Çocuk olmayınca kimin ne kadar kazandığının hiçbir önemi yok. Eğer çalışırsam ve her şeyi kendime alabiliyorsam, eşimin kazancı benim için önemli değildir.
Ve eğer bu kişiyi bir koca olarak kabul edersem, geliri 3 kişinin geçimini sağlayacak kadar olmalıdır: karı koca, çocuk. Doğum izninde zaten o kadar çok stres var ki, hala nasıl para kazanılacağını düşünüyorsanız, bu kesinlikle zor. Ayrıca doğumdan sonra her kadın işe gidemeyebilir; çocuğun alerjisi olabilir ve bu nedenle çocuk anaokuluna kabul edilmeyecektir.
These users thanked the author Süfya for the post (total 5):
Çocuk olmayınca kimin ne kadar kazandığının hiçbir önemi yok. Eğer çalışırsam ve her şeyi kendime alabiliyorsam, eşimin kazancı benim için önemli değildir.
Ve eğer bu kişiyi bir koca olarak kabul edersem, geliri 3 kişinin geçimini sağlayacak kadar olmalıdır: karı koca, çocuk. Doğum izninde zaten o kadar çok stres var ki, hala nasıl para kazanılacağını düşünüyorsanız, bu kesinlikle zor. Ayrıca doğumdan sonra her kadın işe gidemeyebilir; çocuğun alerjisi olabilir ve bu nedenle çocuk anaokuluna kabul edilmeyecektir.
Garip bir soru. Herkes için farklıdır. Bazı insanların bütçesi ortak, bazılarının kendine ait, bazılarının geliri erkeğin ortak, kadının ise yalnızca kendisinin geliri var.
Eğer aileyi ele alırsak bence bütçe genel ve planlama giderleridir. Yani tüm geliri topladılar, oturdular ve ayın masraflarını dağıttılar. Olması gereken yere koydular, hepsi bu. Diğer durumlarda kimin ne kadar harcadığı, kimin ne kadar aldığı, kimin ne kadar borcu olduğu konusunda sürekli tartışmalar yaşanacak gibi görünüyor. Ve genel olarak herhangi bir iyileştirme elde etmek zor olacaktır.
These users thanked the author havlamak for the post:
Garip bir soru. Herkes için farklıdır. Bazı insanların bütçesi ortak, bazılarının kendine ait, bazılarının geliri erkeğin ortak, kadının ise yalnızca kendisinin geliri var.
Eğer aileyi ele alırsak bence bütçe genel ve planlama giderleridir. Yani tüm geliri topladılar, oturdular ve ayın masraflarını dağıttılar. Olması gereken yere koydular, hepsi bu. Diğer durumlarda kimin ne kadar harcadığı, kimin ne kadar aldığı, kimin ne kadar borcu olduğu konusunda sürekli tartışmalar yaşanacak gibi görünüyor. Ve genel olarak herhangi bir iyileştirme elde etmek zor olacaktır.
Sofiya23: ↑21 Jun 2023, 10:43
Çocuk olmadığında kimin ne kadar kazandığının hiçbir önemi yok. Eğer çalışırsam ve her şeyi kendime alabiliyorsam, eşimin kazancı benim için önemli değildir.
Ve eğer bu kişiyi bir koca olarak kabul edersem, geliri 3 kişinin geçimini sağlayacak kadar olmalıdır: karı koca, çocuk. Doğum izninde zaten o kadar çok stres var ki, hala nasıl para kazanılacağını düşünüyorsanız, bu kesinlikle zor. Ayrıca doğumdan sonra her kadın işe gidemeyebilir; çocuğun alerjisi olabilir ve bu nedenle çocuk anaokuluna kabul edilmeyecektir
I Amerika’dayım akrabalarım var (uzun zaman önce orayı terk etmişler), yani çocuk doğduktan sonra eşim 2-3 ay sonra işe gitti, vasıflı bir sağlık çalışanı, çok iyi kazanıyor. Ve o da böyle, küçük sesler çıkarıyor
Ve hiçbir şey, herkes mutlu
[quote=Sofiya23 post_id=217257 time=1687333436 user_id=19032] Çocuk olmadığında kimin ne kadar kazandığının hiçbir önemi yok. Eğer çalışırsam ve her şeyi kendime alabiliyorsam, eşimin kazancı benim için önemli değildir.
