Aylık 100 bin maaşla şehrinizde rahat yaşamak mümkün mü?

Cinsiyetle ilgili olmayan soyut konular hakkında konuşun (gerçi böyle şeyler var mı?)
hadi
Sürtünmeler
Sürtünmeler
Total posts: 316
Registered for: 2 years 5 months
Orientation: heteroseksüel
 Re: Aylık 100 bin maaşla şehrinizde rahat yaşamak mümkün mü?

Unread post by hadi »

İnsan o kadar vahşi ki, maaşı arttıkça rahat yaşam düzeyi de artıyor. Ve eski rahatlığına dönmek artık onun için rahat değil (totoloji için özür dilerim). Diyelim ki daha önce bir adam güzel bir kızla kiralık bir odada yaşıyor ve 30 bin alıyor. Yarısını bir daire kiralamak için verdi, yarısını diğer her şey için verdi, bir yerden tasarruf etti, bir yerde çok yedi, öğle yemeğinde para harcamamak, kız arkadaşına bir şeyler almak için ve kız herhangi bir küçük hediyeden veya verilen herhangi bir hediyeden içtenlikle mutluydu. gülüp kahvaltıda ekmek ve tereyağlı çay yedim. Ve rahatlardı çünkü birbirlerini seviyorlardı, birbirlerini istiyorlardı. Bundan keyif aldılar. Ama sonra daha fazlasını istiyorsun. Daha çok para kazanmaya başladım, tek odalı bir daire kiraladılar, tereyağlı ve sosisli sandviç yemeye başladılar.. Sonra ipotekli bir daire aldılar.. Ya da ipotekli değil.. Yeni aldılar ve kazanılmış para.. Kendi apartmanlarında yaşıyorlar, kahvaltıda çay ekmek yemiyorlar, tereyağı ve sosis yemiyorlar, sonra da sosisli çırpılmış yumurta ve kahve makinesinden kahve... Ama rahatlık yok. Bazen karısıyla kavga ediyor, bazen de iş yerinde hemoroit oluyor. Ve daha önce rahat olan rahatlığa geri dönmek istemiyorum. Sonra her şeye yetecek kadar çok kazanmaya başlıyorum ama başka bir şey istiyorum. Ve sen başka bir kız istiyorsun ve 200 bin maaşlı iş pek iyi görünmüyor ve beş yaşındaki Mercedes artık eskisi gibi değil, bir tane daha istiyorsun.. Ve sonra bam.. Maaşın var 200-500 milyon.. Ama mutluluk ve rahatlık yok. Günün her saati para kazanmaya saplanmış durumdasınız, karınız gitmediyse hile yapıyor ve her şeyi karşılayabiliyorsunuz ve bu hiç neşe getirmiyor. Daha fazla parayla birlikte başka ihtiyaçlar ve istekler de gelir... Ne kadar verirseniz verin, her zaman yeterli olmayacaktır. Daha önce ona bir yüzük verdiniz ve gözlerinde samimi bir sevinç, bir ışıltı vardı, sonra ona bir araba verdiniz ve tepki olması gerektiği gibi görünüyordu, elbette sevinç ama yüzükten öncekiyle aynı değil . Ve çıta yükseltildi, bir sonraki doğum gününüzde artık ucuz bir yüzük veremezsiniz. (hikaye gerçek olaylara dayanmaktadır, benimle olmasa da ama ben tanığım). Demek istediğim bu - her şeyden önce rahatlık kafamızdadır, hamur miktarında değil. Doğal olarak temel ihtiyaçları karşılamaya yetecek kadar olması gerekiyor. Ancak kiralık bir dairede bir aile için Moskova saatine göre 100-130 bin ile rahatça yaşayabilirsiniz.
These users thanked the author hadi for the post:
Gudgeon
Arianna
Penetrasyon
Penetrasyon
Total posts: 228
Registered for: 2 years 7 months
Orientation: biseksüel

Unread post by Arianna »

