Rahatlamayı ve tembellik yüzünden kendinizi azarlamamayı nasıl öğrenirsiniz?

Psikoloji, aşk, ilişkiler
Guest
Potansiyel seks nesnesi
 Rahatlamayı ve tembellik yüzünden kendinizi azarlamamayı nasıl öğrenirsiniz?

Unread post by Guest »

Dünyamızda herkes kişisel gelişimin, güzelliğin ve paranın peşinde. Bazı insanlar, zamanlarının %80’inin harcandığı bitmek bilmeyen projeler nedeniyle arkadaşlarının nasıl göründüğünü unutmuş, bazıları aileleriyle akşam yemeğini spor salonundaki zorlu egzersizlerle değiştirmeyi tercih ediyor ve ayrıca her şeyini, ve dahil olmak üzere, harcayan insanlar da var. iş yerinde boş zaman. Ve tüm bu insanlara en az bir günü kendilerine ayırmaları teklif edildiğinde, bundan kurtulmaları zordur ve bunların hepsi suçluluk duygusundan kaynaklanmaktadır. Bu duyguyu yaşıyorlar çünkü zamanı kaçırırlarsa alışılmış rutine giremeyeceklerine inanıyorlar. Birçoğu hâlâ başkalarının görüşlerine güveniyor ve onların kınanmasından korkuyor.

Fakat bu arzunun bilişsel ilgi ve düzenli bir yaşamla karıştırılmaması gerekir. Hayatımı kolaylaştırdığımı ve işlerimi özel olarak ayrılan zamanda yaptığımı sizlerle paylaşacağım, bu şekilde kendimi daha rahat hissediyorum.[/b] Seyahat ederken de aktif dinlenmeyi, çok sayıda yeri ziyaret etmeyi tercih ediyorum. Evet, bazen boş durmak için kendimden izin almam gerekiyor ve kendimi kaptırdığım için seyahat etmek çok enerji tüketiyor olabilir. Ama bu bana çok yakışıyor ve dinlenme hayatımda her zaman var. Bana sık sık şu soru soruluyor: "Okulda/işte yorgunluktan ya da ilişkilerden dolayı nasıl tükenmez?" Ve kesin olarak cevap veriyorum: "Dinlen." Bugün size at gibi çalışmayı nasıl bırakıp hayatınıza biraz aylaklık katacağınızı anlatmaya karar verdim. Ve bunun için kendinizi suçlamayın.
Eğer seyahatten bahsediyorsak, o zaman her seyahatin beden ve ruh için stres olduğu gerçeğini kabul etmelisiniz. . Yeni yerlerin hepsi çok ilginçtir, ancak vücudunuz için izlenimlerinizin kesinlikle hiçbir değeri yoktur.
Hava yolculuğu, tren yolculuğu - şok, iklim değişikliği ve yaşam koşulları da strese neden olur. Vücut buna şu şekilde tepki verir: adrenalin ve kortizolden oluşan bir kokteyli kana sıçratır. Bu yüzden yeni, bilmediğiniz bir yerde uyumak zordur. Ve gezinin izlenimleri canlı kalıyor çünkü kandaki büyük miktardaki stres hormonu tarafından renklendiriliyorlar.
Bazı insanlar seyahat ederken neşeli bir heyecan yaşarlar, diğerleri ise tam tersine streslidir. Birincisi, kural olarak, ikincisini yeni deneyimlerin tadını çıkarmak yerine sessiz bir eğlenceyi tercih ettiği için suçluyor.
Ancak burada bedenin ve ruhun bireysel özelliklerini hesaba katmak faydalı olacaktır. Ancak her ikisi de günlerini saat başı, sabah bir yere, öğle yemeğinde - diğerine, akşam - üçte birine kadar programlayın, öyle ki oturmaya zaman kalmayacak. Bunu yaparak, dinlenmeye ihtiyacı olmasına rağmen ruhu yükleriz.
Sinir sistemi gerektirir dinlenme, seyahat ve genel olarak günlük yaşamda. Bu nedenle sık sık tanıdık bir yere dönmek, en sevdiğimiz diziyi yeniden izlemek, en sevdiğimiz kitabı yeniden okumak isteriz
. Tanıdık yerler ve aktiviteler bizi sakinleştirir.
Bazen hafta sonları veya hafta içi akşamları kendinizi rahatlamaya bırakmak zordur. Dinlenmenin hiçbir "zorunluluk"la ya da herhangi bir faydayla hiçbir bağlantısı yoktur. Bizim için arzularımız “istemek” kelimesiyle ve aylaklıkla ilişkilendirilir.
Böyle şeyler olur, faydalıdır ve gereklidir, ancak "istiyorum" kelimesini unutmaya başladık. Sadece bir "yapmalıyım" ifadesini diğeriyle değiştiriyoruz.
Dinlenmeye ihtiyacımız olduğunu her zaman unutmayın.
Sonuçta bedenimizin dinlenmesi için uyuyoruz, kafamızın ve ruhumuzun da dinlenmeye ihtiyacı var. Seyahati dinlenmeyle karıştırmayın, yorulduğumuzda dinlenmeye, yeni deneyimler arzuladığımızda ise seyahate ihtiyaç duyarız. Aylaklık için zaman bulun, insanlarla teması sınırlayın, hayatınıza sessizliği getirin. Akşamları birkaç saatinizi sadece kendinize ayırmaya ayırın. Haftanız yoğunsa hafta sonlarını dinlenmeye ayırın. Hayatınızda hiçbir şey yapmamak için zamanınız olduğunda, yaptığınız şeylerde çok daha etkili olacaksınız! Kendinize iyi bakın, sahip olduğunuz en önemli şey sağlık! Bazı şeyler ortadan kalkmaz ama vücudunuz dinlenmeden acı çekebilir! Kendinize tembel olma iznini verin!

Quick Reply

Change Text Case:  Translit: 

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Psikoloji”