Ve eğer bu kişiyi bir koca olarak kabul edersem, geliri 3 kişinin geçimini sağlayacak kadar olmalıdır: karı koca, çocuk. Doğum izninde zaten o kadar çok stres var ki, hala nasıl para kazanılacağını düşünüyorsanız, bu kesinlikle zor. Ayrıca doğumdan sonra her kadın işe gidemeyebilir; çocuğun alerjisi olabilir ve bu nedenle çocuk anaokuluna kabul edilmeyecektir [/quote]
I Amerika’dayım akrabalarım var (uzun zaman önce orayı terk etmişler), yani çocuk doğduktan sonra eşim 2-3 ay sonra işe gitti, vasıflı bir sağlık çalışanı, çok iyi kazanıyor. Ve o da böyle, küçük sesler çıkarıyor ;) Ve hiçbir şey, herkes mutlu☝️
Rasrom, ABD’de bu normaldir, çünkü . doğum izni sadece 3 ay, çocuklara bakması için dadılara para ödüyorlar ve çoğu zaman gençler. Ama görünen o ki Rusya’dan bahsediyoruz. 3 aylıkken hiç kimse çocuğunu bir yabancıya ve 1,5 yaşın altındaki bir çocuğa, tercihen sadece annenin sahip olduğu ve yanında olması gereken anne sütü vermeyecektir. 3 yaşına kadar doğum izni almamız boşuna değil. Eğer çocuk yetiştirmek ve ona bakmak istemiyorsanız hiç doğurmamalısınız.
These users thanked the author Süfya for the post (total 2):
[ref=#bf0000]Rasrom[/ref], ABD’de bu normaldir, çünkü . doğum izni sadece 3 ay, çocuklara bakması için dadılara para ödüyorlar ve çoğu zaman gençler. Ama görünen o ki Rusya’dan bahsediyoruz. 3 aylıkken hiç kimse çocuğunu bir yabancıya ve 1,5 yaşın altındaki bir çocuğa, tercihen sadece annenin sahip olduğu ve yanında olması gereken anne sütü vermeyecektir. 3 yaşına kadar doğum izni almamız boşuna değil. Eğer çocuk yetiştirmek ve ona bakmak istemiyorsanız hiç doğurmamalısınız.
Kocanın yüzdesinin 30’dan fazla olması normaldir.
Bu konuda elimizde var. Ama karısı bunu başkalarına bedava veriyor. Eğer kıyafetlerini satmaya karar verirse benden 10 kat daha fazla kazanacak.
These users thanked the author Karanlık Lord for the post:
Kocanın yüzdesinin 30’dan fazla olması normaldir. Bu konuda elimizde var. Ama karısı bunu başkalarına bedava veriyor. Eğer kıyafetlerini satmaya karar verirse benden 10 kat daha fazla kazanacak.
[quote=Rasrom post_id=217265 time=1687334664 user_id=7703] [quote=AlexTDV post_id=217256 time=1687333376 user_id= 5510] Erkek para kazanmalı ama kadın kendisi için çalışmak ister; istemiyorsa çalışmasın) [/quote]
Neden tam tersi olmasın: Kadın istediği gibi kazanır, erkek ise istediği gibi?😏 Ne sebeple eşitsizlik olsun ki? [/quote] Bu senin işin, hiç çalışıp karının boynuna oturmana gerek yok, eğer sana yakışan buysa)
[quote=Rasrom post_id=217266 time=1687334827 user_id=7703] ABD’de akrabalarım var (uzun zaman önce oradan ayrılmışlar), yani eşim çocuğun doğumundan sonra 2-3 ay sonra orada [/quote]Yani ABD’de doğum izni yalnızca 12 haftadır ve o zaman bile ücretsizdir. Biraz rahatla.
yani çiftin nasıl anlaşacağına ve nasıl olacağına bağlı. Aslında her türlüsü var mesela ben iyi para kazanıyorum, MF’im daha fazla ama bunu hiç umursamadım, belki de sevmediğimden. Henüz çocuğum olmadı, bunu düşünmedim bile ve maddi olarak ona bağlı değilim.
These users thanked the author Lisa24 for the post (total 2):
yani çiftin nasıl anlaşacağına ve nasıl olacağına bağlı. Aslında her türlüsü var mesela ben iyi para kazanıyorum, MF’im daha fazla ama bunu hiç umursamadım, belki de sevmediğimden. Henüz çocuğum olmadı, bunu düşünmedim bile ve maddi olarak ona bağlı değilim.
