Yalnızlıktan korkmayı nasıl bırakabilirim?

Psikoloji, aşk, ilişkiler
Guest
Potansiyel seks nesnesi
 Yalnızlıktan korkmayı nasıl bırakabilirim?

Unread post by Guest »

Bugün sizin için bu yakıcı konuyu açıklamaya karar verdim. Çünkü neredeyse herkes yalnız kalmaktan, yardımsız, desteksiz ve sevgisiz kalmaktan korkuyor. Ben de bundan korkuyordum ama erkek arkadaşım uzaktayken, ailemden sevdiğim biri öldüğünde, kendimi kurtarmayı öğrendiğimde hayat beni yalnızlıkla karşı karşıya getirdi.

Başlangıçta yalnızlık bana korkunç ve moral bozucu bir şey gibi geldi; rastgele insanlar tarafından kurtarılmak istedim; ve çoktandır iletişimimizi tükettiğimiz tanıdıklarımız. Ama sonra sevdiğim birini kaybettikten sonra toparlandım ve sağlıklı sinir sistemim sayesinde yaşamaya devam edecek gücü buldum. Ve sonra yalnızlıkta ve genel olarak birçok farklı kaynakta rahatlamak için güç bulmayı öğrendim. Bu şekilde iyi resim çizebildiğimi, hikaye ve şiir yazabildiğimi öğrendim ve daha sonra ciddi bir şekilde psikolojik edebiyat okumaya, “Freud’u iyileştirdim” kanalında ve özel muayenehanede çalışmaya başladım. Ama her zaman yalnız olduğumu söylemeyeceğim, yakınlarda insanlar vardı ama onlarla her zaman sağlıklı ilişkiler kuramadım. Daha sonra iletişiminin bana hiçbir fayda sağlamadığı insanlardan kendimi kestim. Sadece kısa bir süre yalnız kaldım; onların yerini başkaları aldı ve bana yararlı kaynaklar sağlayabildiler. Yani yalnızlık yararlı olabilir ve size bunun hakkında daha fazla bilgi vermek istiyorum.

Her zaman korku ve güçsüzlükle ilişkilendirilir ve birçoğu ondan kaçıp bağımlı ilişkilere giriyor[/b]. Herkes bunu farklı şekilde deneyimliyor ancak neredeyse herkes rahatsız edici rüyalar ve düşüncelerle boğuşuyor. Ancak bundan kaçmak aptalcadır ve bununla uzlaşmanın en kesin yolu onu kabul etmek ve hissetmektir. Yalnızlığın heterojen olduğunu söyleyebilirim, 3 tür yalnızlık vardır - kişilerarası, kişi içi ve varoluşsal.
Kişilerarası
- en basiti, arkadaşınızın, partnerinizin olmadığı, çok az sosyal kişinin olduğu zamandır kişiler. Hemen hemen herkes bu tür bir yalnızlık yaşar. Kişisel en zor şeydir, kişinin kendisinden, "ben"inden yalnız kalmasıdır. Kişinin kendi duygu ve arzularını bastırması ve bunların yerine başkalarının isteklerini koyması sonucu ortaya çıkar. Ve bu böyle yaşamak daha kolay olduğu için yapılır, akışa göre hareket etmek ve hiçbir şeye kendi başınıza karar vermemek daha kolaydır. Varoluşsal herkesin acı çektiği yalnızlıktır ve insanların görmek istemediği de tam olarak bu yalnızlıktır veya kabul edin.
Kişisel ve varoluşsal yalnızlık durumunda, kişi kalabalıkta, arkadaşlarda, aktif yaşamda ve çoğunlukla bir partnerde.
Ve partneriyle birleşene kadar mutlu olmayacağına inanıyor. Ancak ilişkilere bağımlılık kaygıya neden olur, çünkü tıpkı hayatın kendisi gibi diğer kişi de tahmin edilemez. . İlişkiler sona erebilir, bir partner hayatımızı terk edebilir ve hatta ölebilir.
Ve bu kaygılı bağlılığı önlemek için yalnızlığın hayatınıza girmesine izin vermelisiniz.
Bir kişinin izolasyonu deneyimleyebilmesi için diğerinden ayrılması gerekir. Öncelikle ailesinden ayrılıp ilgi alanlarını, alışkanlıklarını ve isteklerini öğrenmesi gerekiyor. Sonra partnerinden ayrılır. Ama öncelikle ilişkilerin sonsuz olmadığını kabul etmesi ve o dünyada hayatta kalmak için kendi kaynaklarını araması gerekiyor.
İçsel gücünüzü bulmanıza ve başka birini gerçekten sevmenize yardımcı olan şey yalnızlıkla tanışmaktır.
Hiçbir ilişki yalnızlığı ortadan kaldıramasa da aşk, yalnızlığın acısını azaltabilir. Yalnız kalma korkusuyla partnerinize tutunmayı bırakacaksınız, onun kişiliğini görebileceksiniz ve ona umut bağlamayı bırakacaksınız.
Yalnızlıktan kaçmayın, sizi kendiniz yapan şey budur. Kendinizle baş başa kalmanın tek yolu budur; sevmeyi ve gerçekten sevilmeyi öğrenmenin tek yolu budur. Başkalarında erimeye çalışmamalısınız; insanlar, kendinizde bulabileceğiniz kaynağın aynısını size vermeyeceklerdir.

