Yapmalısınız Belki de Yeni sağlık reformunu henüz duymadım. Sonra arkanıza yaslanın ve hikayemi dinleyin.
Her şey Başbakan’la birlikte yeni bir bakanlar kurulunun atanmasıyla başladı. Bu adamlar gençti ve gelecek vaat ediyordu. O zamanlar herkes 30 yaşında bile değildi. Belirli bir Mark Kutuzov daha sonra Eğitim Bakanı oldu. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nda da reformlar başladı. Bunlardan en önemlisi “14 yaşından sonra çocuklara yönelik cinsel eğitime ilişkin” reformdu. Dışarıdan gelen pek çok eleştiriye rağmen, Başbakan tarafından onaylandı ve Duma’ya sunuldu ve orada da onay aldı: 390 milletvekili reform lehine oy verdi, 25 milletvekili ise karşı çıktı.
Reformun ana özü, erkek ve kız çocuklarının yetkin ve zararsız bir cinsel yaşam sürdürmeleri için eğitilmesine yönelik bir sistemin getirilmesiydi. Neden tam olarak 14 yaşından itibaren soruyorsunuz? Çünkü istatistiklere göre çoğu genç bekaretini 14 yaşında kaybediyor. Hükümet nihayet aklını başına toplayıp vatandaşlarıyla ilgilenmeye başladı mı? Cevap evet. Ancak her şeyin bu kadar basit olduğunu düşünmeyin, ancak daha sonra buna daha fazla değineceğiz. Cinsel rıza yaşının 16’dan 14’e indirildiğini de belirtmekte fayda var.
Fakat yine de en tartışmalı şey yeni bir pozisyonun veya daha doğrusu seksolog pozisyonundan bir dalın getirilmesiydi. Bu görevi üstlenen kişinin görevi genç nesli yetiştirmekti. Tabii ki, bu pozisyonu alabilmek için seksoloji alanında muazzam bir deneyime sahip olmanız gerekir - en az 10 yıllık uygulama ve pedagojik eğitim. Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı’nın temsil ettiği, Başbakanın da desteğiyle, sonunda ülkenin geleceğini düşünen yeni hükümet, her ne kadar bir eleştiri duvarıyla karşı karşıya kalsa da, önemliydi. çocuklar yeterli bilgi ve deneyime sahip oluyorlar.
Şimdi kusura bakmazsanız sizinle daha spesifik konulara geçmek istiyorum. İçinde ne ve nasıl olduğu muhtemelen ilginizi çeker. Mark diyeceğim bir arkadaşım, "Proje 7" olarak adlandırılmasına karar verilen reformla ilgili yaşam deneyimini anlatmama izin verdi.