Evet, sanırım tamamen bireysel) Bir dönem eşimin boynuna neredeyse bir yıl kadar oturdum Şimdi oldu 8 yıldır çalışıyor, kartı var ve harcamalarına sınır koymuyorum)
Evet, sanırım tamamen bireysel) Bir dönem eşimin boynuna neredeyse bir yıl kadar oturdum😃 Şimdi oldu 8 yıldır çalışıyor, kartı var ve harcamalarına sınır koymuyorum)
İmkanı olanlar para kazanıyor. Bir kadın sevdiği erkekten daha fazla kazanıyorsa, ne yapmalı, işinden mi yoksa erkeğinden mi ayrılacaksın? :bilinmiyor:
These users thanked the author aryamari for the post (total 2):
İmkanı olanlar para kazanıyor. Bir kadın sevdiği erkekten daha fazla kazanıyorsa, [url=viewtopic.php?t=11592]ne yapmalı[/ url], işinden mi yoksa erkeğinden mi ayrılacaksın? :bilinmiyor:
[quote=Scromnaja post_id=217754 time=1687422179 user_id=15251] [quote=Rasrom post_id=217265 time=1687334664 user_id= 7703] Hangi nedenle eşitsizlik olsun ki? [/quote]
Kendine bir koca bul, eşitliğe sahip olacaksın))) [/quote]
Bir kez daha: erkeğin aileye asıl geliri sağlaması gerektiği yönünde hangi rasyonel argümanlar olabilir?
Rasrom, hangi aile bileşimini düşündüğünüzü belirtin. Çocuklar var mı? Kaç tane var? Yaşları kaç?
Çocuk yoksa kimin ne kadar kazandığı önemli değil. Sadece çocuklar varsa, o zaman mali sorumluluk daha çok erkeğe düşer; eğer kadın herhangi bir nedenden dolayı daha fazla kazanırsa, işi bırakır ve çocuklarla ve günlük yaşamla ilgilenir, bırakın ailenin geçimini sağlayan kişi karısı olsun.
5 dakika 5 saniye sonra gönderildi: Rasrom, söyle bana, günlük hayata ne gibi bir katkı sağlayacaksın ve eşiniz de çalışıyorsa bakım, çocuk yetiştirme?
[ref=#bf0000]Rasrom[/ref], hangi aile bileşimini düşündüğünüzü belirtin. Çocuklar var mı? Kaç tane var? Yaşları kaç?
Çocuk yoksa kimin ne kadar kazandığı önemli değil. Sadece çocuklar varsa, o zaman mali sorumluluk daha çok erkeğe düşer; eğer kadın herhangi bir nedenden dolayı daha fazla kazanırsa, işi bırakır ve çocuklarla ve günlük yaşamla ilgilenir, bırakın ailenin geçimini sağlayan kişi karısı olsun.
[size=85][color=green ]5 dakika 5 saniye sonra gönderildi:[/color][/size] [ref=#bf0000]Rasrom[/ref], söyle bana, günlük hayata ne gibi bir katkı sağlayacaksın ve eşiniz de çalışıyorsa bakım, çocuk yetiştirme?
Scromnaja: ↑22 Jun 2023, 11:22
Kendinize bir koca bulun, eşitliğe sahip olacaksınız)))
Bir kez daha: ne kadar mantıklı? Ailenin asıl gelirini erkeğin sağlaması gerektiğini savunan argümanlar olabilir mi?
Kadın katlanır, çocukları doğurur ve büyütür. Ev konforuna dikkat edin.
Elbette bir erkek, bir kadınla eşit şekilde çocuklara ve eve de bakmalıdır
Her şey yarım: hem çocukların hem de ev halkının yetiştirilmesi. Ancak para kazanmak da yarı yarıyadır
Kendinize bir koca bulun, eşitliğe sahip olacaksınız))) [/quote]
Bir kez daha: ne kadar mantıklı? Ailenin asıl gelirini erkeğin sağlaması gerektiğini savunan argümanlar olabilir mi? [/quote]
Kadın katlanır, çocukları doğurur ve büyütür. Ev konforuna dikkat edin. [/quote]
Elbette bir erkek, bir kadınla eşit şekilde çocuklara ve eve de bakmalıdır Her şey yarım: hem çocukların hem de ev halkının yetiştirilmesi. Ancak para kazanmak da yarı yarıyadır☝️
Sofiya23: ↑22 Jun 2023, 11:43Rasrom, bileşimini belirtin düşündüğünüz aile. Çocuklar var mı? Kaç tane var? Yaşları kaç?