Yalnızlıkla karşı karşıyaysanız, buna şimdi ihtiyacınız var demektir. Kendinizle iletişim kurmanın tadını çıkarın ve hayatınızı gereksiz insanlarla doldurmayın! Uzun süre bu durumda sıkışıp kaldıysanız ve iletişim kurmakta zorluk çekiyorsanız danışmanlıklarıma bekliyorum &#128521 ;
Size bir fincan kakaolu, en sevdiğiniz filmlerle ve en sevdiğiniz filmlerle keyifli akşamlar dilerim. sevdikleriniz! 😊 ☕
Andertalec24
İlgi gösteriliyor
Total posts: 7
 Re: Yalnızlıktan korkmayı nasıl bırakabilirim?

Unread post by Andertalec24 »

Bir arkadaşım videodaki toplu tecavüz konusunda yalnız olmadığını söyledi.

47 saniye sonra gönderildi:
Genel olarak iyi bir test, zamanı doldurmanız, öldürmeniz değil kullanmanız gerekir.
Vitalizm
Potansiyel seks nesnesi

Unread post by Vitalizm »

Bu forumda nitelikli bir cevap almanız pek mümkün değildir. Kim aynı fikirde değil?
Nikk
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım
Total posts: 14344
Orientation: heteroseksüel

Unread post by Nikk »

Vitalism: 05 Sep 2021, 01:27 Bu forumda nitelikli bir yanıt almanız pek mümkün değil. Kim aynı fikirde değil?
Yalnızlık bu forumda yaşanmaz... :daypyat:
Vitalizm
Potansiyel seks nesnesi

Unread post by Vitalizm »

niqk: 05 Sep 2021, 16:45 Yalnızlık bu forumda yaşanmaz..
tam anlamıyla!!!!
krem
heyecanlanıyorum
heyecanlanıyorum
Total posts: 92
Секс-знакомство: evet olası bir cinsel ilişki için seninle tanışmak isterim

Unread post by krem »

Andertalec24: 23 Mar 2020, 15:42 zamanı doldurmamız, öldürmemiz değil, kullanmamız gerekiyor.
İyi bir gönderiden iyi bir sonuç!
These users thanked the author krem for the post:
Aion2012Ölü
G.e.org.ii
ön sevişme
ön sevişme
Total posts: 112

Unread post by G.e.org.ii »

Eklenecek bir şey yok.
Sarhoş olabilirsiniz ama kendinizle yalnız kalmayacaksınız.
Ya da kalacaksın ama fark etmeyecek.
Hepsini İstiyorum
ön sevişme
ön sevişme
Total posts: 100
Orientation: biseksüel

Unread post by Hepsini İstiyorum »

Yalnızlıkla özgürlük arasında ince bir çizgi vardır...
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım
Total posts: 6415

Unread post by Geçit »

IWantItAll: 21 Feb 2023, 20:50 yalnızlık ile özgürlük arasında ince bir çizgi vardır..
Ve bu ince çizginin arasında çelişkilerle dolu bir uçurum vardır
These users thanked the author Geçit for the post:
Hepsini İstiyorum
Nikk
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Nikk »

