Sevdiğim kişiden nasıl ayrıldım - bölüm 1...

Psikoloji, aşk, ilişkiler
Guest
Potansiyel seks nesnesi
 Sevdiğim kişiden nasıl ayrıldım - bölüm 1...

Unread post by Guest »

Sevdiğim kişiden nasıl ayrıldım - bölüm 1 (kişisel deneyimden örnek).

Hayatımda yalnızca üç ilişki oldu ve ayrılık deneyimi de buna bağlı olarak çok az. Ve kendisini olumsuz duygusal çağrışımlara sahip alışılmadık bir durumda bulan herkes gibi ben de ne yapacağımı bilmiyordum. Ve genel olarak her ayrılık bireyseldir, dolayısıyla duygular farklı şekilde ortaya çıkar.

İlk kez bir erkekten ayrıldım çünkü İlişkimizde kendimi sıkışık hissettim. Özgürlük, parlak izlenimler ve seyahat istiyordum ama onunla birlikte olabilmek için evde oturmam, televizyon programları izlemem ve yaratıcı potansiyelimi gömmem gerekiyordu. Bu ilişkiyi analiz ettikten sonra bunun karşılıklı bağımlılık olduğunu fark ettim ve sonra başka türlü yapamadım. Bu benim ilk ilişkimdi ve ailemin ailesinde kadının erkeğe bağımlı olduğu bir model olduğu için bunu hayatımda yeniden üretmeye başladım. Annemle babamın örneği olmasaydı hobilerimi geliştirmeyi ve başka birinin çıkarlarına uyum sağlamamayı öğrenirdim. İstediğimi yapamadım, bu yüzden her şeyi gizlice ya da inadına yapmak zorunda kaldım. Sonuçta her şey çatışmalara yol açtı.

Yıllar geçtikçe her şey birikti ve ardından bir tartışma çıktı ve bu da ayrılığa yol açtı. Bir kavgadan hemen sonra ayrılmamıza ve birbirimizi bir daha hiç görmememize rağmen, ayrılık zor ve uzun sürdü. Beni sık sık aradı ve SMS yazdı, bu da duygusal durumumu daha da kötüleştirdi. Çok ağladım ve depresif ruh halimle kendimi psikosomatiğe, şiddetli alerjilere sürükledim. Ellerim de çok titriyordu ve sık sık başım ağrıyordu.

Neyse ki bu ilişkiden hemen hemen yeni bir ilişkiye geçtim ve bu bana yaratıcılık ve seyahat açısından daha uygun oldu. . Yaklaşık bir yıl daha eski erkek arkadaşımdan dolayı acı çektim ve hatta onunla arkadaş olmaya başladım, ancak sonra yeni bir ilişkide bir çıkış yolu bulduğumda sonunda sakinleştim. Bir süre sonra iletişimimiz kesildi ve ben onu unuttum.

Sonra yaratıcılıkla dolu yeni bir ilişki oluştu - şiir, müzik ve farklı şehirlere seyahat. Burada bir erkeğin ne istediği ne olursa olsun kendimi geliştirmeyi öğrendim. Bağımsız, sorumlu ve bağımsız oldum ve bazen bana bir erkeğe hiç ihtiyacım yokmuş gibi geldi. Bir yandan bu beni sevindirdi, diğer yandan hala erkek desteği istiyordum ama farklı şehirlerde yaşadığımız için yeterince alamadım. Kendime güvenmeyi öğrendim. İlk başta birbirimizden uzakta yaşamamızdan memnun değildim ama sonra bunun birçok avantajını gördüm. Kendime çok zamanım vardı; bunu işe, arkadaşlarıma ve hobilerime harcayabiliyordum. Uzaktan sevmek daha kolay ve daha ilginçti, birbirimizi özledik, hatta ona birkaç mektup bile yazdım. Zaman zaman birlikte yaşayamamak beni hala rahatsız ediyordu ve sonunda hayatta tamamen farklı hedeflerimiz olduğu ortaya çıktı. Profesyonel ve yaratıcı olarak gelişmek için ortak bir alan ve aile istedim. Benim için bu neredeyse bir trajediydi çünkü ilişkimizin sonunun habercisiydi. Ama ayrılmak istemedi ve birlikte yaşamayı kabul etti.

Taşınmaya yaklaştığımızda hastalandım ve 2 hafta boyunca hastaydım. Burun akıntısı, boğaz ağrısı ve ateşin eşlik ettiği bir soğuk algınlığıydı. Psikologlar, bunun bir kişinin deneyimlenmemiş şikayetleri biriktirmesi nedeniyle ortaya çıktığını söylüyor. Sınır buydu ve birlikte yaşamamız için daha fazla bekleyemezdim. Birkaç yıldır bunu bekliyordum ve artık sağlık sorunları şeklinde karşımıza çıkmaya başladı. Hafta sonunda aradık ve tartışma çıktı. Genellikle çatışmayı çözebildik ama bu durumda başaramadık. Burada kaynaklarımızın yıllar geçtikçe o kadar tükendiği ve buna gücümüzün kalmadığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Telefonda ve SMS yoluyla tartıştık ve kendimi o kadar kötü hissettim ki bana destek olsun diye arkadaşımın yanına gittim. Çatışmaya devam ettik ve bir noktada ilişkiye devam etmek isteyip istemediğine dair bir soru sordum ve o şöyle dedi: "Hayır"...

Quick Reply

Change Text Case:  Translit: 

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Psikoloji”