5 dakika 5 saniye sonra gönderildi: Rasrom, söyle bana, günlük hayata ne gibi bir katkı sağlayacaksın ve eşiniz de çalışıyorsa çocuk yetiştirmek mi istiyorsunuz?
Zaten yazdınız: ikisi de çalışıyor, ikisi de gelir sağlıyor. Ve kim daha fazlasına sahipse bir rol oynamıyor, sadece iş konusunda şanslı olan o.
Ve ev ve çocuklarla bağlantılı her şey ikiye bölünüyor.
[quote=Sofiya23 post_id=217764 time=1687423383 user_id=19032] [ref=#bf0000]Rasrom[/ref], bileşimini belirtin düşündüğünüz aile. Çocuklar var mı? Kaç tane var? Yaşları kaç?
[size=85][color=green ]5 dakika 5 saniye sonra gönderildi:[/color][/size] [ref=#bf0000]Rasrom[/ref], söyle bana, günlük hayata ne gibi bir katkı sağlayacaksın ve eşiniz de çalışıyorsa çocuk yetiştirmek mi istiyorsunuz? [/quote]
Zaten yazdınız: ikisi de çalışıyor, ikisi de gelir sağlıyor. Ve kim daha fazlasına sahipse bir rol oynamıyor, sadece iş konusunda şanslı olan o. Ve ev ve çocuklarla bağlantılı her şey ikiye bölünüyor.
[quote=Rasrom post_id=217777 time=1687424381 user_id=7703] Her şey yarım: hem çocuk yetiştirmek hem de ev işleri. Ama para kazanmak da yarı yarıyadır [/quote]
Andrey Petrov, çingeneler buna en iyi örnek değil takip etmek. 12-14 yaşlarında doğum yapmayı, kocanın istediği zaman sola gitmesini, karısını dövmesini normal karşılıyorlar
[ref=#bf0000]Andrey Petrov[/ref], çingeneler buna en iyi örnek değil takip etmek. 12-14 yaşlarında doğum yapmayı, kocanın istediği zaman sola gitmesini, karısını dövmesini normal karşılıyorlar
[quote=Scromnaja post_id=217783 time=1687424731 user_id=15251] [quote=Rasrom post_id=217777 time=1687424381 user_id= 7703] Her şey yarım: hem çocuk yetiştirmek hem de ev işleri. Ama para kazanmak da yarı yarıyadır [/quote]
Sizin ailenizde de böyle mi? [/quote]
Bu, uğrunda çabalamayı gerekli gördüğüm bir idealdir, ancak ideal bir idealdir çünkü gerçekte ulaşılamaz.
[quote="Hooligan Carrie" post_id=217794 time=1687425541 user_id=18654] Eşit kazanç meselesi hakkında [url=https://postimages. kuruluş /] [img]https://i.postimg.cc/dVqCQPbw/3678e857fc8097db03915b00a7a280e2.jpg[/img][/url] [/quote]
А по какой причине нельзя половину препятствий с левой стороны перенести на правую?
[quote=Rasrom post_id=217797 time=1687425759 user_id=7703] Neden sol taraftaki engellerin yarısı sağa taşınamıyor? [/quote] Sağdaki herkes hazır değil. Sürekli olarak ve yalnızca "yardım" olarak değil.
Sizce bir erkeğin çocuk yetiştirmede aktif rol alması ve ev işlerinin yarısını üstlenmesi kadınlar için sorun olur mu? Sadece erkekler eşitliği genellikle kadının aynı miktarda kazanması olarak anlıyor. Üzerinde çocuklar var, günlük yaşam ve kanepeyi sırtıyla tutuyor)))
Günlük yaşamda ne yapmaya hazırsın?
[quote=Rasrom post_id=217791 time=1687425236 user_id=7703]İdeal olan budur[/quote]
Sizce bir erkeğin çocuk yetiştirmede aktif rol alması ve ev işlerinin yarısını üstlenmesi kadınlar için sorun olur mu? Sadece erkekler eşitliği genellikle kadının aynı miktarda kazanması olarak anlıyor. Üzerinde çocuklar var, günlük yaşam ve kanepeyi sırtıyla tutuyor))) Günlük yaşamda ne yapmaya hazırsın?