Scromnaja,
Sanırım eğer Artık gerçekten bir çocuğa ihtiyacım vardı, çoktan doğurmuş olurdum ve para umurumda değil. Görünüşe göre buna gerek yok
Ve bunun için çok fazla paraya ihtiyacınız olmadığını da söyleyemem. Hala olması gerekiyor... Ya da bilmiyorum. Yakınlarda arkadaşlarımdan alakalı örnekleri sık sık görüyorum. Bir gün doğum iznindeyken sürekli bebek bezi almak için koşarak geldi; erkek arkadaşımın annesi beni işten eve getirdi’ 129335;‍♀️ ya da sanki çocuklar henüz gelmemiş gibi borç para alın, bir şeye yetmiyor. sonra kocasının 150 bin aldığını söyledi, nasıl oluyor da hayatım boyunca anlamıyorum. Her şey çocuğa mı gidiyor yoksa nereye? Çocuğu olan tanıdığım hemen hemen herkes gidip borç alıyor.
Arianna
Penetrasyon
Penetrasyon
Total posts: 228
Registered for: 2 years 7 months
Orientation: biseksüel

Unread post by Arianna »

Ya da ailemi al. Şu anda yaşadığım bu şehirde, büyükannem ve büyükbabamın yardımıyla satın aldıkları iki odalı kendi daireleri vardı. İki kişinin maaşı 50 civarındaydı. Görünüşe göre ipotek ve kira ödememe gerek yok ama bisiklet için param yoktu, okul için kıyafetler benim için Çinlilerden marketten satın alındı, ben Hemen bütçe üzerinde çalışması söylendi, istediğim ücretli olan üzerinde para yoktu. Ve ebeveynlerin kendileri de gösteriş yapmadılar. Öğrenci olarak bursumla geçiniyordum; ailem sadece yaşadığım yerin parasını ödüyordu. Bu nedenle, artık muhtemelen maddi olarak hiçbir şekilde kendime zarar vermek istemiyorum, eskisi gibi yiyeceklerden tasarruf etmek istemiyorum. Çocuk için en iyisini istemiyorum ama kendim için ne olursa olsun)) beni bencil olarak görebilirsin ama sorun değil. Kocaman bir aile ağacım var, akrabalarımın çok çocuğu var, aile soyu devam ediyor) belki bir gün ben de olgunlaşırım, zamanı var
Skromnaga
Penetrasyon
Penetrasyon
Total posts: 224
Registered for: 2 years 5 months
Orientation: heteroseksüel

Unread post by Skromnaga »

Arianna: 17 Jun 2023, 12:24 Scromnaja,
Şu anda gerçekten bir çocuğa ihtiyacım olsaydı çoktan doğurmuş olurdum ve para umurumda olmazdı diye düşünüyorum. Görünüşe göre buna gerek yok
Ve bunun için çok fazla paraya ihtiyacınız olmadığını da söyleyemem. Hala olması gerekiyor... Ya da bilmiyorum. Yakınlarda arkadaşlarımdan alakalı örnekleri sık sık görüyorum. Bir gün doğum iznindeyken sürekli bebek bezi almak için koşarak geldi; erkek arkadaşımın annesi beni işten eve getirdi’ 129335;‍♀️ ya da sanki çocuklar henüz gelmemiş gibi borç para alın, bir şeye yetmiyor. sonra kocasının 150 bin aldığını söyledi, nasıl oluyor da hayatım boyunca anlamıyorum. Her şey çocuğa mı gidiyor yoksa nereye? Çocuğu olan tanıdığım hemen herkes gidip borç alıyor.
Bende iki tane var. Yeterli para olmadığında sorun genellikle gelirde değil, harcamaların aile bütçesine göre planlanamamasındadır. Her ne kadar mücbir sebepler olsa da elbette. Küçük bir bütçeyle çocuk büyütmek mümkündür. Hayat daha mütevazı olacak ama bu onu temelde daha kötü hale getirmeyecek.
Fakat sana katılıyorum. Çocuk istediğinde doğuracaksın. Görünüşe göre zamanı henüz gelmemiş.
These users thanked the author Skromnaga for the post:
Arianna
Post Reply Previous topicNext topic

Quick Reply

Change Text Case:  Translit: 

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Sohbet kutusu”