Lala: ↑28 Mar 2023, 14:55
Lula kebab from domuz eti ve tavuk
nBu lezzetli ve sulu lula kebabı iki tür etten yapılır: domuz eti ve tavuk filetosu. Bu kombinasyon oldukça başarılı. Kıyılmış domuz eti yemeğe sululuk katar ve kıyma sığır filetosu kebabı daha yumuşak ve yumuşak hale getirir. Lula kebabı fırında pişirildiği için istediğiniz zaman masanızda görünebilir.
Ürünler
Mind domuz eti - 400 g
Mind tavuk (fileto) - 200 g
Soğan - 350 g
Tuz - 2/3 çay kaşığı veya tadına göre
Öğütülmüş karabiber - tadına göre
Khmeli-suneli - 1 yığın çay kaşığı
Zeytin yağ - 15 ml (1 yemek kaşığı) + kıyma ile çalışmak için
Gerekli ürünler.
Lula kebabı hazırlamak için 400 gr domuz eti ve 200 gr tavuk filetodan kıyma hazırlayın. (Ben hazır kıyma ve fileto tavuk kullandım.)
Soğanları soyun ve çok küçük küpler halinde kesin.
Bir kasede iki tür kıyma ve soğanı birleştirin.
Şerbetçiotu-suneli, tuz ve öğütülmüş karabiberi ekleyin.
Ayrıca zeytinyağını da ekleyin.
Kıymayı soğan, tereyağı ve baharatlarla pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice karıştırın ve bir tezgâh üzerinde veya tezgahta çırpın. 15 dakika boyunca bir kase. Kıymanın iyi yapışması ve şişlerin üzerinde kalması için bu gereklidir.
Bundan sonra kıymayı uygun bir kaba koyun, üzerini kapak veya streç filmle kapatıp 1 saat buzdolabında bekletin.
br/>
Şişleri bu seferlik fırında yanmamaları için suda bekleterek kullanabilirsiniz.
Bir süre sonra fırını 200 dereceye ısıtın.
Ellerinizi yağlayın. zeytinyağını ekleyin ve kıymayı elinizle sıkıştırıp bir şişin üzerine uzatarak lula kebabını şekillendirin.
Lula kebaplarını, suyunun akabileceği bir yer olması için bir tel ızgara veya fırın tepsisine yerleştirin. (Ben iki fırın tepsisi kullandım. Birini ters çevirdim ve her iki tarafı da olacak şekilde pişirme folyosu ile kapladım. Lula-kebapları üstüne koydum. Lula-kebaplarla dolu küçük fırın tepsisini büyük bir fırın tepsisine yerleştirdim - fazla suyu süzüldü.)
Lula kebabını önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20-30 dakika, kızarana kadar pişirin.
Ardından şişleri diğer tarafa çevirin ve yaklaşık olarak pişirin. 10-15 dakika daha.
Tüm kebapların her iki tarafı da eşit şekilde kahverengi olarak dağıtılmalıdır.
Domuz eti ve tavuktan yapılan Lulya kebabı hazır.
Afiyet olsun!