[size=85][color=green]1 dakika 6 saniye sonra gönderilir:[/color][/size] [quote="Hooligan Carrie" post_id=217804 time=1687426492 user_id=18654] Sağdaki herkes hazır değil [/quote]
Hazır olmamalarının yanı sıra birçoğu herhangi bir şeyin nasıl yapılacağını da bilmiyor.
Çocuk olmadığında kimin ne kadar kazandığı önemli değil. Eğer çalışırsam ve her şeyi kendime alabiliyorsam, eşimin kazancı benim için önemli değildir.
Ve eğer bu kişiyi bir koca olarak kabul edersem, geliri 3 kişinin geçimini sağlayacak kadar olmalıdır: karı koca, çocuk. Doğum izninde zaten o kadar çok stres var ki, hala nasıl para kazanılacağını düşünüyorsanız, bu kesinlikle zor. Ayrıca doğumdan sonra her kadın işe gidemeyebilir; çocuğun alerjisi olabilir ve bu nedenle çocuk anaokuluna kabul edilmeyecektir
I Amerika’dayım akrabalarım var (uzun zaman önce orayı terk etmişler), yani çocuk doğduktan sonra eşim 2-3 ay sonra işe gitti, vasıflı bir sağlık çalışanı, çok iyi kazanıyor. Ve o da böyle, küçük sesler çıkarıyor
Ve hiçbir şey, herkes mutlu
Anlaşılan bu kadın bu durumdan memnun.
Her çiftin ailedeki bütçe konusunda kendi fikri olacak ve haklı olacaklar .. dedikleri gibi "her kulübenin kendi çıngırakları vardır."
[quote=Rasrom post_id=217266 time=1687334827 user_id=7703] [quote=Sofiya23 post_id=217257 time=1687333436 user_id= 19032] Çocuk olmadığında kimin ne kadar kazandığı önemli değil. Eğer çalışırsam ve her şeyi kendime alabiliyorsam, eşimin kazancı benim için önemli değildir.
Ve eğer bu kişiyi bir koca olarak kabul edersem, geliri 3 kişinin geçimini sağlayacak kadar olmalıdır: karı koca, çocuk. Doğum izninde zaten o kadar çok stres var ki, hala nasıl para kazanılacağını düşünüyorsanız, bu kesinlikle zor. Ayrıca doğumdan sonra her kadın işe gidemeyebilir; çocuğun alerjisi olabilir ve bu nedenle çocuk anaokuluna kabul edilmeyecektir [/quote]
I Amerika’dayım akrabalarım var (uzun zaman önce orayı terk etmişler), yani çocuk doğduktan sonra eşim 2-3 ay sonra işe gitti, vasıflı bir sağlık çalışanı, çok iyi kazanıyor. Ve o da böyle, küçük sesler çıkarıyor ;) Ve hiçbir şey, herkes mutlu☝️ [/quote]Anlaşılan bu kadın bu durumdan memnun. Her çiftin ailedeki bütçe konusunda kendi fikri olacak ve haklı olacaklar .. dedikleri gibi "her kulübenin kendi çıngırakları vardır."
[quote="Hooligan Carrie" post_id=217794 time=1687425541 user_id=18654] Eşit kazanç meselesi hakkında [url=https://postimages. kuruluş /] [img]https://i.postimg.cc/dVqCQPbw/3678e857fc8097db03915b00a7a280e2.jpg[/img][/url] [/quote]тут еще не хватает детей грудных на руках у женщин.. упущение серьёзное, я считаю..
[size=85][color=green]Отправлено спустя 2 минуты :[/color][/size] [quote=Sofiya23 post_id=217813 time=1687427216 user_id=19032] [ref=#bf0000]◊_НеБо[_На_]ЛаДоНи_◊[/ref], а вы в декрете хотели бы работать? Не заботиться о ребёнке? Кому отдадите ребёнка? [/quote]я уже все свои декреты отсидела и детей вырастила.
Rasrom: ↑22 Jun 2023, 12:22
Neden sol taraftaki engellerin yarısı sağa taşınamıyor?
Değil Sağdaki herkes hazır. Yalnızca "yardım" değil, sürekli olarak.
Evet, öyle. her zamanki gibi bu, yetiştirilme tarzı, çevresel etkiler ve kafanın içine yerleştirilmiş "cinsiyet rolleri" hakkındaki tutumlarla ilgili bir mesele.
тут еще не хватает детей грудных на руках у женщин.. упущение серьёзное, я считаю..