Marinka, içine düşmesi çok kolay ve neredeyse çıkmak imkansız...
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Geçit »

niqk: 21 Feb 2023, 21:12 Marinka, bunu yapmak çok kolaydır içine düşersin ve çıkmak neredeyse imkansızdır...
Uçuruma düşmek hayattır
Nikk
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Nikk »

Herkesin kendi dernekleri var! Aynı zamanda bir dağ nehrinde rafting de yapılabilir. Ve fırtınalı denizde farklı gemilerle bir yolculuk: lüks yelkenli teknelerden veya yatlardan kırılgan kayıklara kadar. Ve vahşi hayvanlarla dolu ormanda dolaşmak... Fanteziler tükenmez...
These users thanked the author Nikk for the post:
Gudgeon
elektronik
Sürtünmeler
Sürtünmeler
Total posts: 375

Unread post by elektronik »

Yalnız olmak korkutucu :grust:
Avare
Oral stimülasyon
Oral stimülasyon
Total posts: 155

Unread post by Avare »

Matsuo Basho’dan Haiku (1644-1694):
Yalan söylüyorum ve sessiz kalıyorum.
Kapıları kilitledim.
Keyifli dinlenme.
These users thanked the author Avare for the post (total 2):
SeRg !$!, Zorba Carrie
Timurlenk
Orgazm!
Orgazm!
Total posts: 633

Unread post by Timurlenk »

Sosyal bir insan olun. Eğer ziyarete, mangal yapmaya ya da balığa çıkmaya davet edilirseniz, reddedecek vaktiniz yok. Cömert ol. Ve yılbaşı gecesinde vb. ziyarete isteyerek davet edileceksiniz. Ve yalnızlık sorunu çözülecek.
These users thanked the author Timurlenk for the post:
elektronik
Geçit
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Unread post by Geçit »

elrotik: 21 Feb 2023, 23:38 Yalnız olmak korkutucu :grust:
Yalnızlığa alışırsın.
These users thanked the author Geçit for the post:
Dimchik
Aion2012Ölü
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!
Total posts: 1286

Unread post by Aion2012Ölü »

Tamerlan: 22 Feb 2023, 14:34 Sosyal bir insan olun. Eğer ziyarete, mangal yapmaya ya da balığa çıkmaya davet edilirseniz, reddedecek vaktiniz yok. Cömert ol. Ve Yılbaşı Gecesi vs.’de isteyerek ziyarete davet edileceksiniz. Ve yalnızlık sorunu da çözülecek.
Bu iş böyle yürümüyor.
Tek taraflı yaklaşım.
Her şey kişinin kendisine bağlıdır.
Dışadönük biri doğru duyguları bulabilir ve bu yaklaşımla hayata devam edebilir.
İçedönük, tam tersine, büyük ihtimalle yok olup gidecektir. Çünkü tüm enerjiniz herkesle ve herkesle iletişim kurmaya harcanacak.
These users thanked the author Aion2012Ölü for the post:
◊_NeBo[_Na_]LaDoNi_◊
Timurlenk
Orgazm!
Orgazm!
Total posts: 633

Unread post by Timurlenk »

Aion2012Dead: 14 Oct 2023, 12:54
Sosyal bir insan olun. Eğer ziyarete, mangal yapmaya ya da balığa çıkmaya davet edilirseniz, reddedecek vaktiniz yok. Cömert ol. Ve Yılbaşı Gecesi vs.’de isteyerek ziyarete davet edileceksiniz. Ve yalnızlık sorunu da çözülecek.
Bu iş böyle yürümüyor.
Tek taraflı yaklaşım.
Her şey kişinin kendisine bağlıdır.
Dışadönük biri doğru duyguları bulabilir ve bu yaklaşımla hayata devam edebilir.
İçedönük, tam tersine, büyük ihtimalle yok olup gidecektir. Çünkü tüm enerjim herkesle ve herkesle iletişim kurmaya harcanacak.
Fikrimi ifade ettim.
Nitelikli bir psikanalist olmadığım için . Hiçbir şey söyleyemem.
Post Reply Previous topicNext topic

Quick Reply

Change Text Case:  Translit: 

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Psikoloji”