yaşındayım. Ya ben sizin için bir başvuru yazarım, ya da siz dairenizi benim için yazarsınız. Ona haşhaş tohumunu gösterirsin, sakince giyinirsin ve ayrılırsın. Ve burada bir nüans var. Bir kız, sizin tarafınızdan şiddet uygulandığını söyleyen bir tanık bulursa, o zaman yeni bir teklif alırsınız. Sen reddediyorsun. Dava mahkemeye geliyor, kıza "rıza var mıydı" diye soruluyor. 16 yaşında seçmelere katılacak yeri olmayan bir kız kirpiklerini kırpıştırarak "hayır" diyor. İşte burada bir nüans devreye giriyor; reşit olmayanlara yönelik şiddet eylemleri ağırlaştırıcı bir durumdur. Mahkeme bunu dikkate alıyor. Yüzünde ve vücudunda tüm ahlaksızlıkların izlerini taşıyan 25 yaşlarında bir kız size karşı çıksa, soruşturma ve mahkeme, bariz bir sürtüğün ifadesinden şüphe duyarak davayı yine de sizin lehinize çevirebilir. Ama hayır. Ve kızın dairesinin (yalancı bir tanıkla paylaşacağı dairenin) imzasını atmayı reddettiğiniz için, cezaların infaz edileceği yere uçuyorsunuz. Cidden ve uzun bir süre.
Başka bir nüans - "reşit olmayanlara karşı ahlaksız eylemler". Ayrıca korkunç bir olay. 16 yaşında bir kızı sikebilirsin ve bu yüzden sana hiçbir şey olmaz, hatta onunla evlenebilirsin. Ancak birisi garajın arkasından amını gösterirse, henüz 18 yaşına girmediği için kanuna göre sorumlu tutulacak. Aptallık mı? Evet. Ama zaten aptallığın muzaffer olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve eğer aptalların kurbanı olmak istemiyorsanız yasaları okuyun ve rüzgara tükürmeyin.
[quote=Serg_A post_id=234026 time=1690256508 user_id=18010] [quote="Kral Zogu" post_id= 234023 time=1690255350 user_id=10833] 16 yaşındaki çocuklarla evlenmeden de sevişebilirsin [/quote] Ancak burada bazı nüanslar var gibi görünüyor .. [/quote] Maalesef bu nüanslar mevcut. Hukuki olayların temeli de budur. Bir kızı siktin. Pasaportunu gösterip şöyle diyor: 16 yaşındayım. Ya ben sizin için bir başvuru yazarım, ya da siz dairenizi benim için yazarsınız. Ona haşhaş tohumunu gösterirsin, sakince giyinirsin ve ayrılırsın. Ve burada bir nüans var. Bir kız, sizin tarafınızdan şiddet uygulandığını söyleyen bir tanık bulursa, o zaman yeni bir teklif alırsınız. Sen reddediyorsun. Dava mahkemeye geliyor, kıza "rıza var mıydı" diye soruluyor. 16 yaşında seçmelere katılacak yeri olmayan bir kız kirpiklerini kırpıştırarak "hayır" diyor. İşte burada bir nüans devreye giriyor; reşit olmayanlara yönelik şiddet eylemleri ağırlaştırıcı bir durumdur. Mahkeme bunu dikkate alıyor. Yüzünde ve vücudunda tüm ahlaksızlıkların izlerini taşıyan 25 yaşlarında bir kız size karşı çıksa, soruşturma ve mahkeme, bariz bir sürtüğün ifadesinden şüphe duyarak davayı yine de sizin lehinize çevirebilir. Ama hayır. Ve kızın dairesinin (yalancı bir tanıkla paylaşacağı dairenin) imzasını atmayı reddettiğiniz için, cezaların infaz edileceği yere uçuyorsunuz. Cidden ve uzun bir süre.
Başka bir nüans - "reşit olmayanlara karşı ahlaksız eylemler". Ayrıca korkunç bir olay. 16 yaşında bir kızı sikebilirsin ve bu yüzden sana hiçbir şey olmaz, hatta onunla evlenebilirsin. Ancak birisi garajın arkasından amını gösterirse, henüz 18 yaşına girmediği için kanuna göre sorumlu tutulacak. Aptallık mı? Evet. Ama zaten aptallığın muzaffer olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve eğer aptalların kurbanı olmak istemiyorsanız yasaları okuyun ve rüzgara tükürmeyin.
