Fantastik. Ne işe yaradı, ne yaramadı?

Görülmesi gerekenler ve görülmemeleri gerekenler
Manfred
Penetrasyon
Penetrasyon
Total posts: 234
Registered for: 2 years 4 months
Orientation: heteroseksüel
 Yanıt: Harika. Ne işe yaradı, ne yaramadı?

Unread post by Manfred »

Zaten böyle bir konu var.
Strugatsky’lerin öğlen dünyası hakkında yazdığı bir dizi kitap. Belki şöyle sıralayabilirim:
“Öğle, XXII yüzyıl”, “Kaçma girişimi”, “Uzak Gökkuşağı”, “Tanrı olmak zor”, “Yerleşik Ada”, “Bebek”, “Adam” Yeraltı Dünyasından”, “Karınca yuvasındaki böcek” ve “Dalgalar rüzgarı söndürür.”
Bu benim yaşamak istediğim bir dünya. 80’lerin sonunda onu inşa etmeye yönelik ilk girişimi batırdık. Umarım o yola geri döneriz.
Christmas_Christmas
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım
Total posts: 2709
Registered for: 3 years 3 months
Orientation: biseksüel

Unread post by Christmas_Christmas »

Fantazi türünden bahsedecek olursak, ciddi olmasa da Tolkien’in filmini ve "Yüzüklerin Efendisi" kitabını ve "Buz Şarkısı" kitaplarından uyarlanan "Game of Thrones" dizisini gerçekten beğendim. ve Ateş”, J. Martina. Üstelik Game of Thrones beni o kadar etkiledi ki... kelimelerle anlatamam. Ben dizileri ne kadar sevmiyorum... bir şekilde “teatral” yapay falan oluyorlar. Ama bu dizi, çekim ölçeği, her bölüm ve sezonlar açısından tıpkı "Yüzüklerin Efendisi"ne benziyor.....

https://i.postimg.cc/L6PmGZjY/598864f718356191328b4567.jpg
Таккого масштаба, качества я просто не ожидала. все продумано до мелочей. Даже актеров набирали по всему миру, в каждый новый сезон. Один наш Колокольников чего стоит в одном из сезонов...
https://i.postimg.cc/fbpXW9g4/527579.jpg
These users thanked the author Christmas_Christmas for the post (total 2):
Ded, red_fox
Christmas_Christmas
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Ama kahretsin, yazarlarımızın eserlerinden yola çıkarak bu ölçekte bir dizi yapsalardı, Game of Thrones bir çocuk masalı gibi görünürdü... Mesela Alexey Pekhov... önce tek başına, sonra karısıyla yazdı. . ve bir kız arkadaşı olduğunda)))) kahrolası insanlar yaşıyor... bir koca ve iki eş))).. ama konu artık bununla ilgili değil...

https://i.postimg.cc/LX1h6QrR/pehov.jpg

так вот у него очень много серий.. к примеру "Искра и ветер"
https://i.postimg.cc/FKfHDnFc/coverimage-4064066555955-bookwire-2020-07-01.jpg

или "Синее пламя"
https://i.postimg.cc/0QYxBTT6/image.jpg
и много других серий книг... то мир бы был просто поражен и это буквально.. Про того Дж Мартина с его "Песней льда", не то что забыли бы.. но тем не менее...

Или наш Вадим Панов с его циклом "Тайный город"
https://i.postimg.cc/j2S94BtY/photo.jpg

и стимпанковой серией "Герметокон"
https://i.postimg.cc/mrMGcx2d/cover.jpg

Виталий Зыков с его серией "Дорога домой"
https://i.postimg.cc/Jn1dRSyH/vitaliy-zykov-doroga-domoy.jpgimage host

и это я только начала перечисялть авторов
Last edited by Christmas_Christmas on 11 Feb 2024, 22:02, edited 1 time in total.
Canis91
Orgazm!
Orgazm!
Total posts: 793
Registered for: 1 year 5 months

Unread post by Canis91 »

Ve madenden "Çay Fincanındaki Fırtına" ve Fyodor Sumkin ve Shmyga hakkında haberler geldi. Ama bu benim görüşüm. İşaretçiler farklı... 😄
These users thanked the author Canis91 for the post:
Christmas_Christmas
Canis91
Orgazm!
Orgazm!

Unread post by Canis91 »

"Gizli Şehir" 6. kitaba kadar iyi bir yerde.
Belyanin’in ilk dönemleri fena değil. Peki, Oleg Divov, özellikle de "Köpek Efendisi".
" İşte bu, şimdi seni ıslatacağım ve Karma seni sürükleyip götürecek... "(C)
Christmas_Christmas
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım

Canis91: 11 Feb 2024, 22:05 " İşte bu, şimdi seni ıslatacağım ve Karma seni sürükleyecek... "(C)
kahretsin.. beni ıslatmaya gerek yok.. en azından şimdi.. Henüz tüm Hikayelerimi forumda yayınlamadım((((
Canis91
Orgazm!
Orgazm!