Отправлено спустя 2 минуты :
Sofiya23: ↑22 Jun 2023, 12:46◊_НеБо[_На_]ЛаДоНи_◊, а вы в декрете хотели бы работать? Не заботиться о ребёнке? Кому отдадите ребёнка?
я уже все свои декреты отсидела и детей вырастила.
Время, когда маленький ребенок нуждается ТОЛЬКО в матери, и более ни в ком - это год-полтора от силы. Считая беременность - это года два, когда женщина "вылетает" из социальной жизни по физиологическим причинам.
Не такой уж большой срок, чтобы говорить "а вот из-за рождения детей она не может работать и зарабатывать!"
[quote="Hooligan Carrie" post_id=217804 time=1687426492 user_id=18654] [quote=Rasrom post_id= 217797 time=1687425759 user_id=7703] Neden sol taraftaki engellerin yarısı sağa taşınamıyor? [/quote] Değil Sağdaki herkes hazır. Yalnızca "yardım" değil, sürekli olarak. [/quote]
Evet, öyle. her zamanki gibi bu, yetiştirilme tarzı, çevresel etkiler ve kafanın içine yerleştirilmiş "cinsiyet rolleri" hakkındaki tutumlarla ilgili bir mesele.
[size= 85][color=green]3 dakika 15 saniye sonra gönderildi:[/color] [/size] [quote="◊_NeBo[_Na_]LaDoNi_◊" post_id=217814 time=1687427352 user_id=5795] [quote="Hooligan Carrie" post_id=217794 time=1687425541 user_id=18654] On eşit kazanç sorunu [url=https://postimages.org/] [img]https://i.postimg.cc/dVqCQPbw/3678e857fc8097db03915b00a7a280e2.jpg[/img][/url] [/quote]тут еще не хватает детей грудных на руках у женщин.. упущение серьёзное, я считаю..
[size=85][color=green]Отправлено спустя 2 минуты :[/color][/size] [quote=Sofiya23 post_id=217813 time=1687427216 user_id=19032] [ref=#bf0000]◊_НеБо[_На_]ЛаДоНи_◊[/ref], а вы в декрете хотели бы работать? Не заботиться о ребёнке? Кому отдадите ребёнка? [/quote]я уже все свои декреты отсидела и детей вырастила. [/quote]
Время, когда маленький ребенок нуждается ТОЛЬКО в матери, и более ни в ком - это год-полтора от силы. Считая беременность - это года два, когда женщина "вылетает" из социальной жизни по физиологическим причинам. Не такой уж большой срок, чтобы говорить "а вот из-за рождения детей она не может работать и зарабатывать!"
Sağdaki herkes hazır değil. Yalnızca "yardım" değil, sürekli olarak.
bunlar stereotipler değil. Bu doğadır. Nasıl doğurulacağını biliyor musun? Emzirmek mi?.. öğrendiğinizde eşitlikten ve toplumsal cinsiyet kalıp yargılarından bahsedeceksiniz.
[quote=Rasrom post_id=217816 time=1687427386 user_id=7703] [quote="Hooligan Carrie" post_id= 217804 time=1687426492 user_id=18654] [alıntı =Rasrom post_id=217797 time=1687425759 user_id=7703] Neden sol taraftaki engellerin yarısı sağa taşınamıyor? [/quote] Sağdaki herkes hazır değil. Yalnızca "yardım" değil, sürekli olarak. [/quote]
Evet, öyle. her zamanki gibi bu, yetiştirilme tarzı, çevresel etkiler ve kafanın içine yerleştirilmiş "cinsiyet rolleri" hakkındaki tutumlarla ilgili bir mesele. [/quote]bunlar stereotipler değil. Bu doğadır. Nasıl doğurulacağını biliyor musun? Emzirmek mi?.. öğrendiğinizde eşitlikten ve toplumsal cinsiyet kalıp yargılarından bahsedeceksiniz.
Yani hassas bir dönemden bahsediyoruz ve bu 1,5 yıl değil. Çok daha fazlası. 5 yaşın altındaki çocuklar için sık sık hastalık izni, eğer karısı işe alınmış bir işçi ise, o zaman işveren bundan nadiren hoşlanır, çoğu arkadaşının bu yüzden işten ayrılması istendi veya zorlandı. İlk 3 sınıfta okul açıldığında çocuk 4 saat ders çalışır. Hastalık izninde oturan ve çocuğu (büyükanneleri) okuldan alan kimse yoksa, eş 2 yıl değil, çok daha uzun süre savunmasız kalır.
