Neden kötü adamlara ilgi duyuyoruz?

Psikoloji, aşk, ilişkiler
Guest
Potansiyel seks nesnesi
 Neden kötü adamlara ilgi duyuyoruz?

Unread post by Guest »

Neden kötü adamlardan hoşlanırız?
Kötü ve iyi insan yoktur, herkesin hem olumlu hem de olumsuz özellikleri vardır ve bunlar belirli durumlarda daha ağır basar ve bu nedenle onlara bir tür etiket dayatabiliriz. bir kişi. İlişkilere gelince, farklı kızlarla ve kadınlarla çalışırken, bazılarının açık bir eğilimi olduğunu gördüm - "kötü" olarak etiketlenen erkekleri seçtiler. Bu soru ilgimi çekti çünkü bu tür kızlar arasında, görünüşe göre önceden böyle bir seçim yapamayan arkadaşlarım da vardı.
n
Belirli vakaları analiz ettikten sonra şunları keşfettim:

1 ) Kızlar "kötü adamlarla" ilişkiler kurarlar çünkü onlara babalarının imajını yansıtırlar. Eğer baba karısına içki içiyor, sigara içiyor, küfrediyor ve elini kaldırıyorsa, adamın da tam olarak böyle olma ihtimali yüksektir. Aynı durum karakter özellikleri için de geçerlidir; eğer baba çabuk sinirlenen ve sert biriyse, o zaman partner de aynı niteliklere sahip olacaktır.

2) Kadınlar genellikle bu tür erkekleri güçlü ve bağımsız göründükleri için seçerler. Ve onlara öyle geliyor ki onlarla birlikte taş bir duvarın arkasında olacaklar. Ancak daha sonra kendilerini, sağlıkları ve yaşamları için gerçek bir tehdit olduğu için ayrılmaktan korktukları ilişkilerin içinde buluyorlar.

3) Yakın ilişkilere gelince, kadınlar arasında şiddete ilişkin fanteziler meşgul oluyor cinsel fanteziler arasında ilk sırada yer almaktadır. Bazı kadınlara çocukluklarından itibaren cinsel arzu yaşamanın utanç verici olduğu öğretilir, ancak hepimizin bildiği gibi yasak meyve tatlıdır. Dolayısıyla bu tür erkeklerle ilişkiler, cinselliklerinin farkına varılmasında bir boşluk haline gelir.

4) Ve yine cinsel ilişkiler konusunda, adrenaline ve heyecana ihtiyaç duyan kızlar da var. "Kötü" erkeklerle çıkarlar çünkü onlarla ilişkilerinde arzu edilen duyguları yaşarlar: heyecan ve riskten duyulan mutluluk.

Cinsel fanteziler elbette ilginçtir ve ebeveyn tutumları ve yetiştirilme özellikleri nedeniyle zordur. ancak zavallı kızlar şiddete maruz kaldıklarında yalnızca ciddi travmatik deneyimler yaşarlar.

Psikolojik araştırmalar, kadınların narsisizm ve psikopati eğilimi nedeniyle erkeklerden hoşlandığını doğruluyor
tabii ki klinik seviyelere ulaşmadıkça. Narsisizm, tahakküm kurma eğilimi, herkese karşı üstünlük duygusu, kişinin yalnızca kendi çıkarlarına odaklanmasıdır. Psikopatlar duyarsızlık, düşük empati ve antisosyal davranışlarla karakterize edilir. Bu tür erkekler cinsel ilişki açısından çekici görünüyor, çünkü bu özelliklerin tüm avantajlarını bir araya getirirseniz, şu resmi elde edersiniz: kendine güvenen, risk almaya hazır bir adam, parayı at ve yarını düşünme. Böylesine aceleci ve cüretkar bir adam, bir romanın veya filmin kahramanı gibi olur.
Ama ömür boyu bir partnerden değil, kısa süreli bir partnerden bahsediyorsak- dönem meseleleri, cinselliği uyandırmak için yasak ve tehlikeden daha iyi ne olabilir? Sonuçta güvenilirlik ve özen zihni hiç heyecanlandırmaz ve heyecanlandırmaz. Tutku ve seks söz konusu olduğunda vahşi ve sert olan her şey heyecan vericidir. Ve bir şey daha, eğer "kötü" bir adamla bir ilişki içinde sıkışıp kaldıysanız, daha fazlasını hak ettiğinize inanmamanız oldukça muhtemeldir.

Belki bir aile senaryosunu canlandırıyorsunuz, belki nedeni özgüven eksikliğidir, her halükarda gücün ve saldırganlığın güzel göründüğünü düşünün sadece filmlerde ama hayatta iyi bir adamı hak ediyorsun .

Bu bizim bugünkü makale😊
İş deneyimimden, arkadaşlarımla iletişimden ve kişisel hayatımdan her şeyi aldım 😉 Evet, ben de kendimi mağdur hissettiğim erkekleri seçtim ama artık eşit, yeterli ilişkiler kurmayı öğrendim ve bundan çok gurur duyuyorum 😉

Quick Reply

Change Text Case:  Translit: 

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Psikoloji”