Unread post by Canis91 »

elena.p
Total posts: 0
Registered for: 1 year 3 months

Unread post by elena.p »

:shamp: ve 12 maymun serisini seviyorum
These users thanked the author elena.p for the post:
seksforumu_
Richard Sorge
ön sevişme
ön sevişme
Total posts: 112
Registered for: 3 years 5 months

Unread post by Richard Sorge »

[img] Filmlerden şunu da hatırladım: kaynak kodu, muhalif görüş
Saç gömlek
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!
Total posts: 1066
Registered for: 1 year 10 months

Unread post by Saç gömlek »

Okuldan beri bilim kurguyu gerçekten çok seviyordum ve onu esas olarak "Kimya ve Yaşam" dergilerinde ve babamın abone olduğu bazı dergilerde devam eden bölümler halinde okudum.
Ayrıca Sovyet biliminden de bir şeylerle karşılaştım. Roman -gazete adı verilen süreli yayınlarda kurgu. Babam da bunu önerdi.
Bütün bu kurgu tamamen Sovyet’e aitti ve her yerde tüm bu çalışmalar, buna benzer bir şeyin bizim bazılarımızın veya bilim adamlarımızın başına gelmiş olduğu gerçeğine dayanıyordu. Veya bir tür araştırma enstitüsü çalışanları.

SSCB dışındaki olaylarla ilgili neredeyse hiçbir kurgu yoktu. Ve seksenli ve doksanlı yıllarda tüm bu çeşitlilik bizim üzerimize düştü. Hatta bir zamanlar Moshkov’un bilim kurgu konulu kütüphanesinin tamamını bir tür akıllı program kullanarak internetten aldım. Ve orada her şeyden tonlarca vardı.
Ve sonra uzun kış akşamlarında en azından ilginç bir şey bulmaya çalıştım. Ama ne yazık ki. Bütün eserler bir şekilde yapmacık. Ya daha önce görmüş olduğunuz başka bir eserin karbon kopyası gibi yazılmışlar.

Ya da bu eser bir bakıma sefil ve ilkokul okurlarının okumaya daha uygun. Evet ve genellikle bazı kalıplara göre yazılır - başlangıç, sonuç vb.
İki veya üç bölüm boyunca, söz konusu dünyanın yapısı bir nedenden dolayı başlangıçta anlatılıyor. Ve dünya güya farklı bir şey olarak tanımlanıyor ama nedense içindeki insanlar bizim dünyamızdan. Aynı sıkıntılarla.

Genel olarak, çok izlediğim tüm bu bilim kurgular biraz sıkıcı. Görünüşe göre kurgu yazmak için biraz deli olmanız gerektiği doğru. Ya da belki biraz mantar yiyin ki daha sonra anlatacağınız her şeyi tabiri caizse kendi gözlerinizle görebileceksiniz. Ve her şeyi yoktan yutmamak için.
Ama yine de ilk başta umudumu kaybetmedim ve Moshkov’un kütüphanesinden herhangi bir eser aldım ve ortasından okumaya başladım. Ve her zaman bir tür sefil ve sıkıcı saçmalıkla sonuçlandım. İnsanlar hiç gerçekleşmemiş ve kendilerinin hiç görmediği bir şey hakkında yazmaya çalıştılar. Ve itiraf etmeliyim ki, bunu kötü yaptılar.

Ve bunların hepsi görünüşe göre hayal gücünden yoksun oldukları için. Yani aslında kendi mantığı ve modeli olan bir dünya bulmaları gerekiyordu. Ve tüm bu dünyanın, sakinleri, ekonomisi, toplumu, teknolojisi, ulaşımı, silahları ve gündelik eşyalarıyla birlikte icat edilmesi gerekiyordu.
Aynı Kin dza dza’yı bile ele alalım. Bu bir film değil de saçmalık gibi görünüyor. Bir zamanlar bunu genellikle bir tür hile ve sahtekarlık olarak görüyordum.
Fakat aslında kurgu açısından çok değerli.

Bu arada, şu anda gerçekten değerli bulduğum tek şey varsa o zaman bunların ikisi de Predators, ikinci, üçüncü ve dördüncü Alien, ikinci Terminatör ve ilk Matrix’tir.
Ama bunlar filmdir. Ve elbette bu konuyla ilgili bir şeyler okumak isterim. Ve okunacak hiçbir şey yok.
Bu tür şeylere hiç talep olmadığını düşünüyorum. İnsanlar tüm bunları okumayı sıkıcı buluyor.
Peki genel olarak, bu kitapları şimdi kim okuyor?

