Amerikalı Jim Kemp’in “İlk” kitabında Hayır Deyin” iş ve kişisel görüşmeler için güçlü bir tekniği anlatıyor. Balıkçı Igor’u en yakın nehrin kıyısında hayal edin. Sağlıklı bir balık aniden onu ısırır. Keskin bir şekilde kesmek yerine avını bırakıyor gibi görünüyor. Yavaşladığında Igor oltayı çekiyor. Bu tekniğin adı "hattı zehirlemek"tir.
Müzakereler bir nehirdir. Duygusal dalgaları kontrol etmek için dengeyi korumanız gerekir. Muhatap kızdığında, olumsuz görüntülere dayanarak tuzağa düşüyorum.
Bir hesaplaşma örneği. Adam apartmanda bir pislik var diye sinirleniyor. Savunmak, bahane uydurmak veya gücenmek yerine şunu pekiştiriyorum:
– Seni anlıyorum. Hiç kimse kirli bir zemin üzerinde yürümek ve üzerinde kalıntı bulunan bir kupadan su içmek istemez. Artık çalışmaya (çocuklara, kişisel gelişime vb.) çok zaman ayırıyorum, bu nedenle ev işlerine her zaman ayak uyduramıyorum. Sorunu birlikte çözmenin bir yolunu bulalım.
Amaç muhatabı tarafsız bir duruma getirmektir. Daha sonra ağzından köpük alarak bir şeyi ispat etme görevini kaybeder. Satıcıların bazen olumlu imajlara dayanarak oltayı zehirlediğini de fark ettiniz mi? Uzun zamandır pantolon takım istiyordunuz ve hayalinizdeki modeli buldunuz. Danışman, zevke yönelik duygusal bir önyargı görüyor ve biraz caydırıyor gibi görünüyor:
– Mükemmel seçim. Kumaşın çabuk kırıştığını ve ütünün buharlayıcıyla değiştirilmesi gerektiğini unutmayın. Bakım ek çaba gerektirecektir.
Amerikalı Jim Kemp’in “İlk” kitabında Hayır Deyin” iş ve kişisel görüşmeler için güçlü bir tekniği anlatıyor. Balıkçı Igor’u en yakın nehrin kıyısında hayal edin. Sağlıklı bir balık aniden onu ısırır. Keskin bir şekilde kesmek yerine avını bırakıyor gibi görünüyor. Yavaşladığında Igor oltayı çekiyor. Bu tekniğin adı "hattı zehirlemek"tir.
Müzakereler bir nehirdir. Duygusal dalgaları kontrol etmek için dengeyi korumanız gerekir. Muhatap kızdığında, olumsuz görüntülere dayanarak tuzağa düşüyorum.
Bir hesaplaşma örneği. Adam apartmanda bir pislik var diye sinirleniyor. Savunmak, bahane uydurmak veya gücenmek yerine şunu pekiştiriyorum:
– [i]Seni anlıyorum. Hiç kimse kirli bir zemin üzerinde yürümek ve üzerinde kalıntı bulunan bir kupadan su içmek istemez. Artık çalışmaya (çocuklara, kişisel gelişime vb.) çok zaman ayırıyorum, bu nedenle ev işlerine her zaman ayak uyduramıyorum. Sorunu birlikte çözmenin bir yolunu bulalım. [/i]
Amaç muhatabı tarafsız bir duruma getirmektir. Daha sonra ağzından köpük alarak bir şeyi ispat etme görevini kaybeder. Satıcıların bazen olumlu imajlara dayanarak oltayı zehirlediğini de fark ettiniz mi? Uzun zamandır pantolon takım istiyordunuz ve hayalinizdeki modeli buldunuz. Danışman, zevke yönelik duygusal bir önyargı görüyor ve biraz caydırıyor gibi görünüyor:
– [i]Mükemmel seçim. Kumaşın çabuk kırıştığını ve ütünün buharlayıcıyla değiştirilmesi gerektiğini unutmayın. Bakım ek çaba gerektirecektir.[/i]
Gaslighter’lar ve istismarcılar, bu forumu inceleseniz bile, burada bu türden pek çok insanın olduğunu görebilirsiniz. Hayatta bunlardan çok daha fazlası var.
Bu tür insanlarla nasıl etkileşime...
O gün öğle yemeğine kadar uyudum. Babam bir günlüğüne iş gezisine çıktı, annem işe gitti ve o gün ben kendi başıma bırakıldım. Yaz, tatiller. İstediğinizi yapın, istemiyorsanız hiçbir şey yapmayın....
Last post
Konu şuydu ve Dragonfly’ın ilginç hikayesini bozmaya gerek yoktu.... şimdi bunu nasıl yapıyorsunuz
yanınıza taşınıyor Hanımefendi? ?? :göz kırp:
İlk seferim :)
Güzel bir gündü
Yetişkinliğe adım atma deneyimimin ilk günü.
Parlak, sıcak bir gündü. Güneş eskisi kadar parlamıyordu. Artık o kadar ısınmadı ve iyi bir ruh hali verdi. Yüzüme soğuk...
Hadi forumu yeni bir konu ile sulandıralım))
ICQ günlerinde, ICQ numarasını rastgele çevirerek tanıştığımızda ve sonunda bir kız ya da erkekle karşılaştığımızda, tesadüfen bir kız bana vurdu....
Sabah duş aldık, tıraş olduk ve hazırlandık, hava sıcak olduğu için sahilde olacağımıza önceden karar verdik.
Bir battaniye ve havlu aldık, birbirimizi aradık ve buluşup gitmeye karar verdik. .
Çünkü...
Last post
Şanslısın, hatta kıskanıyorum, aynı şeyi ben de istiyorum