Last edited by Süfya on 22 Jun 2023, 13:04, edited 2 times in total.
These users thanked the author Süfya for the post (total 2):
Yani hassas bir dönemden bahsediyoruz ve bu 1,5 yıl değil. Çok daha fazlası. 5 yaşın altındaki çocuklar için sık sık hastalık izni, eğer karısı işe alınmış bir işçi ise, o zaman işveren bundan nadiren hoşlanır, çoğu arkadaşının bu yüzden işten ayrılması istendi veya zorlandı. İlk 3 sınıfta okul açıldığında çocuk 4 saat ders çalışır. Hastalık izninde oturan ve çocuğu (büyükanneleri) okuldan alan kimse yoksa, eş 2 yıl değil, çok daha uzun süre savunmasız kalır.
Hooligan Carrie: ↑22 Jun 2023, 12:34
Sağdaki herkes hazır değil. Yalnızca "yardım" değil, sürekli olarak.
bunlar stereotipler değil. Bu doğadır. Nasıl doğurulacağını biliyor musun? Emzirmek mi?.. öğrendiğinde eşitlikten ve toplumsal cinsiyet kalıp yargılarından bahsedeceksin.
Kadınların para kazanıp para kazandığına dair pek çok örnek var Çocuk sahibi olmak onlar için bir engel değil.
Örneğin Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von Leyen’in YEDİ çocuğu var. Bu çok uç bir örnek, evet. Ancak daha basit olanları da var.
Bazı ülkelerde doğum izninin süresi birkaç aydır. Gelişmiş bir okul öncesi kurumlar sistemi ile sorun nedir?
Sağdaki herkes hazır değil. Yalnızca "yardım" değil, sürekli olarak. [/quote]
Evet, öyle. her zamanki gibi bu, yetiştirilme tarzı, çevresel etkiler ve kafanın içine yerleştirilmiş "cinsiyet rolleri" hakkındaki tutumlarla ilgili bir mesele. [/quote]bunlar stereotipler değil. Bu doğadır. Nasıl doğurulacağını biliyor musun? Emzirmek mi?.. öğrendiğinde eşitlikten ve toplumsal cinsiyet kalıp yargılarından bahsedeceksin. [/quote]
Kadınların para kazanıp para kazandığına dair pek çok örnek var Çocuk sahibi olmak onlar için bir engel değil. Örneğin Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von Leyen’in YEDİ çocuğu var. Bu çok uç bir örnek, evet. Ancak daha basit olanları da var. Bazı ülkelerde doğum izninin süresi birkaç aydır. Gelişmiş bir okul öncesi kurumlar sistemi ile sorun nedir?
bunlar stereotipler değil. Bu doğadır. Nasıl doğurulacağını biliyor musun? Emzirmek mi?.. öğrendiğinde eşitlikten ve toplumsal cinsiyet kalıp yargılarından bahsedeceksin.
Kadınların para kazanıp para kazandığına dair pek çok örnek var Çocuk sahibi olmak onlar için bir engel değil.
Örneğin Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von Leyen’in YEDİ çocuğu var. Bu çok uç bir örnek, evet. Ancak daha basit olanları da var.
Bazı ülkelerde doğum izninin süresi birkaç aydır. Okul öncesi eğitim kurumlarının gelişmiş sistemiyle sorun nedir?
sorun yok. Kendinize bu düzenlemenin kabul edilebilir olacağı bir hayat arkadaşı bulun.
Evet, öyle. her zamanki gibi bu, yetiştirilme tarzı, çevresel etkiler ve kafanın içine yerleştirilmiş "cinsiyet rolleri" hakkındaki tutumlarla ilgili bir mesele. [/quote]bunlar stereotipler değil. Bu doğadır. Nasıl doğurulacağını biliyor musun? Emzirmek mi?.. öğrendiğinde eşitlikten ve toplumsal cinsiyet kalıp yargılarından bahsedeceksin. [/quote]
Kadınların para kazanıp para kazandığına dair pek çok örnek var Çocuk sahibi olmak onlar için bir engel değil. Örneğin Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von Leyen’in YEDİ çocuğu var. Bu çok uç bir örnek, evet. Ancak daha basit olanları da var. Bazı ülkelerde doğum izninin süresi birkaç aydır. Okul öncesi eğitim kurumlarının gelişmiş sistemiyle sorun nedir? [/quote]sorun yok. Kendinize bu düzenlemenin kabul edilebilir olacağı bir hayat arkadaşı bulun.