Son zamanlarda internette genellikle bir tür kitabı anlatan projelerle karşılaştım. Moğol-Tatar boyunduruğu sırasında sona eren bir kurban. Ya da Antik Yunan’da Büyük İskender zamanında ya da Roma İmparatorluğu döneminde. Ve bu projenin özü, okuyucunun ilgisini çekmek, kendisine okuması için kitabın dörtte birini vermek ve ardından olanları okumayı bitirmek için biraz para ödemek zorunda kalmasıdır.
Açıklama açısından bakıldığında, bu yazı oldukça kolaydır - Roma İmparatorluğu hakkında havadan hiçbir şey çıkarmaya gerek yoktur - her şey az çok bilinmektedir. Sadece belirli karakterlerin eylemlerini canlandırmanız, onların ağzına bazı diyaloglar sokmanız ve kitabın genel taslağı üzerinde düşünmeniz gerekiyor. Deyim yerindeyse, bölümlerin içindekiler tablosunu ve her bölümde nelerin anlatılacağını genel hatlarıyla çizin. Ve sonra sabırla bu hücreleri harflerle doldurun.

Kendine saygısı olan potansiyel bir okuyucu için tüm bunlar aynı zamanda oldukça üzücü.
These users thanked the author Saç gömlek for the post:
seksforumu_
Veronika
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım
Total posts: 2146
Registered for: 3 years

Unread post by Veronika »

Dneprov’u, Anatoly’yi okuyun... Her ne kadar bizimki olsa da, Rus bilim kurgusu da oldukça güzel.
Tüm ’yırtıcılardan’ daha iyi. Akıllı, orta derecede bilimsel. Evet, yazdıklarımı okuyun, cevaplayın.
These users thanked the author Veronika for the post:
Canis91
Canis91
Orgazm!
Orgazm!

Unread post by Canis91 »

Bir kitap değil. "8. Gün" filmi. Tavsiye ederim. Kayden çok güzel.
https://i.postimg.cc/Vsg2P7bw/499195.jpg
These users thanked the author Canis91 for the post:
Veronika
Saç gömlek
En güçlü orgazm!
En güçlü orgazm!
Total posts: 1066
Registered for: 1 year 10 months

Unread post by Saç gömlek »

Veronika: 10 Mar 2024, 08:38 Dneprov, Anatoly’yi okuyun... Her ne kadar bizim, Rus bilim kurgusu olsa da, oldukça güzel.
Tüm ’yırtıcılardan’ daha iyi. Akıllı, orta derecede bilimsel. Evet, yazdıklarımı okuyun, cevaplayın.
Bu adamın biyografisini bulup okudum ve onun eserlerinden birini okudum: Kil Tanrısı.
Peki, ne var diyebiliriz ki...
Bu üretim-dedektif-casus hikayelerinin çoğunu bir tür aşırı hoşgörüyle okudum, bu nedenle yazar eserlerini sınıflandırıyor fantezi dünyasında. Mesela az önce okuduğum hikayedeki gibi: Kil Tanrısı. Prensip olarak bu bir bilim kurgu değil ama diyelim ki hikayeye bir tür konuşan kuş dahil edin veya zeka unsurları içeren sıradan bir kapı olsun, işte bu sizin için bir bilim kurgu.

Aynı başarı ile şu anda birini nasıl becerdiğinize dair bir hikaye yazabilirsiniz, ancak ondan önce bir seks dükkanından yapay penis satın aldınız. Ve seks sırasında, arkadaşınızdan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğiniz konusunda size bu vibratör tavsiyesini vermeye başladı. Diyelim ki onu siktin ve boşalmak üzeresin, o da sana tembel olma diyor! Peki, şu anda futbolu düşünün, hatta daha iyisi size beş bin dolar ikramiye verildiğini ve şimdi bunu nereye harcayacağınızı düşünün. Sonra arkadaşınıza soruyorsunuz; bir şey duydunuz mu? O da şöyle cevap veriyor: hayır!

Ve sen de böyle düşünüyorsun - yani, sıçmışsın! Görünüşe göre delirmiştim. Ve sen, bir dahaki sefere onu becerdiğimde ne olacağını görmem gerektiğini düşünüyorsun.
Ve benzeri. Ve şimdi bu sizin için zaten harika. Çünkü konuşan üye yok.

Gerçek bilim kurgu hakkında yazdım. İnsan bilincine neyin uymadığı hakkında. Örneğin Matrix filmini ele alalım. Bu bir film bile değil, bir konsept. Peki matriste yaşamadığımızı kim söyledi? Belki hepimiz birilerinin icat ettiği bir sanal gerçeklikte yaşıyoruz.
Ya da Predator filmi. Bazı son derece gelişmiş canlıların diğer gezegenleri avlamak için uçtuğu yer. Bu biz insanlar için yeni bir gerçeklik. Bu konuda hiçbir şey bilmiyoruz ve bize bu gerçeğin sadece küçük bir kısmını açıkladılar.

