Kıskançlıkla nasıl başa çıkılır?

Psikoloji, aşk, ilişkiler
Guest
Potansiyel seks nesnesi
 Kıskançlıkla nasıl başa çıkılır?

Unread post by Guest »

Kıskançlık normaldir ve her insan bu duyguyu hayatında en az bir kez yaşamıştır. Partnerimizi, diğer insanları, hatta zamanlarının çoğunu alan işleri bile kıskanırız. Bizden daha sık görüştüğü ebeveynlerimizi, erkek ve kız kardeşlerimizi, kız arkadaşlarımızı kıskanırız. Kıskançlıktan kaynaklanan kavgalar her ilişkiyi mahvedebilir. Kıskançlıkla baş etmek zordur. Bugün bastırılması gerekip gerekmediğini, nereden geldiğini ve nasıl kontrol edilebileceğini çözeceğiz.

Kıskançlık mutlak bir kötülük değildir, öyle olsaydı hiçbirimizin başına gelmezdi. Bize miras kaldığını söyleyebiliriz; hayatta kalabilmek için atalarımız birbirleriyle yarıştı, rekabet edebilmek için de duygulara ihtiyacımız var. Kıskançlık rahatlamana yardımcı olur, motive eder, sana moral verir.
Birinin seni başka biri için kıskandığı düşüncesi gurur verici olabilir ama Kıskançlık nedeniyle yapılan eylemler kimseyi memnun etmeyecektir. Sonuçta, birisinin yazışmalarınızı kontrol etmesi veya ihanetinizi itiraf etmenizi istemesi hoş bir durum değildir.

Bazı durumlarda kıskançlık haklı çıkar, ancak çoğu zaman kıskanç insanların asıl sorununun düşük olduğu düşünülür. özgüven. Bu görüş, ebeveynlerimizle erken etkileşimlerimize dayanarak oluşturduğumuz bağlılığa dayanmaktadır. Ve çoğu zaman bu bağlanma tarzı partner ilişkilerine de geçer.
Bu tarzlar 2 gruba ayrılabilir:
1) Ebeveynlerin kendine güvendiği ve birbirini sevdiği ailelerde güvenilir bir tarz güçlenir.

2) Güvensiz tarzlar - endişeli, kaçınan ve dağınık.

İsimler kendileri için konuşuyor. Sizin için ne tür güvensiz bir tarzın tipik olduğunu anlamak için aşağıdaki soruları yanıtlayın. Boşluk ve değersizlik duygusu yaşıyor musunuz? Evinizde sevgi ortamı var mı, yoksa kaygı mı yaşıyorsunuz? Belki çocukken sürekli bastırıldınız ve azarlandınız?

Bunlardan biri varsa Sorular sizi rahatsız ediyorsa büyük olasılıkla bağlanma stiliniz güvensizdir. Ancak bu tarzlar yeni deneyimler yoluyla değiştirilebilir ve özgüven üzerinde çalışılabilir.

Kıskançlık düşük ve yüksek benlik saygısından kaynaklanabilir. Örneğin, size daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini düşündüğünüz için kıskanıyor olabilirsiniz. Kıskançlık aynı zamanda değerlerinizi de yansıtabilir: Birbirinize karşı sevgiye, sadakate ve dürüstlüğe gerçekten inanırsınız.
İllüzyonlarınızı yok edebilecek herhangi bir tehdit, sahip olduğunuz en kutsal şeyi elinizden alma girişimi gibi görünüyor. Kıskançlığın ilişkilere zarar vermesini önlemek için ne yapılması gerekiyor? Başlangıç ​​olarak, duyguların ve davranışların aynı şey olmadığını hatırlamakta fayda var; eylemler kendilerinde yıkıcı bir güç taşır. Kıskanç olduğunuz gerçeğini kabul edin. Duygularınıza dikkat edin. Onları bastırmayın, görmezden gelmeyin, varlıklarını kabul edin ve olmalarına izin verin. Evet kıskanıyorsunuz ancak bu, kıskançlığın tüm davranışlarınızı belirlediği anlamına gelmez. Bu duygu ve hislere teslim olmamalısınız. Zihinsel olarak hoş olmayan durumlara dönerek kaygı ve öfkenin yoğunlaştığını hissetmeye çalışın. Onları bastırmayın, bırakın. Durumu tekrar deneyimlemek gerginliği azaltmanıza olanak tanır ve gelecekte kıskançlıkla başa çıkmanız daha kolay olacaktır.
nBelirsizlik gerçeğini kabul edin, sonsuza kadar sevileceğinizden emin olamazsınız. Burada ve şimdi kalın, sonra sahip olduklarınızdan keyif almayı öğreneceksiniz.

nİlişki isteklerinizin ne kadar gerçekçi olduğunu değerlendirmeye çalışın.
Belki partnerinizin sizden başka kimseyi sevemeyeceğini düşünüyorsunuz? Ancak başkalarına sempati duymak tamamen normal bir olgudur ve şunu unutmamalısınız ki birisi yanınızdaysa, bu onun bir nedenden dolayı buna ihtiyacı olduğu anlamına gelir.
Elimine İlişkinizdeki olumsuzlukları giderin, iltifat etmeyi ve iyi şeyler söylemeyi öğrenin.
"Sensiz görüyorum" yerine "teşekkür ederim" deyin; bu tür değişiklikler ilişkiyi güçlendirecek ve ondaki kıskançlığı ortadan kaldıracaktır.
Yoğun bir haftaydı ama sonunda bir makale yazdım 😊
İlişki konularıyla ilgileniyorum, bu yüzden seninle bu konu hakkında konuşmaya karar verdim kıskançlık 😊 Bana tamamen yabancı olan ama birçok çiftte ortaya çıkan bir duygu. Bu arada, aynı zamanda ilişkiler üzerinde de çalışıyorum &#128521 ;

Quick Reply

Change Text Case:  Translit: 

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Psikoloji”