Başlangıçta yalnızlık bana korkunç ve moral bozucu bir şey gibi geldi; rastgele insanlar tarafından kurtarılmak istedim; ve çoktandır iletişimimizi tükettiğimiz tanıdıklarımız. Ama sonra sevdiğim birini kaybettikten sonra toparlandım ve sağlıklı sinir sistemim sayesinde yaşamaya devam edecek gücü buldum. Ve sonra yalnızlıkta ve genel olarak birçok farklı kaynakta rahatlamak için güç bulmayı öğrendim. Bu şekilde iyi resim çizebildiğimi, hikaye ve şiir yazabildiğimi öğrendim ve daha sonra ciddi bir şekilde psikolojik edebiyat okumaya, “Freud’u iyileştirdim” kanalında ve özel muayenehanede çalışmaya başladım. Ama her zaman yalnız olduğumu söylemeyeceğim, yakınlarda insanlar vardı ama onlarla her zaman sağlıklı ilişkiler kuramadım. Daha sonra iletişiminin bana hiçbir fayda sağlamadığı insanlardan kendimi kestim. Sadece kısa bir süre yalnız kaldım; onların yerini başkaları aldı ve bana yararlı kaynaklar sağlayabildiler. Yani yalnızlık yararlı olabilir ve size bunun hakkında daha fazla bilgi vermek istiyorum.
Her zaman korku ve güçsüzlükle ilişkilendirilir ve birçoğu ondan kaçıp bağımlı ilişkilere giriyor[/b]. Herkes bunu farklı şekilde deneyimliyor ancak neredeyse herkes rahatsız edici rüyalar ve düşüncelerle boğuşuyor. Ancak bundan kaçmak aptalcadır ve bununla uzlaşmanın en kesin yolu onu kabul etmek ve hissetmektir. Yalnızlığın heterojen olduğunu söyleyebilirim, 3 tür yalnızlık vardır - kişilerarası, kişi içi ve varoluşsal.
Kişilerarası - en basiti, arkadaşınızın, partnerinizin olmadığı, çok az sosyal kişinin olduğu zamandır kişiler. Hemen hemen herkes bu tür bir yalnızlık yaşar. Kişisel en zor şeydir, kişinin kendisinden, "ben"inden yalnız kalmasıdır. Kişinin kendi duygu ve arzularını bastırması ve bunların yerine başkalarının isteklerini koyması sonucu ortaya çıkar. Ve bu böyle yaşamak daha kolay olduğu için yapılır, akışa göre hareket etmek ve hiçbir şeye kendi başınıza karar vermemek daha kolaydır. Varoluşsal herkesin acı çektiği yalnızlıktır ve insanların görmek istemediği de tam olarak bu yalnızlıktır veya kabul edin.
Kişisel ve varoluşsal yalnızlık durumunda, kişi kalabalıkta, arkadaşlarda, aktif yaşamda ve çoğunlukla bir partnerde. Ve partneriyle birleşene kadar mutlu olmayacağına inanıyor. Ancak ilişkilere bağımlılık kaygıya neden olur, çünkü tıpkı hayatın kendisi gibi diğer kişi de tahmin edilemez. . İlişkiler sona erebilir, bir partner hayatımızı terk edebilir ve hatta ölebilir.
Ve bu kaygılı bağlılığı önlemek için yalnızlığın hayatınıza girmesine izin vermelisiniz. Bir kişinin izolasyonu deneyimleyebilmesi için diğerinden ayrılması gerekir. Öncelikle ailesinden ayrılıp ilgi alanlarını, alışkanlıklarını ve isteklerini öğrenmesi gerekiyor. Sonra partnerinden ayrılır. Ama öncelikle ilişkilerin sonsuz olmadığını kabul etmesi ve o dünyada hayatta kalmak için kendi kaynaklarını araması gerekiyor.
İçsel gücünüzü bulmanıza ve başka birini gerçekten sevmenize yardımcı olan şey yalnızlıkla tanışmaktır. Hiçbir ilişki yalnızlığı ortadan kaldıramasa da aşk, yalnızlığın acısını azaltabilir. Yalnız kalma korkusuyla partnerinize tutunmayı bırakacaksınız, onun kişiliğini görebileceksiniz ve ona umut bağlamayı bırakacaksınız.
Yalnızlıktan kaçmayın, sizi kendiniz yapan şey budur. Kendinizle baş başa kalmanın tek yolu budur; sevmeyi ve gerçekten sevilmeyi öğrenmenin tek yolu budur. Başkalarında erimeye çalışmamalısınız; insanlar, kendinizde bulabileceğiniz kaynağın aynısını size vermeyeceklerdir.
Yalnızlıkla karşı karşıyaysanız, buna şimdi ihtiyacınız var demektir. Kendinizle iletişim kurmanın tadını çıkarın ve hayatınızı gereksiz insanlarla doldurmayın! Uzun süre bu durumda sıkışıp kaldıysanız ve iletişim kurmakta zorluk çekiyorsanız danışmanlıklarıma bekliyorum