Değil Sağdaki herkes hazır. Yalnızca "yardım" olarak değil, sürekli olarak.
Böyle adamları anlamıyorum. Kadınlar bazen daha da fazla çalışıyor ve yalnızca kendi işine bakan bir kurumun hizmetçisi olarak ekstra para kazanıyor. Kadınların bunu yapması çok üzücü.
Konuyla ilgili:
Bunun tamamen bireysel olduğunu düşünüyorum. Yani bana öyle geliyor ki çiftlerin kendilerini nasıl daha rahat ve konforlu hissedeceklerini bir şekilde doğal olarak belirlemeleri gerekiyor. Kadının evde kaldığı, kocasının çalıştığı veya tam tersi olan çiftler tanıyorum. Herkesin kendine has yetenekleri, ihtiyaçları ve koşulları vardır. Bir kadına ya da erkeğe öylece her şeyi ikiye böleceğiz diyemezsiniz, nokta. IMHO bu çok aptalca. Önemli olan, partnerinizin iyiliği için her iki tarafta da kişiyle birlikte olma arzusunun, uyumun, karşılıklı anlayışın ve (çok önemli!) özverinin olmasıdır.
These users thanked the author WazzzzzzUp for the post (total 2):
[quote="Hooligan Carrie" post_id=217804 time=1687426492 user_id=18654] [quote=Rasrom post_id= 217797 time=1687425759 user_id=7703] Neden sol taraftaki engellerin yarısı sağa taşınamıyor? [/quote] Değil Sağdaki herkes hazır. Yalnızca "yardım" olarak değil, sürekli olarak. [/quote]
Böyle adamları anlamıyorum. Kadınlar bazen daha da fazla çalışıyor ve yalnızca kendi işine bakan bir kurumun hizmetçisi olarak ekstra para kazanıyor. Kadınların bunu yapması çok üzücü.
Konuyla ilgili: Bunun tamamen bireysel olduğunu düşünüyorum. Yani bana öyle geliyor ki çiftlerin kendilerini nasıl daha rahat ve konforlu hissedeceklerini bir şekilde doğal olarak belirlemeleri gerekiyor. Kadının evde kaldığı, kocasının çalıştığı veya tam tersi olan çiftler tanıyorum. Herkesin kendine has yetenekleri, ihtiyaçları ve koşulları vardır. Bir kadına ya da erkeğe öylece her şeyi ikiye böleceğiz diyemezsiniz, nokta. IMHO bu çok aptalca. Önemli olan, partnerinizin iyiliği için her iki tarafta da kişiyle birlikte olma arzusunun, uyumun, karşılıklı anlayışın ve (çok önemli!) özverinin olmasıdır.
Böyle insanlar var - doğru elleri ve doğru yerleri varmış gibi görünüyorlar ve kafaları çalışıyor ama para gelmiyor - eski bir araba kullanıyor, alışveriş için yeterince parası var ve Tanrıya şükür?...
Last post
Henüz evli değil. Henüz gitmeyeceğim. Ama annem çalışamıyordu. Ama çalışıyor, buna ihtiyacı var, iletişime vs.
Ama bence kocanın ailesini ve çocuklarını geçindirmesi gerekiyor ve buna mecbur.
Bu...
Erkekler geç bakireler hakkında ne düşünüyor ve kadınlar geç bakireler hakkında ne düşünüyor? Bakire bir erkek ister misiniz?
Ya kadınlar - masum biriyle evlenmek için düğüne kadar bekler misiniz?...
Last post
Ben geç bir bakireydim ve kızların bu konuda oldukça olumsuz olduğunu fark ettim. Ancak, deneyimli kadın yaşlı kadın ise tam tersine bunu bir artı olarak değerlendirdi - kızlardan çok emin olmadığım...
Anonim
Erkek 19. Aşk para olmadan da var olur. Kadınım 53 yaşında. Benim şehrimden, merkezde iki dairesi ve iki katlı bir kulübesi, 4 yabancı arabası var. Herkes artık para için onunla birlikte...
Last post
.... hanımım 45 yaşında, Paris’te bir dairesi var,......, nakit olmadan da aşk olur, asıl mesele platin kredi kartı almak.
Evet, peki ya bu kredi kartında daha fazla sıfır olsaydı.
Ama konuyla...