Kral Zogu: ↑25 Jul 2023, 06:22
Alışılmadık yiyeceklerden, kaynatılmamış sudan ve antibiyotik kullanılmamasından dolayı birkaç hafta içinde vücutta geri dönüşü olmayan değişiklikler başlayacaktı. Ve birkaç ay sonra mikroplar ve parazitler işlerini yapmış olacaklardı. Uyumsuzluklar yalnızca kötü bilim kurguda olur.
Abartmayın.
Kral Zogu: ↑25 Jul 2023, 06:22
No. Rusya Federasyonu’nda cinsel rıza yaşı 16+’dır. Aynı şeyi ne kadar yapabilirsin? Kendisi 16 yaşında evlendi. Evlenmek seksi de içeriyor, değil mi? Yoksa Türkiye’de misiniz?
Hayır?
Kral Zogu: ↑25 Jul 2023, 06:56
Başka bir nüans - " Küçüklere karşı ahlak dışı eylemler." Ayrıca acımasız bir olay
Ah, şimdi öyle mi?
Buraya bu kadar kolaylıkla yazıyorsun, ilk şey , ve sonra diğer. Bunu nasıl yapıyorsunuz? Ne hakkında yazdığınızı unutuyor musunuz?
These users thanked the author Geçit for the post:
[quote="Kral Zogu" post_id=234023 time=1690255350 user_id=10833] Alışılmadık yiyeceklerden, kaynatılmamış sudan ve antibiyotik kullanılmamasından dolayı birkaç hafta içinde vücutta geri dönüşü olmayan değişiklikler başlayacaktı. Ve birkaç ay sonra mikroplar ve parazitler işlerini yapmış olacaklardı. Uyumsuzluklar yalnızca kötü bilim kurguda olur. [/quote]
Abartmayın.
[quote="Kral Zogu " post_id=234023 time=1690255350 user_id=10833] No. Rusya Federasyonu’nda cinsel rıza yaşı 16+’dır. Aynı şeyi ne kadar yapabilirsin? Kendisi 16 yaşında evlendi. Evlenmek seksi de içeriyor, değil mi? Yoksa Türkiye’de misiniz? [/quote]
Hayır?
[quote="Kral Zogu" post_id=234030 time=1690257369 user_id=10833] Başka bir nüans - " Küçüklere karşı ahlak dışı eylemler." Ayrıca acımasız bir olay [/quote]
Ah, şimdi öyle mi?
Buraya bu kadar kolaylıkla yazıyorsun, ilk şey , ve sonra diğer. Bunu nasıl yapıyorsunuz? Ne hakkında yazdığınızı unutuyor musunuz?
Marinka, ardından hukuki danışmanlık kapsamında sorular sorun. Ama artık kanunları ve uygulamalarını kendisi anlatabilecek durumda olan avukatlara da rastlayabilirsiniz.
Ücret karşılığında okuyan ve para karşılığında sınavlara girenlerden bahsediyorum.
Ve pek çok yasanın Son zamanlarda geçti ve bunlar da birbiriyle çelişiyor, öyle ki normal bir avukatın bile saçları ağaracak.
[ref=#bf0000]Marinka[/ref], ardından hukuki danışmanlık kapsamında sorular sorun. Ama artık kanunları ve uygulamalarını kendisi anlatabilecek durumda olan avukatlara da rastlayabilirsiniz. [spoiler]Ücret karşılığında okuyan ve para karşılığında sınavlara girenlerden bahsediyorum.[/spoiler]Ve pek çok yasanın Son zamanlarda geçti ve bunlar da birbiriyle çelişiyor, öyle ki normal bir avukatın bile saçları ağaracak.
Arkadaşlar neden tırnak içinde? Ve sınıfta seks nadiren tartışılır
Dolayısıyla bu yaşta seks nadir görülen bir durumdur. Katılmıyor musunuz?
