Biz Hepimiz toplum içinde yaşıyoruz ve toplumun bizi reddetmemesi için onunla dengede olmamız gerekiyor.[/b] Başkalarının çıkarlarını göz ardı etmek, olumsuz algılanmanıza neden olabilir. Toplumda duygusal zekaya sahip olmanız gerekir. Duygusal zeka, insanların ihtiyaçlarını ve çevredeki psikolojik atmosferi algılamaya yardımcı olur. Ona sahip olanlar, onları hissettikleri için başkalarını etkileyebilirler. Ancak bu niteliğiyle bile toplumla denge içinde olmanız gerekir.
İstediğiniz şeyi yapamıyorsanız ve başkalarının nasıl memnun olacağını düşünüyorsanız , bu zaten düşünmek için ciddi bir neden. Bu hayatınız için zararlıdır, çünkü rock müzikten hoşlandığınız ve rap dinlediğiniz bir arkadaşınıza fikrinizi açıklayamazsınız. Ruhunuz tıpta olmasa da, anne babanızın fikrine boyun eğerek doktor olarak çalışmaya gidiyorsunuz. Ve erkeğinizden ayrılamazsınız çünkü herkes sizin harika bir çift olduğunuzu düşünüyor. Bütün bunlar kendinize söylediğiniz bir yalan ve biriktikçe yalnızca kızgınlık ve kızgınlık getiriyor.
Sorun şu ki, o zaman ne yaptığınızı artık anlayamayacaksınız. kendin için ve bu - toplumu memnun etmek için. Ayrıca sürekli olarak başkalarının nelerden hoşlanacağını tahmin etmeye çalışacaksınız.
Bu sizin başınıza gelirse, hayal gücünüzün kontrolünü elinize alın ve başkaları adına tahminlerde bulunmayı bırakın. Bir düşünün, neden parlak kıyafetlerin insanları uzaklaştıracağını düşündünüz? Neden iletişimde mütevazı / mütevazı olmanız ve her konuda hemfikir olmanız gerektiğine karar verdiniz?
Yabancıların tepkisini tahmin etme şansınız çok az. Öncelikle herkesi memnun edemezsiniz. İkincisi, bilinmeyen karşısında rahatlamayı öğrenin, hayatta her şeyi kontrol edemezsiniz.
Rahatlamanın en iyi yolu, sizin için rahat olan görüntüde kalmaktır. Rahatsız oluyorsan neden kısa etek giyesin ki? Yeteneklerinize güvenmiyorsanız neden beceriksiz olduğunuz şeyi üstleniyorsunuz?
Taklit etme arzusu doğamızda olmasına rağmen ödünç alın size yakın olan ve kişisel yolunuza bağlı kalan bir şey. Bireyselliğinizi sevin. Unutmayın, ne kadar çabalarsanız çabalayın, insanlar ne düşünürse düşünsünler. Ve onların fikirlerini her zaman etkileyemezsiniz. Bu normaldir, birisi bundan hoşlanmayacaktır. İlk izlenim hakkında en doğru olanı söylediklerine rağmen, bunun hayatta işe yarayıp yaramadığını düşünün? Bir insanın ne kadar akıllı olduğunu her zaman ilk bakışta tahmin edebildiniz mi? Yoksa mizah anlayışı mı var? Fikirler değişir, ilk izlenim gerçeklerle desteklenir.
Ve unutmayın; çoğu insan, siz onların hayatına dahil olana kadar sizi umursamaz. Ama o zaman bile size "Ben"lerinin prizmasından bakacaklar. Ve deneyimleriniz de aynı benmerkezciliktir.
Yakın kişilerin (arkadaşlar, akrabalar) görüşleri sizin için önemli olmalıdır. Ama onların fikirlerini dinleseniz bile, eğer hoşunuza gitmiyorsa onların istediğini yapmamalısınız. İnsan bencil bir varlıktır ve istediğini yapmakta özgürdür ancak toplumda denge içinde yaşaması gerekir çünkü onun içinde yaşar.
Sonunda bu kanaate vardım ve istediğim gibi yaşıyorum. Kanalı biraz ihmal ediyorum ve benim için önemli olan konularda bencilce yazılar yazıyorum