Taleplerimizi kelimelerle değiştirebiliriz sorumluluk hakkında ( “Bunu yapmak zorundasın” veya “Bunu yapmanı istiyorum” veya suçlamalar (“Bana borçlusun ama bunu senden almıyorum.”). Bu, gereksinimlerimizi doğrudan söyleyemediğimiz durumlarda yapılır. Bu genellikle reddedileceğimizden korktuğumuzda olur. Veya arzularımızı doğrudan ifade etme hakkımızın olmadığı inancına sahipsek.
Aynı zamanda arzularımız hala kendini göstermeye çalışıyor. İşte o zaman “sorumluluk” kelimesini hatırlarız ve arzularımızın yerine kuralları koymaya başlarız: “Bir erkek yapmalı” vb. Ve ortağımızın bu kurallara uyacağını umuyoruz. Bu durumu, bir anlaşmazlık anında ebeveynlerinden yardım isteyen ve şu ifadelerle tehdit eden çocukların davranışlarına benzetebiliriz: "Şimdi annem bunu senin için ayarlayacak!", "Şimdi bunu babamdan alacaksın." !" vesaire. Ve bu teknik gerçekten işe yarıyor, tartışmadaki rakip korkuyor ve kendini suçlu hissetmeye başlıyor.
Bu yüzden kimse sorumluluk hakkında konuşmaktan hoşlanmaz. Kimse suçluluk, utanç ve korku hissetmekten hoşlanmaz. Kimse manipüle edilmekten hoşlanmaz ve sorumlulukla ilgili konuşmalar çoğu zaman manipülasyon anlamına gelir. Manipülasyon genellikle kavgadaki tarafların hiçbiri tarafından fark edilmez. Çoğu zaman duygular, bir katılımcının diğerine söylediklerinin anlamını tam olarak anlamaz. Şu anda ortağın sorumluluğu nedir? Yardım etmemesi, korumaması veya sözünü yerine getirmemesi. Bu durumda ne yapabilir? Evet, genel olarak hiçbir şey.
Bir tartışmaya katılanlar, kızgınlık veya öfke gibi duygular tarafından yönlendirildiklerini anlamıyorlar. Ve bir ortağın diğerinden temel gereksinimi rahatlıktır. Genellikle bir kişi diğerine suçlunun kendisi olduğunu ve hiçbir şeyin düzeltilemeyeceğini söyler. Bu durumda karşıdaki kişi kapıyı çarparak ayrılmak ister ancak bu durum yeni suçlamalara yol açacaktır. Bir başkasını sorumsuzlukla suçlayan kişi çoğu zaman sanığın utancını kendisine yardımcı olarak görür. Ancak bu, anlaşmazlığı çözmez.
Bu nedenle sevdiklerinizi utandırıp sorumluluğun arkasına saklanmak yerine onlarla kurallar hakkında konuşmak daha iyidir. Her iki tarafın da bunu kabul etmesi durumunda kurallar açıklığa kavuşturulabilir ve değiştirilebilir. Genel olarak bazı kuralları reddedebilirsiniz, ancak elbette karşılıklı rıza ile. Sorumluluk hiç diye bir şey yok, her zaman birisiyle karşı karşıya. Ebeveynlerden bahsediyorsak, o zaman çocukla ilgili olarak vardır. Bir anne, başka kimseye değil, yalnızca çocuğuna karşı sorumludur.
Eğer biz Bir erkeğin sorumluluğu hakkında diyelim, o zaman bu, ilişki içinde olduğu belirli bir kadına karşı bir sorumluluktur. Çift, sorumlulukların dağıtımı konusunda hemfikir: parayı kim kazanıyor? Ev işlerini kim yapıyor? Zor durumlarda kim kimi destekler?
Her zaman yeni anlaşmalar gerektiren durumlar ortaya çıkar, ancak "tüm insanlara" hiçbir şey borçlu olmadığımızı açıkça hatırlamalıyız. "veya "bir bütün olarak topluma". Bu nedenle, eğer bir çatışma durumunda "sorumluluk" kelimesini duyarsanız, kişiye özellikle ne olduğunu sorun. senden istiyor. Büyük olasılıkla tatmin edici arzular.
Bugün artık soruları açıklamakla ilgilenmediğimi fark ettim istişareler sırasında bana sordukları ve ben de bunu kendim araştırıyorum. Derin, psikolojik, aklımı başımdan alacak bir şey ya da yaratıcı ve ilginç bir şey istiyorum. Ama şimdilik enerjim hayatımın diğer yönlerine odaklandı, bu yüzden şimdilik elimizde olana sahibiz.