36 dakika 2 saniye sonra gönderildi:
Ebeveynler büyük olasılıkla çocukları arasındaki ilişkilerin farkında değiller
Birçok kişi çocuklarının kafasında ne olduğunun, neyle ilgilendiklerinin farkında değil . Ancak bu yaştaki pek çok insanın çok yoğun bir yaşamı olduğunu unutmamalıyız: çalışmalar, spor ve seksle ilgili olmayan birçok ilginç şey. Öyle ki seks için zamanları yok.
Neden tırnak içinde arkadaşlar
Çünkü o tamamen kendisi değil inanıyor.
Ama aslında artık onun konumunu anlıyorum. Hatırladığım kadarıyla vvm, bir yere yazmıştım köpeğinin çıldırmaması için asla "çözmediği" bir bull terrier’i vardı. Bu yüzden çözülmemeleri için çocuklara göz kulak oluyor. Burada şikayet edilecek bir şey yok, çünkü:"Eğer benim bakmakla yükümlü olduğum kişiyseniz lütfen kurallara uyun, kıyafet kuralına uyun ve aşk gibi her türlü şeyi yapın havuç , bağımsız hale gelip kendi geçimini sağladığında senin için olacak." Ancak vvm, bunu asla kabul etmek istemiyor kendisi için en önemli şeyin herkesin kendi kurallarına uyması olduğu bir despottur. Aslında despotizmini çocuklara duyduğu sevgi ve ilgiyle gizliyor.
Çocukların gönderinizi (ve diğerlerini) okumasına izin verdim: şaşkınlık, kahkaha, her konuda anlaşmazlık noktalar ve soru - bizim için neyin en iyi olduğuna neden onlar karar veriyor? (kelimenin tam anlamıyla)
triangle: ↑24 Jul 2023, 22:06
Bu sitenin konusuna ek olarak, içinde bulunduğumuz çağın "cinsel karşı devrim" de bu bozulmanın bir tezahürüdür.
“Cinsel karşı devrimin” hangi ülkelerde gerçekleştiğini öğrenebilir miyim? ?
[quote=Tania post_id=233857 time=1690218446 user_id=10913] Arkadaşlar neden tırnak içinde? Ve sınıfta seks nadiren tartışılır [/quote] Dolayısıyla bu yaşta seks nadir görülen bir durumdur. Katılmıyor musunuz?
[size=85] [color=green]36 dakika 2 saniye sonra gönderildi:[/color][/size] [quote=Marinka post_id=233872 time=1690222040 user_id=12161] Ebeveynler büyük olasılıkla çocukları arasındaki ilişkilerin farkında değiller [/quote] Birçok kişi çocuklarının kafasında ne olduğunun, neyle ilgilendiklerinin farkında değil . Ancak bu yaştaki pek çok insanın çok yoğun bir yaşamı olduğunu unutmamalıyız: çalışmalar, spor ve seksle ilgili olmayan birçok ilginç şey. Öyle ki seks için zamanları yok. [quote=Serg_A post_id =233885 time=1690224372 user_id=18010] [ quote=Tania post_id=233857 time=1690218446 user_id=10913] Neden tırnak içinde arkadaşlar [/quote] Çünkü o tamamen kendisi değil inanıyor. Ama aslında artık onun konumunu anlıyorum. Hatırladığım kadarıyla [ref=#804000]vvm[/ref], bir yere yazmıştım köpeğinin çıldırmaması için asla "çözmediği" bir bull terrier’i vardı. Bu yüzden çözülmemeleri için çocuklara göz kulak oluyor. Burada şikayet edilecek bir şey yok, çünkü:"Eğer benim bakmakla yükümlü olduğum kişiyseniz lütfen kurallara uyun, kıyafet kuralına uyun ve [b]aşk gibi her türlü şeyi yapın havuç [/b], bağımsız hale gelip kendi geçimini sağladığında senin için olacak." Ancak [ref=#804000]vvm[/ref], bunu asla kabul etmek istemiyor kendisi için en önemli şeyin herkesin kendi kurallarına uyması olduğu bir despottur. Aslında despotizmini çocuklara duyduğu sevgi ve ilgiyle gizliyor. [/quote] Çocukların gönderinizi (ve diğerlerini) okumasına izin verdim: şaşkınlık, kahkaha, her konuda anlaşmazlık noktalar ve soru - bizim için neyin en iyi olduğuna neden onlar karar veriyor? (kelimenin tam anlamıyla)
[quote=triangle post_id=233894 time=1690225568 user_id=2856] Bu sitenin konusuna ek olarak, içinde bulunduğumuz çağın "cinsel karşı devrim" de bu bozulmanın bir tezahürüdür. [/quote] “Cinsel karşı devrimin” hangi ülkelerde gerçekleştiğini öğrenebilir miyim? ?