Dinyeper’a gelince, Sovyet döneminde bu tür birçok yazar vardı. orada parti çizgisine ve ideolojisine uygun bir şeyler yazdı. Lenin ya da Brejnev hakkında fantastik bir şeyler yazmaya çalışacaktı. İkinci gün asfalta yuvarlayacaklardı. Yani, kapitalizmin hayvani sırıtışı hakkında, kapitalizmin prangalarından kurtulmaya çalışan Afrika ve Latin Amerika ülkeleri halkları hakkında yazmak gerekiyordu.
Diyelim ki, kapitalizm hakkında kurgu yazmaya çalışırdı. 17’deki olaylar, ancak farklı bir senaryoyla. Kazanan Bolşevikler değil başkası oldu.

Anlayın ki önceki yazımda da tam olarak bunu yazdım. Sözde bilim kurgu hakkında. Sadece fantastik değil, bilim kurgu. İdeoloji ve propaganda çerçevesine sığan bilim kurguya verilen isimdir. Ve bir çıkış yolu vardı - bazı göreceli konular hakkında yazmak. Yani bazı uzak galaksiler ve diğer medeniyetler hakkında. Ama bu zor. Öncelikle bir yerden mantar toplamanız gerekiyor. Evet öyle ki bir yandan fantezileri parlak ama diğer yandan atlar hareket etmesin. :-)

Hiçbir tarihçinin tarihi olayları yanlış yansıtırken yakalanmaması için kurgu unsurlarıyla tarihi bir şeyler yazmak da mümkündü. Genel olarak bilim kurgu oldukça kolay bir türdür - kağıdın dayanabileceği her şeyi yazabilirsiniz. Başka hiçbir şeye uyumu özellikle umursamadan. Tarihi bir roman yazmaya karar verirseniz arşivler ve antik kaynaklarla çalışmaya ne kadar zaman ayırmanız gerekir? Ancak bilim kurguda her şey daha basit - Şu veya bu konuyla ilgili birkaç belgesel izledim - ve gidiyorum!

Ve sanırım eskiden de böyleydi. Ama şimdi her şey farklı - herkes internette takılıyor. Kimse kitap okumuyor; çok fazla mektup var.
Herkes tüm bunları sıkıcı buluyor, özellikle de kötü yazılmışsa.
These users thanked the author Saç gömlek for the post:
seksforumu_
Veronika
Nirvana’dayım
Nirvana’dayım
Total posts: 2146
Registered for: 3 years

Unread post by Veronika »

Kitapları okumayı, okumayı ve onlardan uyarlanan çizgi romanları izlememeyi hiç sevmiyorum. "Savaş ve Barış" - 20 sayfa ve sen her şeyi biliyorsun. "Diriliş" Tolstoy’u kimse bilmiyor..., "Suç ve Ceza" - büyükanne var, balta, hepsi bu!!!! - Dostoyevski neden bu kadar çok şey yazdı ve Raskolnikov hapiste. Ve şunu sor, Katya Maslova kim? Tolstoy’u okumayan kimse cevap vermeyecektir. Ve şimdi kimse okumuyor.
"Demir Felix"in kim olduğunu sorun.
İki cevap var (aptallar için değil, Anavatan tarihini bilmeyenler olarak görüyorum ve genellikle sınırlıdır ):
Felix E. Dzerzhinsky.
Aritmometre, mekanik.
Ufkunuzu genişletin, kitap okuyun, akıllı olun, kızlar size çekilecektir.
Ve sadece Tolstova Leo’yu tanıyorlar. Ve iki Alexei Tolstoy. Biri ’Aellita’ ve ’Hiperboloid...’ yazdı, diğeri ise ’Prens Gümüş’ yazdı.
These users thanked the author Veronika for the post:
Slv3rF0x
Dimchik
heyecanlanıyorum
heyecanlanıyorum
Total posts: 67
Registered for: 1 year
Секс-знакомство: evet olası bir cinsel ilişki için seninle tanışmak isterim

Unread post by Dimchik »

En havalı bilim kurgu dizisi evrenin ucunda
Marak 1778
Flört etmek
Flört etmek
Total posts: 44
Registered for: 1 year 3 months
Секс-знакомство: evet olası bir cinsel ilişki için seninle tanışmak isterim

Unread post by Marak 1778 »

“Black Mirror”ı beğendim, saçmalık olduğunu düşündüm ama sonra tüm bölümlerde takılıp kaldım, YouTube’daki Dust kanalına çok benziyordu.
Post Reply Previous topicNext topic

Quick Reply

Change Text Case:  Translit: 

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Film”