[quote=vvm post_id=234455 time=1690342154 user_id=18147] "Cinsel karşı-devrimin" hangi ülkelerde gerçekleştiğini öğrenebilir miyim? [/quote] Sevgili, şişman trolleme okul çocuklarının çoğunda var .
vvm: ↑26 Jul 2023, 06:29
"Cinsel karşı devrimin" hangi ülkelerde gerçekleştiğini öğrenebilir miyim?
Sevgili , şişman trolllükle uğraşın - işte bu çok saçmalık.
Garip özdeyiş...
Mantıksal sorumda bunu anlıyorum, ki bu Uzun bir konuşmayı takip eden bir yetişkin, bir provokasyon veya hatta alay konusu fark etti mi?
Ve bu yetişkin, saldırgan bir tonda ahlak dersi veren sözler formüle ederek uygunsuz davrandığını fark etmedi mi? Yoksa bu trolling mi?
Ya da belki normal diyalog biçimine dönebiliriz?
[quote="Kral Zogu" post_id=234471 time=1690345360 user_id=10833] [quote=vvm post_id= 234455 time=1690342154 user_id=18147] "Cinsel karşı devrimin" hangi ülkelerde gerçekleştiğini öğrenebilir miyim? [/quote] Sevgili , şişman trolllükle uğraşın - işte bu çok saçmalık. [/quote] Garip özdeyiş... Mantıksal sorumda bunu anlıyorum, ki bu Uzun bir konuşmayı takip eden bir yetişkin, bir provokasyon veya hatta alay konusu fark etti mi? Ve bu yetişkin, saldırgan bir tonda ahlak dersi veren sözler formüle ederek uygunsuz davrandığını fark etmedi mi? Yoksa bu trolling mi? Ya da belki normal diyalog biçimine dönebiliriz?
[quote=vvm post_id=234455 time=1690342154 user_id=18147] çalışmalar, sporlar ve cinsiyetle ilgili olmayan diğer birçok ilginç şey. Öyle ki sekse vakitleri kalmıyor. [/quote]
Annem ve ben yakında 10. yılımızı kutluyoruz. Buradaki hikayelerin çoğundan farklı olarak bu aslında yetişkinlikte yaşandı. 27 yaşındaydım. Annem 50 yaşında. Bütün bunları o başlattı ama artık onsuz...
Last post
Çoğu ıslak rüya görür
8 dakika 35 saniye sonra gönderildi:
Herkes birini, birini, anneyi, birini, babayı, birini, erkek kardeşini, kız kardeşini, komşusunu, meslektaşını ister! Bu arzu dünyaya...
Merhaba. 1 Ocak’ta 27 yaşına girdim ve bakireyim. O yaşta bekaretini kiminle kaybetmek daha iyi? 25-35 yaşlarında bir akranıyla veya arkadaşlarımın tavsiye ettiği gibi 40-45 yaşlarında bir erkekle....
Last post
Bu bir yaş meselesi bile değil, karşılıklılık ve aşk meselesi.
Ve sizin yaşınızdaki akranları bulamamanızın iki nedeni var: Yanlış yere arıyorsunuz ya da abartılı taleplere sahipsiniz. hayat...
Ortak bir arkadaşı tarafından sikildikten sonra kız arkadaşının amını yalamaya çalışan (ama gelmeyen) var mı? Nedense dün bu beni gerçekten tahrik etti. Onu sikti ve ağzını sikmeye başladı ve başımı...